Esa Ennelin Barcelonassa

Vinkit Barcelonan yöelämään kaupungin vilkkailla kaduilla ja kuumilla klubeilla

Julkaistu: 10.03.2024

Barcelona on kaupunki, joka ei nuku koskaan. Sen yöelämä tarjoaa unohtumattomia kokemuksia niille, jotka haluavat kokea espanjalaisen ja katalaanikulttuurin sykkeen. Tämä Välimeren helmi tunnetaan vilkkaista kaduistaan, elävästä musiikistaan ja monipuolisista yökerhoistaan, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita ympäri maailmaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin Barcelonan parhaita alueita nauttia kaupungin yöelämästä ja annamme vinkkejä unohtumattoman illan viettoon.

1. Elävää tunnelmaa La Rambla kadulla

La Rambla on Barcelonan kuuluisa kävelykatu, joka tunnetaan monista baareistaan, ravintoloistaan ja yökerhoistaan. Kadulla voi kokea elävän ja monimuotoisen tunnelman, kun paikalliset sekä turistit sekoittuvat yhteen nauttimaan juomista sekä musiikista aina aamun pikkutunneille asti. La Rambla tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun, olit sitten kiinnostunut perinteisistä baareista tai moderneista klubiympäristöistä.

Vinkit: Jamboree Dance Club on legendaarinen klubiravintola, joka sijaitsee aivan La Ramblan vieressä Plaça Reialin aukiolla. Jamboree tunnetaan erityisesti jazz- sekä blues-musiikistaan, ja siellä esiintyy usein livebändejä. Klubi tarjoaa myös muita musiikkityylejä ja DJ-esityksiä.

Boulevard Culture Club on baari ja klubi, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman musiikkia sekä viihdettä aivan La Ramblan varrella. Boulevard Culture Clubissa voit nauttia juomista ja musiikista upeissa tiloissa, jotka yhdistävät modernin designin ja historiallisen tunnelman.

2. Poble Espanyol: Kulttuurinen kokemus ja yöelämä

Poble Espanyol on kulttuuripuisto, joka sijaitsee Montjuïc-vuoren juurella. Täällä voi nauttia illasta monipuolisessa ympäristössä, joka tarjoaa baareja, ravintoloita ja klubeja eri musiikkityyleillä. Poble Espanyol on suosittu paikka myös paikallisten keskuudessa, ja se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen sekä kulttuurin että yöelämän näkökulmasta.

Huom. Poble Espanyoliin on sisäänpääsymaksu ja joihinkin erikoistapahtumiin on vielä erillinen lisämaksu.

3. Trendikäs ja kiehtova El Born

El Bornin kaupunginosa on tunnettu trendikkäästä ilmapiiristään ja monipuolisesta yöelämästään. Täällä voi löytää pieniä baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä sekä tunnelmaa. El Bornin kapeat kadut ja historialliset rakennukset luovat ainutlaatuisen taustan illanvietolle. Alueella kannattaa etsiskellä myös uusia paikkoja tutkittavaksi.

Vinkit: Miramelindo on viihtyisä cocktail-baari, joka on suosittu paikallisten keskuudessa ja tarjoaa laajan valikoiman herkullisia juomia. Miramelindo on erityisen suosittu paikka ennen kuin siirrytään yökerhoihin, ja siellä on usein hyvää musiikkia sekä rentoa tunnelmaa.

Henkilökohtainen suosikkini on El Bodega del Born. Se on pienen pieni baari, joka on kuuluisa erityisesti maukkaista Vermut drinksuista.

4. Monikulttuurinen ja vilkas El Raval

El Raval on monikulttuurinen kaupunginosa, joka tunnetaan eloisasta yöelämästään sekä monipuolisista baareista sekä klubeista. Alueella voi löytää paikallisten suosimia pikkubaareja trendikkäiden yökerhojen lisäksi, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Raval on myös suosittu paikka kokea paikallisen taiteen ja kulttuurin ilmapiiriä.

Vinkit: Sidecar Factory Club on legendaarinen musiikkiklubi, joka sijaitsee El Ravalissa. Klubi on tunnettu erityisesti indie-, rock- ja alternative-musiikista. Siellä esiintyy usein paikallisia ja kansainvälisiä bändejä sekä DJ:itä.

