AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Málagan ja lähikaupunkien julkisille kulkuneuvoille yhteinen matkakortti

Julkaistu: 10.03.2023

Matkustajat pystyvät liikkumaan samalla matkakortilla kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla Málagassa ja sitä ympäröivissä kaupungeissa tämän vuoden loppuun mennessä. Paikallis- eli Cercanías-junalinjat tullaan lisäämään Málagan alueen kuljetusyhtymän (Málaga Consorcio de Transporte del Área Metropolitano) matkakorttiin, joka kattaa 13 lähialueen kaupunkia.

Tällä hetkellä yhtymän matkakortteja voi käyttää paikallisjunissa vain maksuvälineenä lippuautomaateilla, ja matkan hinta on kortilla sama kuin peruslipun hinta.

Cádizin provinssissa on kuitenkin viime kesäkuusta lähtien menossa oleva pilottihanke, joka on paikallishallinnon, kuljetusyhtymän provinssin julkisesta liikenteestä vastaavien ja Espanjan valtionrautateiden yhteistyön ansiota.

Málagan viimeisimmät tilastot näyttävät, että yhtymän matkakorttia käytettiin 11,84 miljoonaa kertaa vuonna 2022 ja lähijunaa käytti 11,26 miljoonaa matkustajaa.

Jotta matkakorttia voidaan laajentaa myös lähijunalinjoihin Málaga-Fuengirola ja Málaga-Álora väleille, täytyy kulkuportit ja lipunmyyntitoimistot sekä lipunmyyntiautomaatit päivittää yhtymämatkakortille sopiviksi.

Matkustusalueen laajeneminen

Sen lisäksi, että Cercanías-lähijunat otetaan matkakorttiin mukaan, Málagan alueen kuljetusyhtymä haluaa laajentaa kattavuuttaan kaikkiin kuntiin, jotka sijaitsevat maanteitse alle tunnin matkan päässä Málagan kaupungista. Kyseistä aluetta reunustavat Antequera, Marbella ja Vélez-Málaga.

Málagan metropolialueen kuljetusyhtymän linja-autot tunnistaa vihreästä teippauksesta ja valkoisesta logosta. Kuva Espanja.Com.

Ajatuksena on, että suunnitelma alkaa toteutua tämän vuoden puolessavälissä, kun Antequera, Fuengirola, Coín, Valle de Abdalajís ja Riogordo liittyvät Málagan kaupungin ja 13 jo osana olevan kaupungin (Malaga, Mijas, Torremolinos, Benalmádena, Rincón de la Victoria, Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Cártama, Pizarra, Almogía, Casabermeja, Colmenar, Totalán ja Álora) verkostoon.

Mitä tämä tarkoittaa matkustajille?

Matkustajille etuina ovat matkalippujen kustannusten alennukset, jotka ovat keskimäärin 30 % perusmatkalipusta sekä helpompi matkustaminen, sillä samaa matkakorttia pystyy käyttämään useissa kunnissa. Tällä hetkellä matkakortilla pystyy käyttämään paikallisbusseja ja kaupunkien välisiä busseja sekä Málagan metroa.

Lue lisää:
Bussilla kulkeminen Aurinkorannikon kaupunkien välillä ja sisämaahan helpottuu
Uusi junayhteys yhdistää Málagan ja Antequeran
Uusi junayhteys vie patikoijat suoraan Caminito del Rey -reitille
Renfen edulliset luotijunat alkavat kulkea Málagaan alkukeväästä
Costa del Sol -linjan uuden juna-aseman rakentamishanke etenee

Lähde
surinenglish.es

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet

AliExpress avaa viikonloppuna ensimmäisen myymälän Málagaan