AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki

Julkaistu: 19.03.2023

AUTOMATKALLA KAAKKOIS-ESPANJASSA
OSA 2

Viikko aikaa maaliskuun alussa, auto käytössä, matkaan lähdössä kolmihenkinen perhe, joka haluaa nähdä ja kokea uutta, eli mihin suunnata Fuengirolasta? Vaihtoehtoja täällä Espanjassa riittää. Tällä kertaa kohteina: Murcia, Valencia, Benidorm, Alicante ja Torrevieja. Toinen pysähdys Valenciassa, rosoisen kauniissa suurkaupungissa.

Murciasta kohti Valenciaa

Matka Murciasta Valenciaan kesti vähän alle kaksi tuntia. Tie oli hyvässä kunnossa ja aurinko paistoi, mitä muuta voi toivoa. Maisemat matkan varrella olivat upeat: vuoristoja, viljelyksiä, oliivipuita, kukkivia mantelipuita ja appelsiinipuita.

Maisemat olivat upeat. Kuva Espanja.Com.

Pysähdyimme matkan varrella syömään lounasta N-340-tien varressa olevaan ravintolaan nimeltään Casa Emilio. Espanjasta ei tosiaan löydy samanlaisia huoltamokomplekseja kuin Suomesta. Yleensä pienen huoltamon yhteydestä löytyy paikallinen ravintola, josta voit ostaa tapaksia, kahvia tai isompia ravintola-annoksia. Suodatinkahvia ei kyllä ole tarjolla. 

Tapasten voimalla kohti Valenciaa. Kuva Espanja.Com.
Valenciassa riittää nähtävää

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Madridin ja Barcelonan jälkeen.  Valencia on selvästi suurkaupunki, mutta se on jotenkin helpommin hahmotettavissa kuin Madrid tai Barcelona. Valencian kaupungissa on noin 800 000 asukasta, ja Valencian itsehallintoalueella on puolestaan melkein 5 miljoonaa asukasta.

Valencia on suurkaupunki, jossa on upeita aukiota. Kuva Espanja.Com.

Valencia on upean tunnelmallinen ja rosoinen kaupunki. Siellä on paljon katutaidetta ja graffiteja, mikä tuokin sinne omanlaisen tunnelman. Valenciassa on valtavasti nähtävää ja koettavaa, erityisesti sen vanhassakaupungissa. Upeita historiallisia rakennuksia, viehättäviä aukioita, museoita ja kulttuuria riittää. Siellä on myös mainiot shoppailumahdollisuudet, ja erityisesti vanhastakaupungista löytyy valloittavia pieniä putiikkeja. 

Valenciassa on paljon katutaidetta. Kuva Espanja.Com.
Valencia on rosoisen kaunis kaupunki. Kuva Espanja.Com.
Valencian leveä ranta

Valencia sijaitsee rannalla, joten siellä voi yhdistää mainiosti kaupunkimatkailun rantalomaan. Valencian rannat sijaitsevat vähän kauempana vanhastakaupungista ja menimmekin Malvarrosa-rannalle autolla. Valencian rannan tuntumassa on jonkin verran ravintoloita, mutta aurinkorannikon turistirannoilta tuttuja palveluita siellä ei ole. Ranta on rauhallinen ja todella leveä. 

Hiekkaranta on yli 200 metriä leveä. Kuva Espanja.Com.
Katedraali 

Valencian vuonna 1238 käyttöön vihitty katedraali on upea, valtava ja mielenkiintoinen kohde. Siellä sanotaan olevan Graalin malja ja sieltä löytyy myös Valencian pyhimyksen, San Vicente Martirin, reliikki. Kyseessä on siis hänen katkaistu kätensä. Katedraalin yhteydessä olevaan pieneen museoon kannattaa myös tutustua ja erityisesti sen jännittävään alakertaan, josta löytyy löytyy mm. pääkallo. 

Valencian katedraali on vaikuttava rakennus. Kuva Espanja.Com.
San Vicente Mártirin reliikki. Kuva Espanja.Com.
Kauppahalli
Valtava kauppahalli on Valencian ykköskohteita. Kuva Espanja.Com.

Valencian vuonna 1928 valmistunut upea kauppahalli on yksi euroopan vanhimmasta ja isoimmista kauppahalleista. Se on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Sinne kannattaa suunnata mahdollisimman aikaisin, ja se sulkee ovensa jo kolmelta. Kauppahallissa olikin äänekäs tunnelma kun paikalliset ja turistit tutustuivat yli neljänsadan myyntitiskin valikoimaan. Valikoimaa riitti: värikkäiden hedelmien tiskit olivat upeita, lihojen valikoima oli valtava ja erityisen mielenkiintoinen eri merenelävien osasto.

