AjankohtaistaAsuminenOstaminen ja vuokraaminen

Booking.comissa vuokrahuijausyritys 5 miljoonan euron huvilalla Benalmádenassa

Julkaistu: 23.09.2023

Asuntojen vuokramarkkinat käyvät kuumina Espanjan rannikkoalueilla. Valitettavasti myös huijarit ovat havainneet, että tasokkaat ja tyylikkäät asunnot sekä luksushuvilat kiinnostavat monia lomailijoita.

Viimeisin Espanja.Comille tietoon tullut vuokrahuijausyritys tapahtui viime viikonloppuna, syyskuun puolivälissä. Booking.comin kansainväliselle majoitussivustolle ilmestyi lyhytaikaisesti vuokrattavaksi Benalmádenassa myytävänä oleva lähes viiden miljoonan euron luksuskohde.

Kohde sijaitsee Benalmádenassa Higueronin alueella, joka on tunnettu muun muassa Hilton-hotellista, kylpylästä, hyvistä urheilumahdollisuuksista sekä lukuisista uusista arvoasunnoista.

Vuokrattavana edullisesti

Kyseisen huvilan omistaja on antanut huvilan ainoastaan myyntiin, ei vuokraukseen. Nyt siitä oli kuitenkin tehty Booking.comiin houkutteleva vuokrailmoitus, jossa kyseistä huvilaa mainostettiin vuokrattavaksi lyhytaikaisesti huomattavasti vastaavien huviloiden markkinahintaa halvemmalla.

Kuvakaappauksia ilmoituksesta Booking.comista.

Viiden makuuhuoneen huvilan olisi saanut vuokrattua ilmoituksen mukaan kahdeksaksi yöksi hintaan 850 euroa. Vuokra olisi tietysti pitänyt maksaa heti.

Alhainen hinta herätti epäilykset

Suomalainen asiakas alkoi kuitenkin epäillä edullista hintaa ja etsiä kohdetta muualta internetistä. Kohde löytyikin, mutta vain myynti-ilmoituksella. Epäilykset heräsivät, kun asiakas huomasi myyntihinnan ja hän otti suoraan yhteyttä kohdetta myyvään Espanja.Comin välittäjään Ismo Ivakkoon.

Asiakas halusi varmistaa, että kohde on aito. Ilmoitus oli oikeasta kohteesta, mutta Espanja.Comista pystyimme heti kertomaan, että kohde ei ole ollut koskaan vuokrattavana. Hintakaan ei täsmännyt muihin vastaavan tasoisiin vuokrakohteisiin.

Booking.comille ilmoitettiin huijausilmoituksesta

Vuokrailmoitus Booking.comissa näytti aidolta, ja siinä on mukana jopa lyhytaikaiseen lomavuokraukseen tarvittava lisenssinumero sekä yhteystietona Viroon johtava puhelinnumero. Numerosta ei kuitenkaan vastata puheluihin.

Suomalaisen asiakkaan antamien tietojen vahvistuttua huijaukseksi tämän viikon maanantaina, Booking.comille ilmoitettiin välittömästi huijausilmoituksesta. Ilmoitus oli kuitenkin aktiivisena perjantai-iltapäivään asti ja sitä oli jopa ”lisäbuustattu”. Booking.comiin yritettiin ottaa koko viikon ajan toistuvasti yhteyttä, mutta toimivaa puhelinnumeroa ei löytynyt.

Suomalaisperhe selvisi onneksi ilman kuluja. Vahinko on kuitenkin varmastikin jo tapahtunut usealle tämän ”edullisen” luksushuvilan varanneelle asiakkaalle.

Ole valppaana!

Espanjan vuokramarkkinoilla kannattaa olla varovainen. Jos kohde herättää hinnallaan tai sijainnillaan epäilyksesi, yritä hakea sitä muualta internetistä. Lisäksi kohdetta kannattaa hakea Google Maps -karttapalvelusta ja pyrkiä varmistamaan ilmoituksen aitous.

Tässä tapauksessa kohde oli vasta hiljattain laitettu sivuille. Tästä syystä asunnolla ei ollut historiaa eikä käyttäjien kommentteja, vaan se oli kirjattu ”Uusi Booking.comissa” -kohteeksi. Ilmoitus näytettiin sivuston vierailijoille matalan hintansa takia hakutuloksissa houkuttelevasti ensimmäisten joukossa. Ammattihuijarit siis tietävät, miten rahastaa nopeasti hyväuskoisia asiakkaita.

Valitse luotettava välittäjä

Espanja.Com suosittelee käyttämään asuntojen vuokrauksessa Espanjassa pitkään toimineita ammattitaitoisia välitystoimistoja, joilta saa sopivan kohteen lisäksi apua kaikissa muissa Espanjassa asumiseen liittyvissä asioissa.

Aina kannattaa myös varmistaa, että välitystoimistolta löytyy toimipaikka ja osoite, joka on oikeasti olemassa. Pelkästään netin välityksellä toimivaa yrittäjää voi olla vaikea saada kiinni ongelmatilanteissa. Toimipaikan olemassaolon varmistamisessa voi hyödyntää esimerkiksi GoogleMapsin Street View -toimintoa.

Internetistä kannattaa myös hakea tietoa välittäjästä ja lukea muiden kokemuksia. Jos välittäjästä ei löydy mitään mainintaa, on mahdollista, että yritystä ei ole olemassa ja siten ei asuntoakaan.

Hyvä välittäjä esittelee asiakkaalle huoneiston ja lähiympäristön. Hän myös opastaa vuokralaiselle, kuinka asunnossa toimitaan esimerkiksi kaasun, veden, lämmityksen, ilmastoinnin ja lukkojen kanssa.

Luotettavia vuokra-asuntoja välittäviä yrityksiä löytyy Espanja.Comin palveluhakemistosta.

Myytävänä oleva huvila Villa Sena, jota huijarit vuokraavat Booking.comissa.

Lue lisää asunnon vuokraamisesta Espanjasta:
Luksusloma-asuntojen vuokraus kasvattaa suosiota Málagassa
Housfy suunnittelee asuntojen vuokraamista yhteisöasumiseen
Espanjan ranta-asuntojen vuokrataso elokuussa 2023
Villa sijoituskohteena Aurinkorannikolla
Kuukausivuokrat Costa del Solin suurimmissa kaupungeissa nousivat yli 1000 euroon
Lemmikkieläimen omistavan on vaikea saada vuokra-asunto Espanjasta

Pääkuva Reserva Del Higueron
Teksti Espanja.Com
Kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Maspalomas – ainutlaatuinen dyynimaisema Gran Canarian etelärannikolla

Air Baltic aloittaa kesäksi 2024 suorat reittilennot Tampere-Pirkkalasta Mallorcalle