AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Costa del Solilla saa täyttää yksityisiä ja yhteisiä uima-altaita 1. kesäkuuta alkaen

Julkaistu: 20.05.2024

Yksityisomistuksessa olevat uima-altaat voidaan täyttää vesijohtovedellä Málagan maakunnassa, mukaan lukien muualla Costa del Solin alueella, 1. kesäkuuta alkaen. Tieto oli odotettu, koska maaliskuun sateet toivat lisää vettä tekoaltaisiin, vaikka kuivuus alueella jatkuu edelleen.

Andalusian Välimeren tekoaltaita valvovan Andalusian aluehallinnon vesikomitean kaikki jäsenet äänestivät löyhempien rajoitusten puolesta. Yleisten urheilukeskusten ja hotellien uima-altaiden rajoitusta kevennettiin jo viime kuussa.

Hotellit ja urheilukeskukset saivat uima-altaiden täyttöluvan jo viime kuussa.

Uima-altaiden täyttö sallitaan edellyttäen, että kunta-alueen keskimääräinen vedenkäyttö asukasta kohden ei ylitä asetettua rajaa, kun otetaan huomioon asukkaiden ja turistien määrä.

Kesäkuun 1. päivästä alkaen sallittu vedenkulutus henkilöä kohden päivässä on Málagan maakunnassa edelleen 200 litraa. Tästä poikkeuksena ovat läntisen Costa del Solin kaupungit Benahavís, Benalmádena, Casares, Estepona, Fuengirola, Manilva, Marbella, Ojén, Torremolinos ja Mijas, joissa rajaa nostetaan 200–225 litraa päivässä.

Asiantuntijat päättivät antaa läntisen Costa del Solin käyttää enemmän vettä, koska La Concepciónin tekoaltaan tilanne on parempi kuin muissa maakunnan osissa. Tilanne on huonompi La Axarquíassa ja itäisen Costa del Solin alueilla, jotka pysyvät 200 litran rajoituksessa henkilöä kohti vuorokaudessa.

Andalusian aluehallinto valvoo joka päivä kullekin kunnalle lähetettävää vesimäärää voidakseen tehdä laskelmia. Jokaisen kunnallisen vesihuollon on siksi seurattava paikallista vedenkäyttöä.

Keskimääräisen vedenkäytön lieventäminen 200:sta 225:een koskee myös Campo de Gibraltarin aluetta Cádizin maakunnassa, mukaan lukien Sotograndea.

Joustavampi vedenkäyttö on sallittu muissakin tilanteissa

Aluehallinnon Välimeren alueen komitean päällikkö Ramiro Angulo korosti, että uima-altaissa on oltava vedenkiertojärjestelmä, joka pitää vedenkäytön minimissä, mutta samanaikaisesti takaa veden laadun sekä täydentää vesihävikkiä haihtumisen ja suodattimen puhdistuksen yhteydessä.

Vesikomitea hyväksyi myös joustavamman vedenkäytön muissakin tilanteissa. Se on esimerkiksi mahdollistanut veden käyttömäärän lisäämisen yleisissä puistoissa ja puutarhoissa, joissa on kasvitieteellisesti merkittäviä kasveja.

Lue lisää:
Andalusian aluehallinto näyttää vihreää valoa uima-altaiden täyttämiselle Málagassa ja Costa del Solilla
Andalusian aluehallinto ei ota suoraa kantaa yksityisten uima-altaiden täyttöön
Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti
Pääsiäisviikon sateet todennäköisesti säästävät Málagan maakunnan ja Costa del Solin lisävesirajoituksilta
Marbellan vedenkäsittelylaitoksen parannukset takaavat kahden miljoonan henkilön vedenkulutuksen Aurinkorannikolla
Onko Costa del Solin uima-altaissa vettä tulevana kesänä?
Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa
Vesipula Espanjassa – näin voit itse säästää vettä

Lähde
surinenglish.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje toukokuu 02/2024

Päivä Palmassa, Baleaarien pittoreskissa pääkaupungissa