AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailu

Upea nostalginen konsertti – lavalla Marion Rung ja Mikko Alatalo  

Julkaistu: 23.10.2023

Yksi Suomen iskelmätaivaan upeimmista laulajattarista, Marion Rung, esiintyi Fuengirolassa lokakuisena lauantai-iltana. Hänen juhlakonserttinsa nimi oli 50 vuotta Tom Tomista, ja kyseinen kappale soikin upeasti legendan esittämänä.

Ennen Marion Rungia Palacio de la Pazin lavalle nousi Mikko Alatalo. Laulajalegendat loivat konserttiin upean lämminhenkisen tunnelman, ja heidän kappaleensa koskettivat ja ilostuttivat kuulijoita Fuengirolan pimenevässä illassa. Suuri joukko pitkän linjan muusikkojen faneja oli tullut kuuntelemaan heitä.

Marion Rungia ja Mikko Alataloa tapaamassa

Espanja.com tapasi Marionin ja Mikon ennen konserttia fuengirolalaisessa Kukko-ravintolassa. Artistit eivät ole aiemmin konsertoineet yhdessä, mutta ovat tavanneet toisensa useamman kerran. Taiteilijoiden välillä vallitsikin rento tunnelma. 

Marion ravintola Kukossa.

– Olen Marionin konsertissa vierailevana tähtenä, Marionin lämmittelijänä, kertoo Mikko Alatalo. Marion on kansainvälinen tähti. Sinä olet niin kotonasi vaikka kuinka isolla estradilla, ja on upeaa, kuinka otat yleisön. Sinulla on karismaa, jota joko on tai ei ole, kehuu Mikko Marionia.

Mikko ravintola Kukossa.

– Minulla onkin konsertissa hyvä lämmittelijä! jatkaa Marion. Mikon laulut puhuttelee kokonaisuutena, kuten Ihmisen ikävä toisen luo, joka on Mikon lippubiisi, kehuu Marion Mikkoa. 

Kuuntele Marion Rungin ja Mikko Alatalon kuulumisia:

Mikko Alatalo aloitti konsertin hittikavalkadillaan

Mikko Alatalo esiintyi konsertissa yksin kitaransa kanssa. Hän sai yleisön välillä nauramaan ja välillä liikuttumaan. Hän myös jutusteli mukavasti kappaleiden lomassa ja kertoi, mitä tarinoita kappaleiden takana on.

Mikko Alatalo oli joutunut lyhentämään tavanomaista konserttiohjelmistoaan tätä esiintymistä varten, mutta oli mahduttanut hienosti esitykseen suosituimpia kappaleitaan. Lavalla kuultiin muun muassa upean koskettava Ihmisen ikävä toisen luo sekä iloisia rallatuksia, kuten Taitaa tulla kesä ja Mä maalaispoika oon.

Yleisön pyynnöstä hän esitti myös legendaarisen Känkkäränkkä-kappaleen, ja konsertin lopuksi lauloimme yhdessä Viivy vielä hetki -kappaleen.

Mikko Alatalo

Marion Rung valloitti yleisön karismallaan

Marion Rung esiintyi konsertissa yhdessä säestäjänsä Mirka Dojanin kanssa, joka pianonsoiton lisäksi toimi hienosti taustalaulajana. Parivaljakon yhteistyö toimi saumattomasti. Marion lauloi upeasti ja tulkitsi kappaleitaan koskettavasti.   

Marion Rung ja Mirka Dojan

Marion Rung oli poiminut konserttiinsa suosituimpia kappaleitaan uransa ajalta ja myös lauluja, jotka ovat jääneet unholaan. Hän kertoi laulujen lomassa elämästään, ja jutusteli lämpimästi yleisön kanssa. Kappaleiden myötä hän esitteli kuulijoilleen mahtavan uransa kaaren tähän päivään saakka.