Kauppahallissa on tunnelmaa ja valikoimaa. Kuva Espanja.Com.

Kauppahallissa on erilaisia vaihtoehtoja lounaan nauttimiseen, ja päädyimme syömään Central Bar by Ricard Camarena -tapasbaariin. Kyseessä  on tyypillinen pystybaari, jossa voit seurata kokkien ja tarjoilijoiden työskentelyä lähietäisyydeltä. Paikkaan oli pitkä jono, mutta kun lopulta saimme pöydän, oli ruoka odottamisen arvoista. 

Herkullista syötävää ja tiivistä tunnelmaa kauppahallissa. Kuva Espanja.Com.
Ravintola tarjontaa ja tietenkin paellaa

Ravintola tarjontaa Valenciassa riittää ja neljän päivän aikana kokeilimmekin monia eri vaihtoehtoja pääosin vanhassakaupungissa. Aamupalaa söimme mm. hotellimme vieressä olevassa Am Coffee Bar -kahvilassa, josta sai edullisesti herkullisen aamupalavoileivän ja erinomaista kahvia. Astetta tasokkaamman aamiaisen nautimme FOUR Coffee & Bistro -ravintolassa. Tänne menisin ehdottomasti uudelleen, sillä paikan ruoka oli erinomaista, paikka oli viihtyisä ja palvelu oli loistavaa.

FOUR Coffee & Bistron annokset olivat herkullisia ja kauniita. Kuva Espanja.Com.
Valenciassa riittää mainioita kahviloita. Kuva Espanja.Com.

Valenciassa kannattaa syödä Paellaa. Paella on Valenciasta lähtöisin oleva riisiruoka ja täällä siihen on perinteisesti käytetty paikallisia kasviksia sekä kanin ja broilerin lihaa. Valenciassa kannattaa valita paellaan syöntiin jokin paikallisten suosima paikka, kuten esimerkiksi ravintola Levante. 

Taiteiden ja tieteiden kaupunki, Ciudad de las artes y las ciencias

Yksi Valencian mielenkiintoisimmista paikoista on futuristinen Taiteiden ja tieteiden kaupunki. Alue on kuin suoraan tieteiselokuvasta ja kontrasti vanhankaupungin arkkitehtuurin kanssa on valtava. Alue on rakennettu 2000-luvun alussa, ja siinä riittää nähtävää koko päiväksi. Siellä sijaitsee mm. Euroopan suurin akvaario, mielenkiintoinen tiedemuseo, oopperatalo ja erikoinen Umbarcle puutarha.

Oceanografic, Euroopan suurin akvaario

Taiteiden ja tieteiden kaupungissa suuntasimme katsomaan Euroopan suurinta akvaariota, mikä on mainio lapsiperheen käyntikohde. Siellä vierähtikin melkein koko päivä. Kyseessä ei ole vain akvaario, vaan siellä on mm. delfiiniesitys ja muita eläimiä. Alue on laaja ja sijaitsee osin maan alla, ja tämän vuoksi se on hieman sekava. Kannattaakin olla tarkkana, että varmasti käyt katsomassa kaikki kohteet.

Nähtävää riitti kaloista lintuihin. Kuva Espanja.Com.
Meduusat olivat perheemme suosikkeja. Kuva Espanja.Com.
Valenciassa on monipuolinen hotellitarjonta

Valencia on iso kaupunki, ja siellä on monenlaista vaihtoehtoa majoitukseen. Tärkeimpänä kriteereinä meille oli sijainti, mukavuus ja hinta. Päädyimme valitsemaan tällä kertaa huoneistohotellin nimeltään Parker Urban Flats, juuri näistä syistä. Se sijaitsi kätevästi vanhankaupungin liepeillä, kävelyetäisyydellä vanhankaupungin eri kohteista ja siellä oli parkkihalli. Huone oli modernisti sisustettu, ja siinä oli täysin varustettu avokeittiö oleskelutilan yhteydessä. Makuuhuone ei ollut erillinen ja siinä ei ollut ovea, mutta se oli erotettu kaapeilla oleskelutilasta. Yövyimme täällä kolme yötä ja olimme tyytyväisiä valintaan.   

Matka jatkui Valenciasta Benidormiin. Kuva Espanja.Com.

Lue lisää:
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 1: Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Risteilylle kätevästi Espanjan satamista
Kanariansaarten viisi kaunista kylää
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi

Lähde
wikipedia.fi
rantapallo.fi

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Kolmannes Espanjan vuokranantajista pyytää enemmän takuita kuin laki sallii

Käyttäjän kokemuksia aurinkopaneeleista Espanjassa