Fugesingers  – musiikin voimaa ja ilon kuplia! 

Julkaistu: 10.11.2023
AjanvieteEläminen ja lomailu

Iloinen ja energinen laulushowryhmä Fugersingers aloitti konserttikautensa viime viikolla Nuriasol-ravintolassa täydelle katsomolle. Musiikin iloa levittävän lauluryhmän uusin show ”Laulusta kuplien” sai yleisön viihtymään koko parituntisen esityksen ajan. Yhtä kuulijaa lainaten, “Tunnelma vaihteli liikutuksen kyyneleistä hervottomaan nauruun.” 

Vuonna 2022 perustettu Fugesingers on yksi Fuengirolassa toimivan Suomela-yhdistyksen harrastelijaryhmistä. Laulyryhmässsä on mukana 11 eri ikäistä laulajaa, joista suurimmalla osalla on pitkä tausta musiikin alalla. 

Fugesingers on harjoitellut uutta esitystään ahkerasti koko syksyn Suomelan tiloissa joka keskiviikko. Lokakuussa laulajat olivat myös koko viikonlopun laululeirillä Velez-Malagassa, Finca La Loman upeissa maisemissa. Siellä ryhmä hioutuikin lopullisesti yhteen. 

Kyllä jännittää!

Espanja.Com jututti Fugesingersin laulajia vähän ennen heidän esityksensä alkua Nuriasolissa. Juuri ennen esitystä tunnelma heidän keskuudessaan oli iloisen innostunut, mutta samalla jännittynyt. 

Fugesingersin upeat naiset Terhi, Helena, Merike, Erja, Tuula ja Ellu.

– Kyllä nyt jännittää niin kuin täytyykin, mutta kartalla ollaan. Kaikki opitut sanat pitäisi nyt laulaa oikeassa järjestyksessä. Se on se haastavin juttu, naurahtaa Tumppi, joka on liittynyt Fugesingersiin tänä syksynä.

– Kuten Marja Liisa Kirvesniemi sanoisi, hiilinki on hyvä, naurahtaa Olavi.

– Kyllä se siitä! rohkaisee lopuksi Fugesingersin kapu Kari.

Olavi, Kari ja Tuomo.

Elämän sain soimaan

Fugesingersin esityksessä lavalla kuultiin taitavia sooloesityksiä ja energistä yhteislaulua sekä nähtiin upeaa eläytymistä ja yhdessä tekemisen iloa. 

Illan aikana yleisö sai nauttia musiikin eri tyylilajeista hevistä iskelmään ja jazzista countryyn. Kyseessä ei ollut tyypillinen konsertti, vaan enemmänkin musiikki-iloittelu, jossa erilaiset musiikkiesitykset soljuivat eteenpäin ja kappaleiden tunnelmat vaihtuivat haikeista iloisiin. 

Merike ja Kari.

Lavalla kuultiin lukuisia vanhoja klassikoita, mutta myös viime vuosien hittejä. Musiikki-iltaan mahtui myös yhden kappaleen ensiesitys, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Fugesingersin musiikkivastaava, pitkän linjan muusikko Kari Alajuuma. Ne kaksilahkeiset -kappaleen esitti upeasti Helena Hakkarainen, joka on ollut mukana Fugesingersissä alusta alkaen. 

Ossi, Juha ja Olavi.
Tuomo, Ossi, Juha ja Olavi.

Musiikin iloa ja energiaa esityksestä

Fugesingersin tämän syksyn ensimmäistä esitystä oli tullut seuraamaan reilusti yli satapäinen yleisö. Yleisön joukossa olivat myös Leila Helynen ja Saara Luukkonen Ruokolahdelta. He olivat juuri saapuneet lomalle Fuengirolaan ja olivat heti päättäneet lähteä tutustumaan Aurinkorannikon kulttuuritarjontaan. 

– Tässä esityksessä oli onnistuneesti huomioitu kuulijakunta, ja meille vähän vanhemmille kuulijoille tarjoiltiin sopivaa ja ajan henkeen kuuluvaa musiikkia. Kappaleet toivat ihanasti muistoja mieleen nuoruudesta. Kuulijakunta ja esitykset kohtasivat toisensa, kertoo Leila. 

– Konsertti oli tarkoitettu kaikille; jokainen löytää siitä jotain itselleen, kun kappaleet olivat niin erilaisia. Minä tykkäsin erityisesti Utra Bran kappaleesta, laulusikermistä – niin, ja kitarasoolosta, kertoo Saara.

Leila Helynen ja Saara Luukkonen.

Fuengirolan kulttuurisyksy jatkuukin edelleen vilkkaana. Seuraavan kerran Fugesingers esiintyy keskiviikkona 15. marraskuuta Las Palmeras -hotellissa.

Lue lisää suomalaisesta kulttuurista Aurinkorannikolla:
Teatteri Suomelan esittämä Tuntematon Sotilas -näytelmä herää uudella tavalla eloon Aurinkorannikolla!
Teatteri Suomela tuo Irwinin Aurinkorannikolle
Suomelan syksy on aktiivinen
Upea nostalginen konsertti – lavalla Marion Rung ja Mikko Alatalo  
Fugesingers: Vauhti sen kun kiihtyy!

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Ekstra-neitsytoliiviöljy voi auttaa painonpudotuksessa ja alentamaan verensokeria

Meri- ja suolamuseo kutsuu tutustumaan Torreviejan ja suolan historiaan