AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Benidorm, Alicante ja Torrevieja

Julkaistu: 26.03.2023

AUTOMATKALLA KAAKKOIS-ESPANJASSA
OSA 3

Viikko aikaa maaliskuun alussa, auto käytössä, matkaan lähdössä kolmihenkinen perhe, joka haluaa nähdä ja kokea uutta, eli mihin suunnata Fuengirolasta? Vaihtoehtoja täällä Espanjassa riittää. Tällä kertaa kohteina: Murcia, Valencia, Benidorm, Alicante ja Torrevieja. Kolmas pysähdys Benidormissa, josta Alicanten ja Torreviejan kautta takaisin Fuengirolaan.

Nappasimme aamupalan Valenciassa hotellimme vieressä olevasta kahvilasta, ja suuntasimme ennen puolta päivää auton kohti Benidormia. Matka Valenciasta Benidormiin kesti noin puolitoista tuntia. 

Benidorm on kuuluisa pilvenpiirtäjistään.
Benidorm, Espanjan Dubai

Kun saavuimme Benidormiin, oli näky hyvin erilainen kuin mihin täällä Espanjassa on tottunut. Kymmeniä korkeita pilvenpiirtäjiä kohosi merta vasten, ja näky toi mieleen Dubain ja New Yorkin. Pilvenpiirtäjille on selkeä syy, sillä vuonna 1950-luvulla voimaan tulleen säädöksen mukaan, vain 30 prosentille kaupungin alueista saa rakentaa. Loput Benidormin kaupungista tulee olla viheraluetta. Matkailijoille haluttiin kuitenkin antaa mahdollisuus majoittua mahdollisimman lähelle rantaa, joten päätettiin rakentaa ylöspäin.

Korkeat rakennukset reunustavat rantaa.

Benidormissa asuu noin 76 000 asukasta, ja se on hyvin suosittu rantalomakohde erityisesti brittien keskuudessa. Benidormin väkimäärä jopa nelinkertaistuu lomasesonkina. Benidormilla on rantaviivaa noin kahdeksan kilometriä, ja siellä on myös pieni vanhakaupunki. Erityisesti lapsiperheille Benidormissa riittää tekemistä, sillä sieltä löytyy mm. vesipuisto, Terra Mitica -huvipuisto ja erilaisia eläinpuistoja.

Benidormin upeat rannat 

Benidormin ranta-alue jakautuu kahteen osaan maantieteellisesti ja tunnelman osalta. Balcon del Mediterraneon näköalapaikka sijaitsee kahden rannan, Levanten ja Ponienten välissä. Siellä sijaitsee myös Placa del Castell -aukio, jossa kannattaa istahtaa alas lasilliselle  ihailemaan upeita maisemia ja seuraamaan ohikulkevia ihmisiä.

Placa del Castell -aukio.

kuva:näköalapaikka: Upeat näköalat avautuvat Balcon del Mediterraneon näköalapaikalta.

Benidormin itäpuolen Levante-ranta on tunnettu menevästä tunnelmasta ja rantaa reunustaakin ravintoloiden rivistö, jossa oli välillä hyvin riehakas tunnelma. Rantakatu oli jalankulkijoille varattu, mutta lukuisat turistit huristelivat siellä senioriskoottereilla. Benidormin ravintolatarjonta on tyypillistä rantakohteiden tarjontaa, vaikkakin silmiinpistävää oli brittiläisten ravintoloiden määrä. Päädyimme Levante-rannan puolella istahtamaan lounaalle Fish and Chips -ravintolaan, josta sai oikein hyvää energiaa sekä ruuasta että mahtavista merimaisemista. 

Levante-rannalla oli paljon ravintoloita.
Rannalta löytyi myös kirjasto.
Poniente-rannalla oli rauhallisempi tunnelma

Benidormin länsipuolen Poniente-ranta on rauhallisempi, ja siellä on selvästi enemmän paikallisia. Ranta-aluetta oli kunnostettu, kävelytie oli moderni ja siellä oli hienoja leikkipaikkoja lapsille. Erityisesti mieleen jäivät rantakadun upeat värikkäät patsaat. Myös rantaa reunustavat rakennukset olivat uudempia ja tunnelma oli tyylikkäämpi. Poniente-rannan puolelta löytyi myös arkkitehtuurisesti erikoisimmat pilvenpiirtäjät, kuten Espanjan korkein asuintalo, In Tempo, joka on 200 metriä korkea.  

