Härkäjahti jatkuu kohti Välimeren rantoja

Julkaistu: 06.08.2023
AjankohtaistaUusimmat

1.6.2023 Taina Liekari aloitti härkäjahdin, jonka tavoitteena on kiertää pyörällä kaikki Espanjan 87 kuuluisaa Osbornen härkää. Espanja.Com oli saattelemassa Tainaa matkaan Fuengirolan härällä, ja seuraamme hänen matkaansa parin viikon välein. Tällä kertaa tavoitimme energisen Tainan, kun hän oli pyöräilemässä peltoa pitkin pilvisessä säässä lähellä Zaragozan kaupunkia.

– Tänään minulle tulee 54 härkää täyteen, ja nyt on mukava pyöräillä kun on viileämpää. Välillä onkin ollut todella kuuma, kertoo iloinen Taina. 

Uusi härkä on taas bongattu.

Vastoinkäymisten määrä on vakio

Tainan härkäjahti on kestänyt jo yli kaksi kuukautta, ja vielä on härkiä bongattavana. Aikataulu onkin venynyt, koska Taina joutui vaihtamaan sähköpyörän tavalliseen pyörään teknisten ongelmien vuoksi jo matkan alkupuolella. Myös muita haasteita on osunut matkan varrelle, mutta ne eivät lannista positiivista ja sinnikästä Tainaa.

– Tuntuu, että vastoinkäymisten määrä päivässä on vakio. Joka päivä pitää olla pientä vastoinkäymistä. Eilen poljin 80 ensimmäistä kilometriä kauheassa vastatuulessa, mutta loppumatka olikin myötätuulta. Poljin sitten päivän aikana melkein 150 kilometriä. 

Pyöräilymaastot ovat myös olleet joskus haastavia. Välillä Taina on pyöräillyt heinikossa ja pelloilla, koska tie on vain loppunut ja eteenpäin on mentävä.

Tässä mennään matalan sillan alta heinikossa.

– Alkuviikosta loukkasin polveni kun menin rupupolkua vuorelta alas. Siinä sitten kaaduin ja kopsautin polveni. Aluksi se oli niin kipeä etten meinannut päästä istumaan. Soitin hierojalleni, ja hän käski venytellä polvea ja laittaa särkyvoidetta. Yllättävän äkkiä se parani, ja eilen pystyin polkemaan jo 138 kilometriä. 

– Onneksi vastoinkäymiset ovat olleet siedettävällä tasolla, ja parhaiten minä nämä pikkukatastrofit matkoiltani muistan. Ne kuuluvat reissuun, naurahtaa Taina.

Madrid ja Segovia

Matkan varrella Taina pysähtyi mm. Madridissa, jossa hän piti jopa pienen loman miehensä kanssa. 

Kari ja Taina

– Minulla oli kiva pieni Madridin loma Karin kanssa. Kävimme Formula 1 -näyttelyssä ja eläintarhassa. Söin tomaattijäätelöä serranokinkkulastuilla, ja se oli todella hyvää. Lepäilin ja kävelin hyvin vähän. Matkasimme Madridissa metrolla, joka oli taas oma seikkailunsa.

Madridin nähtävyyksiä
Erikoinen tomaattijäätelö

Tainan mielestä myös Segovian kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta tällä kertaa hän ei ehtinyt tutustua kaupunkiin niin hyvin. 

– Segovia on todella kaunis, ja siellä on iso akvedukti. Minun oli tarkoitus jäädä sinne yöksi, ja olin varannut itselleni huoneen, mutta siellä sanottiin, ettei pyörä ole tervetullut. En sitten löytänyt sieltä mitään toista järkevän hintaista yöpaikkaa, joten jouduin jatkamaan matkaa. 

Segovian akvedukti

Aiemmin Taina ja Tainan pyörä ovatkin aina olleet tervetulleita majapaikkoihin. 

–  Kerran tosi vanhan hostellin ovella hotellin respa näytti samantien, että pyörä ei voi tulla sinne. Hetken päästä hän kuitenkin antoi minulle huoneen alimmasta kerroksesta, ja sain ottaa sinne myös pyöräni.

Yleensä myös polkupyörä on tervetullut majapaikkoihin.

Laventelifestivaalit

Matkan varrella Taina vieraili myös pienessä Brihuegan kaupungissa laventelifestivaaleilla, jotka järjestetään vuosittain näin elokuussa.

– Laventelifestarit oli kiva tapahtuma. Kaupunki oli koristeltu liiloilla koristeilla, ja siellä oli erilaisia myyntikojuja. Kaupungin ympärillä on isot laventelipellot, ja sinne tuli bussilasteittain ihmisiä kävelemään pelloille. Otin muutaman pienen oksan laukkuuni muistoksi, kun ne kuulemma häätävät ötököitä.

