Ajankohtaista

Andalusian aluehallinto tukee 40 miljoonalla eurolla veden säästöön investoivia matkailualan yrityksiä

Julkaistu: 25.06.2024

Andalusian alueella vierailevien turistien määrän odotetaan tänä vuonna nousevan 35 miljoonaan. Suuren turistimäärän vuoksi matkailualaa kehitetään yhä enemmän kestävän kehityksen periaatteet huomioiden.

Andalusian aluehallinto haluaa ohjata matkailualaa kestävämpään suuntaan. Haaste on suuri ja siihen on tartuttu julkistamalla 40 miljoonan euron tukisuunnitelma matkailualan yrityksille, jotka investoivat vettä säästäviin tekniikoihin, veden uudelleenkäyttöjärjestelmiin sekä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Tukisuunnitelma on tärkeä, sillä veden niukkuus on edelleen Andalusian alueella suuri ongelma.

Andalusian aluehallinnon johtaja Juanma Moreno kertoo, että tukisuunnitelman avulla Andalusian halutaan pysyvän matkailijoiden suosiossa, ja samalla tavoitteena on eheyttää paikallista taloutta vahvistamalla matkailualan liiketoimintaa. Hänen mukaansa matkailun tulee olla ihmisten ja heidän hyvinvointinsa liittolainen.

Moreno korosti matkailun merkitystä Andalusian päätoimialana ja painotti, että matkailu on yksi maailman tehokkaimmista toimialoista, joka liikutti viime vuonna 1,3 miljardia ihmistä ympäri maailmaa ja tuotti 1,4 biljoonaa dollaria.

Moreno myös huomautti, että turismin painoarvo on Andalusian ja Espanjan talousrakenteessa erittäin merkittävä. Vuonna 2023 Andalusiassa vieraili 34 miljoonaa matkailijaa ja se tuotti tuloja 26,26 miljardia euroa. Hänen mielestään matkailu johtaa kestävän, digitaalisen ja innovatiivisen talouden kehittämistä sekä vahvistamista ja on liikkeellepaneva voima monille muille liiketoimintasektoreille, jotka työllistävät vuosittain tuhansia andalusialaisia.

Myönteiset ennusteet

Morenolla on suuria odotuksia Andalusian matkailusektorilta, kuten tälle vuodelle ennustetut 35 miljoonaa vierailijaa. Optimismi perustuu siihen, että vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana pelkästään kansainvälisestä matkailusta kertyi tuloja 5 miljardia euroa. Kasvusta huolimatta hän kuitenkin korosti, että alue on valmis ja halukas jatkamaan kehitystä kestävämmällä tavalla.

Moreno kertoo, että Andalusiassa on uusi matkailumalli. Mallissa matkailualan yritykset, hallintoelimet, muut kiinnostuneet osapuolet sekä matkailijat itse ovat muutoksen ja tulevaisuudessa vähemmän kausiluonteisemman sekä älykkäämmän matkailun keskeisiä henkilöitä. Mallilla vakautetaan alan työpaikkoja ja siinä tehdään yhteistyötä luonto- ja kulttuuriresurssien säilyttämiseksi. Lyhyesti sanottuna kyse on laadukkaammasta matkailusta, joka hyödyttää taloutta ja koko Andalusian yhteiskuntaa.

Moreno korosti, että kestävä kehitys ei ole vaihtoehto, vaan vastaus, jota on sovellettava jokaiseen matkailualalla tehtyyn päätökseen ja toimintoon. Tarkoituksena on edistää aloitteita matkailun tasaisempaan jakautumiseen Andalusian alueella sekä sen tasaisempaan jakautumiseen ympäri vuoden. Mallissa korostuu Andalusian sisämaan kylien rooli, sillä kylien osuus matkailun vuotuisesta määrästä on jo 20 prosenttia.

Andalusian uudessa matkailumallissa korostuu sisämaan kylien rooli.

Lopuksi Moreno vielä puhui matkailualan työllisyyden parantamisesta. Matkailun uudessa toimintamallissa kausivaihtelua hallitaan paremmin ja myös työpaikkojen vakautta edistetään. Kestävän matkailun malli takaa ihmisille vakaamman työllisyyden, koska se tarjoaa mahdollisuuden hankkia lisäpätevyyksiä ja oppia lisää tietoteknisiä taitoja. Nämä toimenpiteet edistävät työllisyyttä ja tukevat matkailualalla työskenteleviä henkilöitä. Ne myös parantavat matkailualan asemaa, jonka odotetaan vuonna 2024 työllistävän yli 416 000 andalusialaista, mikä on yksi historian korkeimmista luvuista.

Lue lisää:
Lennolla Málagasta Helsinkiin – lentoliikenne Espanjaan jatkuu vilkkaana
Onko Espanja turvallinen maa asua ja matkailla?
Nauti Espanjan kesästä ja rannoista turvallisesti
Kasvava turismi tuo haasteita Kanariansaarille
Costa del Sol on suosituin merenrantakohde hotelliyöpymisille koko Espanjassa
Playa del Inglés ja turismin vuosikymmenet Gran Canarialla
Málagan kaupungissa vuokrataan joka kolmas kiinteistö turisteille

Lähde
surinenglish.com

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Arguineguín – elämää tyynien vesien äärellä

Kevyttä kesäruokaa Andalusiasta