Rannan upeat maisemat.
Poniente-rannalla voi ihastella auringonlaskua.
Rantakadulta löytyi upeita patsaita.
Laaja valikoima hotelleja edulliseen hintaan 

Benidormissa on valtavasti hotelleja ja vaihtoehtoja majoitukseen löytyy moneen hintaluokkaan. Näin maaliskuussa hotellien hinnat olivatkin yllättävän edullisia. Benidormista löytyy myös Euroopan korkein hotelli, Gran Hotel Bali, jossa huone olisi maksanut reilu 60 euroa.

Valitsimme hotelliksi RH Princesan, koska se oli saanut hyvät arvostelut, ja hinta meidän porukalta aamiaisineen oli noin 80 euroa. Hotelli oli tavanomainen all inclusive -hotelli, josta löytyi kylpylä ja monenlaista aktiviteettia kaiken ikäisille. Huone oli siisti ja toimiva 90-luvun tuulahduksella, mikä toi muistoja ensimmäisistä pakettimatkoista. Aamupala oli kattava, mutta tunnelma oli ruokalamainen. Iloksemme pääsimme hotellin melkein ylimpään kerrokseen, josta avautuikin mainiot näkymät.

Alicante

Benidormista jatkoimme aamulla matkaa Alicanteen, jonne ajomatka oli vajaan tunnin. Pysähdyimme kaupungissa vain noin 4 tunnin ajan, ja siinä ajassa pystyimme tutustumaan vanhaan kaupunkiin ja ranta-alueeseen. Alicante on kaunis historiallinen kaupunki, josta löytyy tunnelmallinen vanhakaupunki, mainioita ravintoloita ja upeita vanhoja rakennuksia. Siellä on hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon kulttuuritarjontaa, joten näkemistä olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. 

Alicantessa on paljon ravintoloita ja hienoja aukioita.

Alicantessa ranta oli hyvin lähellä vanhaakaupunkia, siis oikeastaan tien toisella puolella. Rantaa reunusti upeasti Benacantil-vuori, jonka huipulla kohosi Santa Barbaran linnoitus. Rannan vieressä oli myös muutamia ravintoloita, jotka olivat kuumana maaliskuisena lauantaina tupaten täynnä. Myös rannalla oli paljon ihmisiä, olihan vuoden ensimmäisiä hellepäiviä.  

Alicantessa ranta löytyy ihan keskustasta.

Torrevieja

Jatkoimme Alicantesta Torreviejaan, jonne oli alle tunnin ajomatka. Pysähdyimme matkan varrella ihmettelemään Torreviejan suolajärviä, joista tuli ensimmäisenä mieleen Pohjois-Pohjanmaan lintulahdet. Täällä vuoretkin ovat kauempana rannasta, joten maisemat olivat senkin puolesta välillä kuin oltaisiin oltu Pohjanmaan lakeuksilla. 

Matkan varrella pysähdyimme ihmettelemään suolajärviä.

Torrevieja on kuuluisa valkoisista rannoistaan, ja se onkin suosittu lomakohde erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Torreviejassa asuu noin 86 000 asukasta, joista ulkomaalaisia on melkein puolet. Siellä asuu myös paljon suomalaisia ja päädyimmekin sattumalta pääaukion kirkkoon hetkeksi kuuntelemaan suomalaista konserttia. Pysähdyimme kaupungissa vain pikaisesti kahville ja teimme pienen kävelyn kaupungin keskustassa, vaikka siellä olisi varmasti ollut enemmänkin näkemistä. Jatkoimme Torreviejasta matkaa kohti Fuengirolaa, johon oli vielä noin viiden tunnin ajomatka.

Torreviejassa on hieno kävelykatu satamassa.

Lue lisää:
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 1: Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 2: Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Risteilylle kätevästi Espanjan satamista
Kanariansaarten viisi kaunista kylää
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi

Lähde
matkaideoita.com
wikipedia.fi
rantapallo.fi

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan

Suomi on vahvasti edustettuna Fuengirolan kansainvälisillä päivillä 27.4.-1.5.2023