Laventelifestivaalit
Laventelipellot

Seikkailuyö riippumatossa

Taina on joutunut säännöstelemään rahankäyttöään, koska härkäjahtiin on mennyt enemmän aikaa ja rahaa suunniteltua enemmän. Tämän vuoksi hän on nukkunut öitä myös riippumatossa. 

Tainan riippumatto

– Yhtenä yönä heräsin riippumatossa vartin yli kaksi, koska minun vieressä murisi. Minulla ei ollut otsalamppua, niin en nähnyt mitään. Pelästyin, ja siinä ei ollut makuupussin vetoketjutkaan tiellä, kun tulin vauhdilla pois riippumatosta. Sitten murisin takaisin, ja yritin olla niin kauhean isona, että pelotan murisijan pois. Onneksi tämä auttoi! En nähnyt puitten välistä mikä se oli, mutta todennäköisesti se oli koira.

Taina päätti kuitenkin rohkeasti jatkaa uniaan kohtaamisen jälkeen, vaikka aluksi häntä mietitytti mitä tehdä.

– Siinä minä pohdin pitääkö minun olla vartiossa yö otsalampun kanssa. Tuumailin kuitenkin, että ei kai murisija enää takaisin tule. Jatkoin siinä sitten unia.

Taina riippumatossa

Ystävälliset espanjalaiset

Taina on kohdannut matkallaan paljon espanjalaisia, ja hän kehuukin heitä hyvin ystävällisiksi ja avuliaiksi. Taina osaa vain jonkin verran Espanjaa, mutta eri apukeinoja käyttäen kommunikointi on onnistunut.

– Ihmiset kyselevät paljon matkastani ja auttavat mielellään. Kerran kysyin kadunlakaisijalta apua hostellin etsimiseen, ja hän pysäytti työnsä ja lähti etsimään minulle yöpaikkaa.

Joskus paikalliset ovat olleet jopa vähän liian innokkaita auttamaan ja neuvomaan.

– Eräässä pienessä kauniissa kaupungissa yksi mies liimautui seuraani kyselemään matkastani ja antamaan neuvoja. Hän ei oikein päästänyt minua rauhassa katselemaan paikkoja, ja en kehdannut sanoa mitään. Jossain kohtaa pääsin sitten livahtamaan hänestä eroon, naurahtaa Taina.

Härkäjahti jatkuu

Tainan matka jatkuu seuraavaksi Välimeren rannalle, Tarragonaan ja Valenciaan päin.

– Minulla ei ole ihan tarkkaa aikataulua, mutta meillä on treffit mieheni Karin kanssa 10 päivän päästä Benidormissa. 

Tainalla on jäljellä härkäjahtia vielä reilu 2600 kilometriä, ja matkaan meneekin aikaa ja rahaa suunniteltua enemmän. Taina on hyvin kiitollinen ihmisistä, jotka ovat kannustaneet ja seuranneet hänen matkantekoaan.

–  Iso kiitos erityisesti sponsoreilleni. Ilman teitä ei olisi tätä reissua! Jos joku vielä haluaa sponsoroida härkäjahtia, niin otan avun kiitollisena vastaan. Majoitukseen on mennyt suunniteltua enemmän rahaa, koska matkan teko on ollut hitaampaa tavallisella pyörällä kuin sähköpyörällä. Olen tehnyt myös mutkia matkallani, jotta olen päässyt katselemaan kiinnostavia paikkoja ja esittelemään niitä seuraajilleni. 

Tainan matkantekoa voi seurata mm. Facebookissa Taina vaeltaa ryhmässä. Tainaa sponsoroivat Suomen Jalometallikierrätys, E-FULL, Lomakoti Ulkomailta ja Sol Eyes.

Lue lisää Tainan uskomattomista suorituksista:
Tainan härkäjähti on jo puolessa välissä
Härkäjähti jatkuu Pohjois-Espanjassa pyhiinvaeltajien jalanjäljissä
Taina Liekari on löytänyt jo 25 härkää
Taina starttasi härkäjahtiin Espanjaan
Eurooppa tutuksi – kävellen Espanjasta Suomeen
Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen – Espanjan osuus takana
Jalkapatikalla Taina on perillä

Lähde:
jardineriaon.com

Teksti Espanja.Com
Kuvat Taina Liekari
toimitus@espanja.com

Jaa:

Málagan ferioita juhlitaan jälleen elokuun lämmössä

Casaresin valkoinen vuoristokylä kiehtoo upeilla maisemilla