Jos etsit hieman erilaista yöelämän kokemusta, kannattaa vierailla Bar Marsellassa. Tämä on yksi Barcelonan vanhimmista baareista, ja se on erityisen kuuluisa absintin tarjoilusta. Täällä voit kokea aitoa boheemia tunnelmaa ja uppoutua Barcelonaan historiaan.

5. Port Olímpic: Merellistä tunnelmaa ja kaupungin parhaimmat klubit

Port Olímpic on Barcelonan merenranta-alue, joka tunnetaan yökerhoistaan sekä baareistaan, jotka tarjoavat upeita merinäkymiä ja merellistä tunnelmaa. Alueella voi nauttia juomista sekä musiikista meren äärellä ja ihailla kaupungin valojen heijastumista veden pinnalta. Port Olímpic on suosittu paikka erityisesti kesäisin, kun ihmiset kokoontuvat nauttimaan lämpimistä öistä ja Välimeren läheisyydestä.

Sieltä löytyvät kaupungin kuumimmat yökerhot, jotka ovat rankattu maailman parhaimmiksi klubeiksi.

Vinkit: Opium Barcelona on yksi alueen kuuluisimmista klubeista, ja se sijaitsee rannan tuntumassa. Klubi tarjoaa huippuluokan DJ-esityksiä, tanssilattian ja ulkoalueen, jossa voit nauttia merinäköalasta.

Shoko on toinen suosittu klubi Port Olímpicissa, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän ravintolaa, baaria ja klubi tilaa. Klubi sijaitsee rantakadulla ja tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Se on erityisen suosittu viikonloppuisin.

6. Monipuolinen ja vilkas Poble-Sec

Poble-Sec on tällä hetkellä oma henkilökohtainen suosikkikaupunginosa Barcelonassa. Alueella on lukuisia baareja, ravintoloita sekä klubeja, jotka houkuttelevat paikallisia ja turisteja. Voit nauttia perinteisistä tapas-baareista tai kokeilla trendikkäitä cocktail-baareja ja yökerhoja. Poble-Secissä on myös usein livemusiikkiesityksiä ja stand-up-esityksiä, joten vaihtoehtoja riittää kaikille musiikin sekä viihteen ystäville.

Vinkit: Illan parhaat herkut löytyvät Carrer del Plai -tapaskadulta ja iltaa voi jatkaa Sala Apolon legendaarisella klubilla. Sala Apolo tarjoaa monipuolista musiikkia eri genreistä elektronisesta indieen. Klubin tilat ovat tunnelmalliset ja siellä esiintyy usein tunnettuja DJ:itä sekä bändejä.

Jos etsit intiimimpää tunnelmaa, kannattaa vierailla El Paraigua -klubilla. Tämä pienempi klubiravintola tarjoaa akustisia esityksiä, jazzia ja muita live-musiikkitapahtumia. Se on suosittu paikallisten keskuudessa rentoutua ja nauttia hyvästä musiikista drinksujen kera.

Lopuksi

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Barcelonan monipuolisesta yöelämästä. Kaupungissa on lukemattomia muita paikkoja, joissa voi kokea unohtumattomia hetkiä ystävien ja uusien tuttavuuksien kanssa. Muista kuitenkin noudattaa paikallisia tapoja ja käytäntöjä, ja pidä huolta turvallisuudestasi illanvieton aikana.

Lue lisää Barcelonasta:
Seitsemän upeaa kuvauspaikkaa Barcelonassa
Antoni Gaudín Sagrada Família -kirkon rakennusprojekti on jatkunut yli 100 vuotta
Näin vältät taskuvarkaita Barcelonassa

Teksti ja kuvat Esa Ennelin
esa@espanja.com
toimitus@espanja.com

Esa Ennelin toimii Barcelonasta käsin sekä järjestötyön että kulttuuriprojektien edistämistehtävissä. Järjestötöiden lisäksi hän on erikoistunut mm. katuvalokuvaamiseen, ja sukeltanut viimeisten 15 vuoden aikana todella syvälle Barcelonan sykkeeseen. Hän haluaa johdattaa lukijat valokuvien ja juttujen välityksellä Barcelonan kaupungin uskomattomaan historiaan ja kulttuuriin.

Esalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen esa@espanja.com.

Jaa:

Espanja.Comin Terveys- ja hyvinvointimessut olivat menestys

Näköalavaellus Mijas-vuorten Kappeli-reitillä