Ajankohtaista

”Elämää ei voi korvata”: Costa del Solin hengenpelastajat tavoittelevat uhritonta kesää

Julkaistu: 11.07.2024

Socorrismo Málaga (Ensiapu Málaga) vastaa siitä, että ihmiset voivat turvallisesti nauttia kesäajan rantaelämästä läntisen Costa del Solin rannoilla.

Hengenpelastajat kuuluvat kesään. Heitä näkee valvontatornissa, rannalla, vesiskootterien päällä tai jopa käyttämässä droneja. Useimmissa Costa del Solin kunnissa hengenpelastuspalvelut alkavat pääsiäisenä ja kestävät lokakuuhun asti. Heinä- ja elokuu ovat avainasemassa, koska silloin rannat ovat täynnä ihmisiä. Pelkästään Fuengirolan kaupungin rannoilla oli viime vuonna peräti 60 000 henkilöä yhtenä päivänä.

Hengenpelastajat valvovat rantaa vartiotornista käsin.
Rannan valvontaa suoritetaan myös mereltä käsin.

Useimmat ihmiset tulevat pitämään hauskaa eivätkä mieti mahdollisia vaaratilanteita, kertoo Socorrismo Málaga -yhtiön johtaja Juan López. Hän on nähnyt monenlaisia ikäviä tilanteita kahden vuosikymmenen aikana, mutta kokenut myös onnistumisia, kun hengenpelastus on saanut onnistuneen lopputuloksen.

Tänä vuonna Lópezin vuonna 2012 perustettu yritys, jossa sesonkiaikana työskentelee 440 henkilöä, vastaa suuresta osasta läntisen Costa del Solin hengenpelastuspalveluista. Toimintaa on erityisesti Benalmádenan, Fuengirolan, Mijasin ja Marbellan rannoilla. Socorrismo Málaga vastaa myös Málagan kaupungin rantojen esteettömyysalueista. López toteaa, että vastuu on erittäin suuri ja korostaa hyvin koulutetun tiimin tärkeyttä.

Hengenpelastajan ammatti on useimmiten tilapäinen ammatti, joka liittyy muutamaan kuukauteen vuodessa ja siksi lähes kaikki pelastajista ovat hyvin nuoria. Koulutus, jonka he saavat ennen työn aloittamista, on avainasemassa. Tämän vuoden tavoitteeksi on asetettu nolla uhria. Viime vuonna onnistuttiin pelastamaan seitsemän sydänpysähdyksen saanutta ihmistä.

Gonzalo Botta on yrityksen yleiskoordinaattori ja hänen mukaansa vesiskootterit ja niiden kuljettajat, ovat yksi kesän suurimmista ongelmista. Sen tiimoilla työskennellään yhteistyössä poliisin kanssa. Botta kertoo, että vuosien varrella Socorrismo Málaga on ansainnut Guardia Civilin kunnioituksen ja heihin ollaan aina yhteydessä vesiskoottereihin liittyvissä ongelmissa.

Eri ongelmat eri rannoilla

Vaikka läntisen Aurinkorannikon kuntien olosuhteet ovat hyvin samankaltaiset, jokaisella on omat erityispiirteensä. Marbellan Socorrismo Málagan koordinaattori Juanjo Chicano sanoi, että hankaluus piilee rannikon pituudessa: 30 kilometriä rantaviivaa ja neljä satamaa. Mijasin koordinaattori Javier Martín viittaa kivikkoiseen merimaisemaan, josta tulee joskus joidenkin onnettomuuksien pääsyy. Toisaalta on rantoja, jossa on paljon perheitä, mikä tekee niistä monella tapaa rauhallisempia.

Federico Daniele ja José Antonio Sánchez ovat koordinaattoreita Benalmádenassa, jonka rannikko koostuu lukuisista poukamista. Sen vuoksi heillä on käytössä beach buggyt, jotka helpottavat liikkumista. Molemmat sekä Daniele että Sánchez korostavat rannoilla vierailevien nuorten määrää, sillä suuri osa hotelleista on meren rannalla. He myös kehuivat esteettömyyteen liittyvää työtä neljällä esteettömällä pisteellä, jotka on suunniteltu vammaisille.

Hengenpelastajat palvelevat myös liikuntaesteisiä henkilöitä.

Fuengirolan koordinaattori Francisco Molina kertoo, että Fuengirola on ainoa kaupunki, jolla on neljä dronea valvomassa rannikkoaluettaan. Järjestelmä toimii, koska se on tiiviissä yhteistyössä hengenpelastajien kanssa ja sen avulla voidaan lyhentää merkittävästi reagointiaikoja hätätilanteissa.

Lue lisää:
Costa del Solin ranta- ja jalkasuihkut ovat tämän kesän suljettuna vesipulan takia
Top 10 rantaa Costa del Solilla
Fuengirolan merellinen rantapaseo Carvajalista Sohailin linnalle
Kaupunkivaellus Benalmádenan rantareitillä Torrequebradasta Torremuelleen
Espanjan ihana aurinko – nauti siitä kohtuudella
Nauti Espanjan kesästä ja rannoista turvallisesti

Lähde
surenglish.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanja.Com testasi Mijas Pueblon valokuvareitin

Kloonaisitko lemmikkisi? Marbellalaisessa laboratoriossa hinnat alkavat 55 000 eurosta.