Yleisön suosikkeihin konsertissa kuului muun muassa iki ihana Tipi-tii, ja erityisesti kappale Eviva Espanja sai yleisön hullaantumaan ja tanssimaan. Konsertti huipentui Tom Tom Tom -hittiin, joka sai valtavat ablodit. 

– Kiitos teille! Ollaan positiivisia ja uskotaan hyvään, kiitteli Marion Rung lopuksi yleisöä. 

Syyslomalaiset Pyhäjärveltä

Opettajattaret Eila Karvonen ja Seija Kärkkäinen olivat tulleet kuuntelemaan Marionia ja Mikkoa Pyhäjärveltä asti.

– Me lähdettiin syyslomaa tänne viettämään. Minulle on jäänyt mieleen, kun pikkutyttönä katsoin telkkarista, kun Marion voitti Sopotin laulukilpailun. Olen ollut joskus toistakymmentä vuotta sitten katsomassa Leidit lavalla -konserttia Kuopiossa. Kiva nähdä hänet nyt täällä! Olen ekaa kertaa Fuengirolassa. Parasta on ollut torstai-illan myrsky, kun satoi ja tuuli hirveästi, naurahtaa Eila.

– Me vähän harrastetaan näitä keikkoja. Olen ollut yhden kerran aikaisemmin täällä, ja kyllä minä tykkään Fuengirolasta. Marionin kappaleista minun lempibiisi on Tipi-tii. Se on ihanan pirteä, kertoo Seija.

Ihanat opettajattaret Seija Kärkkäinen ja Eila Karvonen.

Elämän jatkoaikaa juhlimassa

Petri ja Jaana Haakana olivat lähteneet Vélez-Málagasta kuuntelemaan konserttia ja viettämään hauskaa iltaa. Jos kenellä, niin heillä oli syytä juhlaan, sillä yhdeksän vuotta sitten Jaana sai jatkoaikaa elämälleen.

– Tänään on minun uuden elämän synttärit, ja sitä olemme nyt juhlistamassa! Yhdeksän vuotta sitten heräsin leikkauksesta, jossa hoidettiin päässäni oleva aikapommi, paha aneurysma. Minulle annettiin ennen leikkausta 50/50-mahdollisuus selvitä hengissä. Mahtava tavata täällä ihania ihmisiä ja juhlia elämää, iloitsee Jaana.

Jaanan lempikappale Marionin tuotannosta on Hyvästi yö -kappale, mikä kuultiinkin konsertissa. Petri puolestaan tykkää eniten Eviva Espanja -kappaleesta.

– Eviva Espanja sopii tänne hyvin. Se on minulle hyvin nuoruudesta tuttu kappale, vaikka silloin kuuntelin kyllä hieman erilaista musiikkia. Mikko Alatalo on myös hieno. Erityisesti tykkään kappaleista, mitä hän teki Juicen kanssa. Monia Mikon kappaleita on tullut laulettua kavereitten kanssa, ja Känkkäränkkää on tullut laulettua lapsille, naurahtaa Pasi.

Petri ja Jaana pitävät Vélez-Málagassa Finca La Loma -majataloa.

Tämä ainutkertainen konsertti oli osa FugeFiesta-viikkoa, joka huipentui lauantai-illan tapahtumaan Fuengirolan Rauhanpalatsissa. Tapahtumassa esiintyivät myös ihanaiset Costan Sambanaiset, ja ilta päättyi K40-discoon, jossa esiintyivät mainiot Party Fellowsin pojat.

Näyttävät Costan Sambanaiset aloittivat illan.

Lue lisää suomalaisista Aurinkorannikolla:
Suomelan syksy on aktiivinen
Taina pääsi maaliin – kaikki härät on nyt bongattu
Papiksi Aurinkorannikolle 
Danny villitsi yleisön Fuengirolassa
Tuntematon sotilas -näytelmällä kerättiin rahaa Ukrainaan

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Asumisen uutiskirje lokakuu 02/2023

Mutakylpyjä ja patikointia San Pedro del Pinatarin suolajärvillä