Ajankohtaista

Costa del Solin ranta- ja jalkasuihkut ovat tämän kesän suljettuna vesipulan takia

Julkaistu: 05.06.2024

Rajoitukset koskevat 14 rannikkokuntaa ja 41 Sinisen lipun rantaa. Ainoa poikkeus ovat liikuntarajoitteisille suunnitellut alueet.

Kuivuustilanne on edelleen vakava Axarquían sekä Málagan kaupungissa ja paikoitellen vaikea Costa del Solin länsiosassa. Maaliskuun sateet pelastivat kesää jossain määrin. Ne antoivat kuivuuskomitealle suuntaa erilaisten vedenkäyttörajoitusten asettamiselle asukasta päivää kohden päivässä sekä mahdollistivat Andalusian aluehallinnon ja vesiyhtiöiden, kuten Emasan, Axaraguan, Acosolin ja Arcgisan väliset sopimukset.

Ydinkysymyksinä olivat vedenkäytön tärkeimmät kohteet: uima-altaiden täyttö ja puutarhojen kastelu, joita rajoitettiin eri tavoin. 1. kesäkuuta alkaen jotkut rajoitteet on poistettu. Toiset, kuten ranta- ja jalkasuihkujen sulku, ovat edelleen voimassa.

Tämän seurauksena ranta- ja jalkasuihkut eivät ole toiminnassa 14 rannikkokunnassa eivätkä millään Costa del Solin 41:llä Sinisen lipun rannalla. Ainoa poikkeus, josta vesiyhtiöt sopivat, ovat liikuntarajoitteisille suunnitellut ranta- ja jalkasuihkut. Málagan kaupungissa tällaisia ranta- ja jalkasuihkuja tulee olemaan käytössä vain Misericordian, Malaguetan ja El Dedon rannoilla.

Opettavainen näkökulma

Vesiyhtiö Emasan laskelmin mukaan ranta- ja jalkasuihkut muodostavat vain 0,24 % Málagan kaupungin kokonaisvedenkulutuksesta. Rajoituksessa on siis kyse enemmänkin opettavaisesta näkökulmasta.

Urheilutiloissa ja yhteisöuima-altaissa suihkut ovat sallittuja, jos niiden käyttö on terveydellisistä syistä pakollista.

Olemassa olevien tyhjien uima-altaiden täyttäminen juomakelpoisella vedellä on edelleen kiellettyä (sallittua se on vain uudisrakentamisen tai kunnostuksen yhteydessä).

Samoin kiellettyä on juomakelpoisella vedellä ajoneuvojen puhdistaminen (pois lukien valtuutetut autopesulaitokset), nurmikoiden kastelu, (pois lukien määräyksissä mainitut poikkeustilanteiset puutarhat), koristesuihkulähteiden käyttö (ellei niissä ole suljettu kierto), golfkenttien kastelu sekä pihojen ja terassien peseminen.

Lue lisää:
Costa del Solilla saa täyttää yksityisiä ja yhteisiä uima-altaita 1. kesäkuuta alkaen
Andalusian aluehallinto näyttää vihreää valoa uima-altaiden täyttämiselle Málagassa ja Costa del Solilla
Andalusian aluehallinto ei ota suoraa kantaa yksityisten uima-altaiden täyttöön
Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti
Pääsiäisviikon sateet todennäköisesti säästävät Málagan maakunnan ja Costa del Solin lisävesirajoituksilta
Marbellan vedenkäsittelylaitoksen parannukset takaavat kahden miljoonan henkilön vedenkulutuksen Aurinkorannikolla
Onko Costa del Solin uima-altaissa vettä tulevana kesänä?
Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa
Vesipula Espanjassa – näin voit itse säästää vettä

Lähde
surinenglish.com

Teksti ja pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanja.Com järjestää Koti Espanjassa – asumisen ja hyvinvoinnin messut Fuengirolassa lokakuussa 2024

Espanjassa Ellun kaa! osa 57