AjanvieteAlue-esittelytAnna Venejärvi MadridissaEläminen ja lomailu

Ruokamatkalla Madridissa – pääkaupungin parhaat ravintola-alueet

Julkaistu: 30.09.2023

Madrid hemmottelee hyvän ruuan ystäviä. Espanja.Com paljastaa Madridin parhaat ravintola-alueet niin rentoon tapas-hetkeen, hauskaan illanviettoon kuin viiden tähden illalliselle.

Madridin ruoka- ja ravintolatarjonta on niin runsas, että kaupungin ravintolamaailmaan voi olla vaikeaa sukeltaa sokkona. Hyviä ravintola-alueita on useita ympäri kaupunkia, ja ravintoloiden tunnelma ja hintataso vaihtelee kaupunginosien mukaan.

Suosituimmat ravintola-alueet levittäytyvät muun muassa Solin metroaseman ympärille, rentoon La Latinan kaupunginosaan, hienostuneeseen Salamancaan sekä värikkäisiin Malasañaan ja Chuecaan.

Jos mielessä on lounas tai illallinen jossain tietyssä ravintolassa, varaus on Madridissa suositeltava etenkin viikonloppuisin, jolloin monet pääkaupungin ravintolat täyttyvät ääriään myöten.

Vilkasta ravintolaelämää Solilla

Madridin ytimessä sijaitsevan Puerta del Solin aukion ympäristöön levittäytyvät monet kaupungin suosituimmista ravintoloista. Alueella on paljon ketjuravintoloita mutta myös ainutlaatuisia ravintola-aarteita, kuten värikäs ja hullutteleva Rosi La Loca (Calle de Cádiz 4), jonka listalla on välimerellisiä fuusioruokia.

Värikäs Rosi La Loca on yksi Solin lähikortteleiden ravintola-aarteista.

Perinteistä espanjalaistaa ruokaa tarjoavat muun muassa Madridin vanhimpiin tapas-baareihin lukeutuva Casa Labra (Calle Tetuán 12), jonka erikoisuuksiin kuuluvat turskatapakset. Paikka on yleensä täynnä, mutta tapas-herkut on helppo haukata seisaaltaan vaikkapa ulkopöydissä. Herkulliset perunamunakkaat tarjoilee Pez Tortilla (Calle de Espoz y Mina 13). 

Solin kupeessa sijaitsevan Casa Labran ruokalista on lyhyt ja ravintola pieni, mutta ruokailijoita riittää jonoksi asti.

Illanviettoa on helppo jatkaa ravintolaillallisen jälkeen Solin baareissa. Esimerkiksi Madridin tunnetuimpiin salsapaikkoihin kuuluvassa La Negra Tomasa -ravintolassa on elävää musiikkia useampana iltana viikossa.

Monilla Madridin alueilla pääsee nauttimaan eläväisistä terasseista. Calle Barcelona on yksi ydinkeskustan suosituista terassikaduista.

Tapakset La Latinan sykkeessä

Madridin tunnetuimpiin tapas-alueisiin kuuluu La Latinan alue, jonka aukioilla ja terasseilla on eläväinen tunnelma varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin. Sunnuntaisin, rastro-markkinoiden aikaan, La Latinan ravintoloissa on hyvä varautua tungokseen.

Hyviä ravintoloita on helppo löytää muun muassa Plaza la Paja- ja Plaza la Cebada -aukioiden tuntumasta sekä Cava Baja -kadulta, joka lukeutuu kaupungin tunnetuimpiin tapas-katuihin. Myös Calle de Calatrava -kadun varrelta löytyy tapas-paikkoja jokaiseen makuun, muun muassa perinteikäs Muñiz.

Tyylikkääseen tapasteluun kannattaa valita paikaksi Juana La Loca (Plaza de Puerta de Moros 4), jonka tapakset eivät petä juuri koskaan.

Laaturavintoloista nautiskellen Salamancassa

Fine dining -ravintolavalikoima on Madridissa parhaimmillaan Salamancan alueella. Tyylikkäitä baareja ja ravintoloita on mahdollista löytää muun muassa Calle Jorge Juan -kadulta. Kadulla sijaitsee muun muassa kokki Dani Garcían kalaravintola Lobito de Mar, idyllinen El Perro y la Galleta sekä Baskimaan keittiön mauista ammentava Restaurante La Paloma.

