Alue-esittelytEläminen ja lomailu

Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki

Julkaistu: 11.06.2023

Historiaa, luontoa ja perinteitä sekä rantoja, ruokakulttuuria ja rentoutumista. Vain 30 minuutin matkan päässä Alicantesta sijaitsevasta Villajoyosasta löytyy näitä kaikkia. Dynaaminen Villajoyosa erottuu muista kaupungeista sen värikkäiden talojen ansiosta, jotka luovat kaupunkiin raikkaan ja pirteän tunnelman.

Villajoyosan viehättävä kaupunki on La Marina Baixa -alueen pääkaupunki, ja sitä ympäröivät pohjoisessa Aitana-vuoristo sekä Campana-vuori ja etelässä Välimeri.

Historiallisia rakennuksia ja värikkäitä taloja

Upean luonnonympäristön lisäksi Villajoyosassa on kaunis vanha kaupunki, joka sijaitsee Amadorio-joen läheisyydessä. Vanha kaupunki on yksi Valencian itsehallintoalueen parhaiten säilyneistä. Se onkin julistettu historialliskulttuuriseksi kohteeksi.

Villajoyosan vanhaa kaupunkia. Kuva Wikimedia.

Villajoyosa on vanha kalastajakaupunki, ja sen vanhan kaupungin talot ovat perinteisiä tiilimuurattuja taloja, jotka on maalattu eri väreillä. Vanhan kaupungin alueella on myös goottilaistyylinen Nuestra Señora de la Asunción -kirkko, jossa on upeita maalauksia.

Villajoyosassa vieraillessa kannattaa ehdottomasti käydä kävelyllä rantapromenadilla, jota reunustavat talot on maalattu kirkkailla kesäisillä väreillä. Näkemisen arvoinen paikka on myös historiallinen Cruz de Piedra, joka on vanha roomalaisalkuperää oleva risteys.

Villajoyosa rantapromenadia reunustavat talot on maalattu kirkkailla väreillä. Kuva Wikimedia.

Kalaa, mereneläviä, rantoja ja lahtia

Villajoyosan satamassa on iltapäivisin huutokauppa, jossa myydään päivän aikana kalastettuja mereneläviä. Siellä pääsee aitoon merelliseen tunnelmaan, ja halutessaan voi esimerkiksi hankkia taatusti tuoretta kalaa.

Rantaelämästä pitäville Villajoyosan 3,5 km pitkä rantaviiva tarjoaa useita vaihtoehtoja. Playa de Centro -ranta sijaitsee aivan keskustan kohdalla, ja hieman kauempana on rauhallisempia rantakohteita, kuten Playa de Torres ja de Paraíso -rannat tai paratiisilahdet La Caleta tai Racó del Conill.

Playa de Paraíso. Kuva Wikimedia.

Miten Villajoyosaan pääsee?

Alicanten and Villajoyosan välinen ajomatka kestää vain noin puoli tuntia AP-7-moottoritietä pitkin. Valenciasta matka kestää noin 1,5 h AP-7-moottoritietä pitkin.

Lue lisää:
Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Lähde
20minutos.es
turismolavilajoiosa.com

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Málaga valmistelee vuoden 2024 alusta voimaantulevaa vähäpäästöistä vyöhykettä

Aurinkorannikko on matkalla ennätysvilkkaaseen turistikesäkuuhun