AjankohtaistaJaana Pohjanheimo Costa BlancallaTerveys- ja hyvinvointi

Torreviejassa uusi jätteen ovelta ovelle -keräyspalvelu

Julkaistu: 28.09.2023

Torreviejan kaupungissa otetaan käyttöön uusi ovelta ovelle -keräyspalvelu orgaanisen jätteen sekä lasipakkausjätteen kierrättämisen parantamiseksi.

Palvelu on kohdistettu suurille jätteentuottajille, kuten majoitusliikkeet, baarit ja ravintolat.

Orgaanisen jätteen keräys

Kaupunginvaltuusto on toteuttanut tiedotuskampanjan, jonka tavoitteena on ollut saada mahdollisimman monta yritystä mukaan tähän uuteen kierrätystoimintaan. Kaikille halukkaille yrityksille on jo toimitettu 120 litran suuruinen ruskea kierrätysastia.

Astiaan voidaan lajitella ruoka-annosten ylijäämät, vanhentuneet hedelmät, vihannekset, liha- ja kalajäämät, munankuoret, äyriäiset, pähkinät ja kahvinporot. Astioiden tyhjennys hoidetaan kolmesti viikossa ja se on yrityksille ilmainen.

Lasipakkausjätteen keräys

Valencian itsehallintoalueen uudessa kattavassa jätesuunnitelmassa (Plan Integral de Residuos de la Comunitat Valenciana, PIRCV) säädetään, että ravitsemisliikkeet ovat velvollisia erottelemaan lasipakkaukset asianmukaisiin astioihin.

Torreviejan kaupunginvaltuusto on jo lähettänyt paikallisille toimijoille kyselylomakkeen, jonka tarkoituksena on selvittää yrityksen nykyinen kierrätysaktiivisuus ja selvittää, tarvitaanko lasijätteen kierrätykseen apua. Kaikille halukkaille toimitetaan keräysastiat.

Myöhemmin niissä yrityksissä, jotka eivät vielä ole mukana ohjelmassa vieraillaan. Tarkoituksena on saada kaikki alan yritykset mahdollisimman pian mukaan tähän erittäin tarpeelliseen ja pian pakolliseen toimintaan.

Molempia tiedotuskampanjoita ja palveluja hallinnoi Ecovidrio. Se on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka vastaa pakkausjätteiden kierrätyksestä Espanjassa. Hankkeille myönnetään EU-tukea.

Lue lisää:
Esteponaan Aurinkorannikon ensimmäinen vähäpäästöinen vyöhyke
Fuengirolan busseissa tänä vuonna yli kaksi miljoonaa matkustajaa
Costa del Solin siivousveneet keräsivät haaviinsa muovia
Aurinkoenergialla toimivat katamaraanit purjehtivat Málagan lahdella

Lähde
torrevieja.es

Teksti ja pääkuva Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Mijasin parhaat asuinalueet

Espanjassa Ellun kaa! -osa 25