AsuminenEläminen ja lomailu

Andalusian aluehallinto näyttää vihreää valoa uima-altaiden täyttämiselle Málagassa ja Costa del Solilla

Julkaistu: 08.05.2024

Asiantuntijat ovat tänä keväänä keskustelleet aktiivisesti Andalusian uima-altaiden tilanteesta pitkään jatkuneen kuivuuden vuoksi. Málagan maakunta sallii pian altaiden täyttämisen saatuaan eilen Andalusian aluehallinnon tuen. Cádiz, Almeria ja muut alueen maakunnat joutuvat vielä odottamaan lupaa.

Kuivuuskomitean kokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa kestävän kehityksen ministeri Ramón Fernández-Pacheco kertoi, että Málagan alueen uima-altaat voidaan täyttää.

Hänen mukaansa Málagan maakunnalla on erityinen tilanne kesällä runsain määrin tulevien turistien vuoksi, joten uima-altaiden täyttö on erityisen tärkeää. Fernández-Pacheco kuitenkin lisäsi, että 200 litran kulutus henkilöä kohden päivässä on edelleen voimassa.

Hän myös painottaa, että vaikka matkailu tarjoaa paljon työpaikkoja ja mahdollisuuksia, on niukkojen hyödykkeiden, kuten veden käytön oltava tasapainossa. Fernández-Pachecon mukaan pahinta, mitä Andalusiassa voidaan tehdä, on ajatella, että kuivuus olisi ratkaistu.

Kuivuuskomiteat pitävät kokouksia koko toukokuun ajan seuratakseen vesialtaita. Päätös uima-altaiden täyttämisestä jätettiin yksittäisten kaupunkien päätettäväksi, mutta Málaga halusi toimia yhdenmukaisesti välttääkseen eroja kuntien välillä.

Fernandez-Pacheco sanoi, että aluehallinto yrittää niin pitkälle kuin mahdollista koordinoida toimenpiteitä, jotta kuntien välillä ei ole suuria eroja. Tällä hetkellä Andalusian tekoaltaiden vesimäärä ovat keskimäärin 43,75 prosenttia kapasiteetistaan, ja ne ovat laskeneet 0,1 prosenttia viime viikon aikana.

Muut maakunnat, kuten Cádiz tai Almería, joutuvat odottamaan ja katsomaan, saavatko ne täyttää yksityisiä uima-altaita. Fernandez-Pacheco totesi, että maakuntia tutkitaan yksitellen koko lopputoukokuun ajan ennen kuin päätökset tehdään.

Lue lisää:
Andalusian aluehallinto ei ota suoraa kantaa yksityisten uima-altaiden täyttöön
Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti
Pääsiäisviikon sateet todennäköisesti säästävät Málagan maakunnan ja Costa del Solin lisävesirajoituksilta
Marbellan vedenkäsittelylaitoksen parannukset takaavat kahden miljoonan henkilön vedenkulutuksen Aurinkorannikolla
Onko Costa del Solin uima-altaissa vettä tulevana kesänä?
Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa
Vesipula Espanjassa – näin voit itse säästää vettä

Lähde
theolivepress.es

Teksti ja pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Luontoelämyksiä Kanarian katolla

Espanjassa Ellun kaa! -osa 53