AjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 2

Julkaistu: 12.08.2023

Espanjassa on maailman neljänneksi eniten Unescon maailmanperintökohteita. Sillä on myös eniten luonnonalueita, jotka on julistettu biosfäärialueiksi sekä sinisen lipun rantoja. Espanjassa riittää siis matkakohteita lähes loputtomiin, joten sinne kannattaa ehdottomasti tehdä useampi matka.

Espanjan Geologien virallinen toimikunta (Ilustre Colegio Oficial de Geólogos, ICOG) on koonnut listan Espanjan luonnonihmeistä. Listassa on yhteensä 21 luontokohdetta, joissa kannattaa vierailla ja nauttia niiden erilaisista maisemista. Kaikki nimetyt kohteet ovat rauhallisia, ja niihin pystyy tutustumaan omaan tahtiin ilman tungoksia. Artikkelisarjan osassa 2 esitellään seuraavat seitsemän kohdetta.

Navarra

8. Foz de Arbaiun en la Sierra de Leyre

Foz de Arbaiun on kanjoni, jonka Salazar-joki on muotoillut Sierra de Leyre -vuoriston alueella. Sen korkeus on noin 300 metriä ja pituus noin 6 kilometriä. Kanjoni julistettiin luonnonsuojelualueeksi vuonna 1987. Kanjonin alueella on patikointireittejä, mutta ne voivat olla paikoin haastavia.

Foz de Arbaiun -kanjoni. Kuva Wikimedia.
9. Mallos de Codés en la Sierra de Cantabria

Los Mallos de Codés ovat kivikkoisia muodostelmia, jotka ympäröivät Sierra de Cantabria -vuoriston aluetta. Ne koostuvat savesta, hiekkakivestä ja muusta kivimateriaalista. 15 kilometrin päässä Genevillassa on myös Gelaqua-lähde suurine sedimentoitune kivineen.

Kastilia ja León

10. Arribes del Duero (Zamora y Salamanca)

Arribes del Dueron alue sijaitsee Zamorasta ja Salamancasta länteen sinne missä Duero-joki rajaa Portugalia. Se on luonnonalue, jossa on kaunis ja rikas eläin- ja kasvikunta. Upeat maisemat ovat muodostuneet Duero-, Huebra-, Tormes-, Camaces- ja Uces- jokien ansiosta. Uces-joen kanjonissa on 50 metriä korkea vesiputous.

Arribes del Duero -aluetta. Kuva Wikimedia.
11. Museo de La Falla de Juzbado (Salamanca)

La Falla de Juzbado -museo on vierailukeskus, joka tarjoaa tietoa Juzbadon alueen luonnosta ja ympäristöstä. Se on tehty vanhan restauroidun talon sisään, Peña del Castillo -näköalapaikkojen viereen. Keskuksessa on erilaisia näyttelytiloja, joissa kuvaillaan Iberian niemimaan läntisen alueen geologinen kehitys.

12. Lago de Sanabria (Zamora)

Lago de Sanabria on järvi, jolla on noin 369 hehtaarin pinta-ala, ja sen syvyys on noin 53 metriä. Se on Iberian niemimaan suurin luonnonjärvi. Kauniilla järvellä on useita hiekkarantoja, joita ympäröivät korkeapuiset metsät ja upea luonto.

Lago de Sanabria on Espanjan suurin luonnonjärvi. Kuva Wikimedia.

Kastilia-La Mancha

13. Torcas de Palancares (Cuenca)

Las Torcas de Palancares ovat eräänlaisia koloja, jotka ovat muodostuneet veden vaikutuksesta kalkkikiviin aiheuttaen maanvajoamisen. Ne sijaitsevat vain 15 minuutin automatkan päässä Serranía de Cuencasta. Se on ideaalinen paikka patikointiin ja piknik-ruuan nauttimiseen.

Las Torcas de Palancares. Kuva Wikimedia.
14. Parque Minero de Almadén (Ciudad Real)

Parque Minero de Almadén on maanalainen kaivos, joka on lähes 700 metriä syvä, mutta pääsy on vain 50 metrin syvyyteen. Kaivoksessa louhittiin 1600- ja 1700-luvulla sinooperia, ja sen seurauksena on muodostunut sinooperi mineralisaatiota, joka tunnetaan nimellä ”Cuarcita de Criadero”.

Lue lisää luontomatkakohteista:
Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 1
Viisi erilaista luonnonpuistoa Espanjassa
Espanja tutuksi vaellusreiteillä
Antequeran el Torcal on vaikuttava päiväretkikohde
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi
Asturiassa on vanhoja paimensuojia, joihin pääsee vain jalan
Aktiivimatkailu kasvattaa suosiotaan
Espanjan virkistävät luonnon uima-altaat

Lähde
20minutos.es

Pääkuva
Wikimedia
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Viehättävä Peñíscolan kylä tarjoaa keskiaikaista tunnelmaa Valencian kupeessa

Málaga haluaa rajoittaa turistiasunnot alimpiin kerroksiin