Italialaisen ruuan ystävien kannattaa suunnata Salamancassa kohtuuhintaiseen mutta näyttävään Bel Mondoon (Calle de Velázquez 39). Huippukokki Dabiz Muñozin katuruokaravintola StreetXO (Calle de Serrano 47) tarjoaa puolestaan yllätyksellisiä makuelämyksiä ja intensiivistä tunnelmaa.

Värikäs lounas Malasañassa ja Chuecassa

Vierekkäin sijaitsevien kaupunginosien Malasañan ja Chuecan ravintolatarjonta on runsas ja nuorekas. Tarjolla on monia vaihtoehtoja myös vegaaneille ja kasvissyöjille sekä maukkaita makuja maailmalta. Täydellisen vegaaniharmpurilaisen voi nauttia esimerkiksi Chuecan Mad Mad Vegan -ravintolassa (Calle de Pelayo 19).

Madridin ketjuravintoloista helppo lounas

Kiireisen ostos- tai kulttuuripäivän tiimellyksessä voi olla hankalaa saada pöytää mieluisasta ravintolasta tai lähteä etsimään täydellistä lounaspaikkaa. Madridin lomalla on onneksi helppo turvautua edullisiin, ympäri kaupunkia levittäytyneisiin ketjuravintoloihin, joista löytyy mahalle herkullista täytettä nopeasti. Kokeile esimerkiksi näitä aamiais- ja lounaspaikkoja:

  • Faborit – Kahvila- ja lounasravintolaketju tarjoaa muun muassa ruokaisia leipiä, omaan makuun koottavia salaatteja, leivonnaisia, terveellisiä smoothieita ja hyvää kahvia.
  • Honest Greens – Terveellisen ruuan pikaruokaketju, jossa lautaselle voi koota mieluisan ateriakokonaisuuden. Runsaasti vaihtoehtoja kasvissyöjille ja keliaakikoille.
  • Rodilla – Vuonna 1939 perustettu madridilainen kahvilaketju, joka tunnetaan etenkin englantilaistyylisistä täytetyistä voileivistään.
  • La Rollerie – Kahvilaketju La Rollerie yllättää hyvillä brunssiruuilla ja maukkaalla lounasmenulla.
  • Lamucca – Lamucca-ravintolat toimivat sekä lounaalla että illallisella. Viihtyisä ympäristö ja monipuolinen ruokalista.

Malasañassa maailman makuja pääsee maistelemaan muun muassa Mercado San Ildefonso -ruokatorilla.

Malasañan parhaita ravintolakatuja ovat muun muassa Calle Pez, Calle Fuencarral ja Calle del Espíritu Santo. Chuecassa jokaiseen budjettiin ja tilanteeseen sopivia ruokapaikkoja on helppo löytää Calle la Libertad -kadulta. Sen ravintoloista varmoja valintoja ovat Babel ja Bazaar, joissa on usein tilaa lyhyelläkin varoitusajalla.

Chuecan alueella on ravintoloita ja terasseja moneen makuun, ja myös yöelämä on alueella vilkasta.

Lue lisää Madridista:
Kauppahallikierros Madridissa – mercadot kutsuvat nauttimaan
Museokierros Madridissa – löydä pääkaupungin taideaarteet
Ostoksilla Madridissa
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet

Teksti ja kuvat Anna Venejärvi
anna@espanja.com
toimitus@espanja.com

Anna Venejärvi on Espanjassa noin 15 vuotta asunut freelancer-toimittaja, -copywriter ja -sisällöntuottaja. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Anna asui Málagan seudulla, ja pääkaupunkiin Madridiin hän muutti vuonna 2016.

Anna kirjoittaa sekä Espanjan ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä että mielenkiintoisista matkakohteista Madridissa ja muualla maassa. Madridin Anna näkee moniulotteisena suurkaupunkina, jossa riittää koettavaa ja nähtävää.
Annalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen
anna@espanja.com.

Jaa:

Virikkeitä mielelle ja keholle – Sofia-opiston syyskausi pyörähti käyntiin

Mijasin parhaat asuinalueet