AjankohtaistaAjanviete

Aurinkorannikon muusikot kunnioittavat Kari ”Kapu” Alajuuman elämäntyötä ”Elämän sain soimaan” -konsertissa

Julkaistu: 15.11.2023

Elämän sain soimaan -konsertti järjestetään tiistaina 28.11. kello 18, Hotelli Las Palmeraksen isossa España-salissa. Konsertilla juhlistetaan 70-vuotta täyttävää Kari ”Kapu” Alajuumaa ja Aurinkorannikon muusikkojen osaamista.

Konsertissa kuullaan Kari Alajuuman lisäksi noin neljääkymmentä muusikkoa, jotka esittävät sekä omia ohjelmistojaan että myös Karin tekemiä kappaleita. Konsertti on suunnattu kaikille musiikin ystäville ja jokaiselle on varmasti luvassa jotain tässä ainutlaatuisessa ja monipuolisessa musiikki-illassa. Konsertti kantaa osuvasti nimeä ”Elämän sain soimaan”.

Kari Alajuuma on ammattimuusikko, jolla on mittava 50 vuoden elämäntyö ammattimuusikkona ja lauluntekijänä. Hänen hyppysissään soi soitin, jos toinenkin – ainakin piano, kitara, harmonikka ja viulu.

Hän toimi Suomessa pitkään niin musiikkiopiston rehtorina kuin opettajanakin. Vuosien varrella hän on ehtinyt kiertää myös keikkalavoja niin Suomessa kuin ulkomailla lukuisten artistien kanssa. Alajuuma on rikastuttanut Aurinkorannikon musiikkielämää jo viiden vuoden ajan. Eläkkeelle jääminen ei ole tahtia hidastanut vaan musiikki kulkee mukana aktiivisesti koko ajan.

Konsertissa esiintyy noin 40 Aurinkorannikon muusikkoa, joiden kanssa Alajuuma on keikkaillut eniten Aurinkorannikolla. Aurinkorannikko on tarvinnut Alajuuman osaamista monin tavoin. Hän on mm. toiminut Mieskuoro Örisevien johtajana heti Rannikolle saavuttuaan. Pitkään toiminut kuoro on saanut Karin vetämänä uudenlaista keveyttä ja viihteellisyyttä.

Alajuuma on myös kysytty muusikko erilaisiin bändeihin ja yhden miehen orkesteriksi. Hänellä on valtavasti osaamista, joka taipuu tyylilajista toiseen ja mies on myös todella pidetty muusikkokaveri.

Kari Alajuuma on ollut viime vuosina myös todella vahva osa Suomelan musiikkielämää. Heti Rannikolle saavuttuaan hän aloitti Suomelassa kamarikuoron johtajana. Kuorotoiminta kuitenkin hiipui pandemia-ajan myötä. Seuraavaksi Alajuuma valittiin rakentamaan Tuntematon sotilas -näytelmän musiikkia, josta hän vastasi viime vuoden loppuun asti.

Näytelmän koskettavat musiikkiosuudet saivat valtavasti kiitosta yleisöltä. Myös Suomelan 30-vuotisjuhlarevyyseen tarvittiin ”Kapun” osaamista. Revyyesitysten loputtua Alajuuma perusti vaimonsa Merike Linkin kanssa suositun Fugesingers-laulushowryhmän.

Kari Alajuuma on myös ollut todella tuottelias säveltäjä ja sanoittaja. Hän on tehnyt yli 300 sävellystä lastenlauluista rockiin. Hän on myös julkaissut kaksi omaa nuottikirjaa: ”Kuusamo, minun maa” ja ”Matkalla Kuusamossa”.

Alajuuma nauttii myös vaativista sovitustöistä bändeille, kuoroille jne. Ehkä erikoisimpina sävellystöinään hän pitää luontokuviin tekemäänsä musiikkia – näitä vaihtuvia teoksia on kuultu yli kymmenen vuoden ajan Hannu Hautalan Luontokuvakeskuksessa Kuusamossa.

Merkittävin Alajuumalle myönnetty tunnustus taitaa olla tasavallan presidentin vuonna 2012 hänelle myöntämä Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi.

Esiintyjät: Kari Alajuuma, Seita van den Eeden, Jorma Ettanen, Helena Hakkarainen, Timo ”Pastori” Määttä, Janne ”JaySax” Pitkänen, Merike Link, Artista Erja Siljamo, Jartsa ”Jerry Fox” Tuovinen, Heikki ”Hese” Viinamäki sekä Fugesingers ja Mieskuoro Örisevät

Liput: 25 €
Myyntipaikat: Dos Renos, Kardemumma, Ole-lehti, Q Bar, Suomela, Uusi Refla ja merike.link@gmail.com tai tuntia ennen ovelta, jos lippuja on jäljellä.

Lisätiedot:
Merike Link, +358 40 560 2960
Graafinen ilme: Erja Siljamo
FB-tapahtuma: https://fb.me/e/1mPk0LWn1 tai merike.link@gmail.com
Valokuvat: Teemu Laitinen

Lue lisää suomalaisesta kulttuurista Aurinkorannikolla:
Fugesingers  – musiikin voimaa ja ilon kuplia! 
Teatteri Suomelan esittämä Tuntematon Sotilas -näytelmä herää uudella tavalla eloon Aurinkorannikolla!
Teatteri Suomela tuo Irwinin Aurinkorannikolle
Suomelan syksy on aktiivinen
Upea nostalginen konsertti – lavalla Marion Rung ja Mikko Alatalo  

Lähde:
Elämän sain soimaan

Kuvat Teemu Laitinen

Jaa:

Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 32