AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Espanjan ranta-asuntojen vuokrataso elokuussa 2023

Julkaistu: 08.06.2023

Rannan läheisyydessä sijaitsevan asunnon vuokraaminen Espanjasta viikoksi maksaa tämän vuoden elokuussa keskimäärin 1055 euroa. Vuokrat ovat nousseet 3,75 % verrattuna viime kesän vastaavaan ajanjaksoon, raportoi asuntojen arvonmäärittämiseen erikoistunut Tecnitasa.

Vaikka 3,75 % korotusta voidaan vielä pitää kohtuullisena, on huomattavaa, että pandemiakesästä lähtien vuokrat ovat nousseet 27 %. Tämä tekee viikkovuokraan keskimäärin 230 euron korotuksen.

Tecnitasasta kerrotaan, että vuokramarkkinat ovat kesällä huomattavasti epävakaampia kuin muina vuodenaikoina, sillä kysyntä ja hinnat muuttuvat merkittävästi lomakauden lähestyessä.

Vuokrataso autonomisilla alueilla

Tecnitasan mukaan elokuun viikkovuokrat ovat nousseet eniten Baleaareilla ja Kanariansaarilla. Näillä alueilla vuokrat ovat kaksinkertaiset kansalliseen keskiarvoon verrattuna. Myös Galicia ja Baskimaa erottuvat reilulla vuokrien nousulla muiden alueiden joukosta.

Matalinta elokuun viikkovuokrien nousu on ollut Murciassa, Cantabriassa ja Kataloniassa, joissa korotusta viime vuodesta on ollut alle 3 %.

Tecnitasa näkee Katalonian tilanteen yllättävänä, sillä viime vuonna kolmessa sen provinssissa vuokrahinnat nousivat kaksinumeroisin luvuin. Tänä vuonna vuokrannousu tilastoitiin hyvin matalaksi tai lähes olemattomaksi.

Tecnitasan puheenjohtaja José María Basañez kertoo, että tällä kesäkaudella on havaittu rannan läheisyydessä sijaitsevien asuntojen vuokrasopimuksien solmimisen aikaistumista aiempiin vuosiin nähden. Monet lomailijat ovat varanneet asunnon jopa yli kuusi kuukautta ennakkoon välttääkseen viime hetken yllätyksiä hinnassa.

Kalleimmat ja halvimmat alueet

Technitasan käsittelemän datan mukaan, Espanjan kalleimmat tämän vuoden viikkovuokrat elokuussa ovat Marbellan Puerto Banúsissa, Cádizin La Marina de Sotograndessa ja Puerto de Santa Maríassa, Pontevedran Illa a Toxassa ja myös joillain Cantabrian ja Baleaarien alueilla.

Marbellan Puerto Banús kuuluu tämän vuoden elokuun kalleimpiin vuokra-asuntoalueisiin.

Halvimmat ranta-alueen vuokra-asunnot ovat Vicedossa ja Burelassa Lugossa, Tapia de Casariegossa ja Naviassa Asturiassa, Laredossa ja Comillassa Cantabriassa sekä Gorlizassa Baskimaalla.

Välimeren rannikolla on myös joitain Espanjan halvimpia loma-asuntokohteita. Niitä ovat Castellónin Moncófar ja Vinaroz, Valencian El Saler, Alicanten Calpe ja Murcian Águilas en Colonia ja Calabardina.

Lue lisää Espanjassa asumisesta:
Kuukausivuokrat Costa del Solin suurimmissa kaupungeissa nousivat yli 1000 euroon
Viisi syytä Málagassa asumiseen
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta
Kymmenen vinkkiä majoituksen valintaan Espanjassa
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Asiantuntijat ennustavat pieniä hinnanlaskuja Espanjan rannikkoalueiden asuntoihin

Lähde
idealista.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Fuengirolan ensimmäiset Spain Nordicum -messut järjestetään maaliskuussa 2024

Espanjassa Ellun kaa! -osa 13