AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Benalmádenan huvivenesatamaa nykyaikaistetaan neljän vuoden hankkeella

Julkaistu: 15.09.2023

Vuonna 1981 käyttöön otettu Benalmádenan huvivenesatama Puerto Marina, joka on äänestetty yhdeksi maailman parhaista venesatamista, on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä 40 vuotta. Nyt suunnitteilla on kuitenkin 4,5 miljoonan euron hanke, jonka avulla satamaa uudistetaan vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Benalmádenan huvivenesatamaa aiotaan uudistaa merkittävästi. Tavoittena on saada satama vastaamaan nykyisiä standardeja ja Andalusian aluehallinnon määräyksiä, jotka tulevat Andalusian julkisen satamaviraston APPA:n (Agencia Pública de Puertos de Andalucía) kautta. Näin sataman toimilupaa voidaan jatkaa 25 vuotta.

Hankkeesta tiedotti viime viikolla Benalmádenan Puerto Deportivon toimitusjohtaja José Luis Bergillos. Bergillosin mukaan sataman toimilupaa voidaan jatkaa edellyttäen, että sen alueella tehdään sarja peruskorjauksia ja parannuksia. Ne vaativat Benalmádenan kaupungin mukaan 4,5 miljoonan investoinnin. Hanke toteutetaan neljän vuoden aikana.

Benalmádenan Centro Náutico -merikeskus.

Investointipakettiin kuuluvat merenkulkualan koulutusinstituutin perustaminen sekä Centro Náutico -merikeskuksen uudistaminen ja laajentaminen. Myös infrastruktuuria, sisäsatamaa ja Paseo de las Estrellas -katua aiotaan kunnostaa.

Paseo de las Estrellas -katu.

Uusi laituri

Suurin ja näkyvin osa suunniteltua investointia ovat vesiurheilulaiturin uudistaminen ja uuden laiturin rakentaminen. APPA:n vaatimusten mukaisesti merikeskuksen uudistamisen ja laajentamisen yhteydessä lisätään myös vesiurheilutiloja kunnallisille kouluille.

Hankkeen viimeisessä vaiheessa asennetaan aurinkopaneeleja ja rakennetaan sähköautojen latauspisteitä.

Hankkeen tarkempi aikataulu valmistuu keväällä 2024. Työt alkavat kesän 2024 jälkeen ja niiden on tarkoitus valmistua kesään 2027 mennessä.

Lue lisää Benalmádenasta:
Benalmádenan osuus Senda Litoral -rantareitistä on työn alla
Benalmádenan Lintupuisto uudistuu lammen ympärille tulevilla liikunta-alueilla
Benalmádenan kaupunki haluaa avata uudelleen Tívoli-huvipuiston
Uusi pormestari haluaa tehdä Benalmádenasta Costa del Solin vetovoimaisimman kaupungin
Benalmádena houkuttelee pyöräilijöitä Monte Calamorro -maastopyöräreitillä

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanja.Comin kuukauden henkilö syyskuu 2023: Minttu Bickerton

Esteponaan Aurinkorannikon ensimmäinen vähäpäästöinen vyöhyke