Eläminen ja lomailu

Costa del Sol on suosituin merenrantakohde hotelliyöpymisille koko Espanjassa

Julkaistu: 03.06.2024

Málaga ja koko Costa del Sol on muuttunut sesonkimatkakohteesta paikaksi, jonne matkustetaan ympäri vuoden. Tänä vuonna vierailijoita riitti poikkeuksellisesti myös huhtikuussa, vaikka runsaasti matkustajia vetävä pääsiäinen oli jo maaliskuun puolella.

Turismo Costa del Solin hotellien tiedotelehden mukaan Costa del Sol on johtava hotellimajoituskohde kaikista Espanjan tärkeimmistä rannikkomatkailukohteista 1,7 miljoonalla vierailijalla. Seuraavaksi tulevat Teneriffa, Mallorca ja Costa Blanca.

Lisäksi Costa del Sol on yöpymisissä mitattuna toiseksi nopeimmin kasvava rannikkokohde Mallorcan jälkeen vuoden 2024 neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Tällä aikavälillä on ylitetty viisi miljoonaa yöpymistä.

Turistit viihtyvät Málagan lämpimillä rannoilla.

Huhtikuu on ilman pääsiäistäkin saavuttanut matkustajien ja yöpymisten osalta niukan positiivisen saldon. Positiivinen saldo saavutettiin siitä huolimatta, että pääsiäistä suosivien espanjalaisten turistien määrä on vähentynyt huomattavasti. Tätä on tasapainottanut ulkomaisten matkailijoiden lisääntyminen, joka on ollut olennaista vierailijamäärien kasvulle.

Kysynnän kasvu ulkomailta on pysynyt vakiona vuoden 2024 neljän ensimmäisen kuukauden aikana, ja hotelleilla on lähes 700 000 yöpymistä enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2023. Se merkitsee lähes 14 prosentin kasvua ja 5,7 miljoonan yöpymisen ylitystä. Tilastossa on huomioitu kotimaan matkailun vähentyminen kolmella prosentilla, jota kompensoi 20 prosentin ulkomaisten matkailijoiden kasvu.

Suurimmat matkailumarkkinat

Tarkasteltaessa matkailumarkkinoita maittain, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska ovat suurimpia. Matkailu on kasvanut näistä maista brittien 18 prosentista ranskalaisten 8,3 prosenttiin. Huomionarvoista on myös, että Costa del Solin hotelleissa yöpyvien kävijöiden määrä on noussut huomattavasti puolalaisten (64,9 %), irlantilaisten (48,5 %) ja suomalaisten (26,9 %) keskuudessa. Mielenkiintoista on nähdä kasvua myös Yhdysvaltojen markkinoilta (19,3 %), vaikka päivittäiset suorat lennot New Yorkiin alkoivat liikennöidä vasta toukokuussa.

Vuoden 2024 neljänä ensimmäisenä kuukautena hotellien kannattavuus on parantunut, myös mitattuna liikevaihdolla ja hotellihuoneiden käyttöaste on noussut 6,6 %. Lisäksi hotellihuoneiden hinnat ovat nousseet ja ne ovat nyt keskimäärin 98 euroa/yö, mikä on 3,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Pidempiä oleskeluja

Sama nouseva trendi näkyy myös keskimääräisen oleskelun kestossa, joka nousi 3,19 päivään, ja käyttöasteessa, joka nousi vuoden 2023 5,2 prosentista 54,9 prosenttiin.

Korkeamman kysynnän ja yöpymisten lisääntymisen seurauksena hotellisektori tarvitsi 2,3 % lisää työntekijöitä, joita on nyt 12 951. Tämä on erittäin lupaava uutinen, joka osoittaa kasvua hiljaisempina kuukausina, etenkin kun vuoden ensimmäiset neljä kuukautta sisältävät tammi- ja helmikuun, jolloin turisteja vierailee vähiten. Luvut vahvistavat sen, että Costa del Sol on muuttumassa sesonkimatkakohteesta ympärivuotiseksi matkakohteeksi.

Lue lisää:
Lennolla Málagasta Helsinkiin – lentoliikenne Espanjaan jatkuu vilkkaana
Kasvava turismi tuo haasteita Kanariansaarille
Playa del Inglés ja turismin vuosikymmenet Gran Canarialla
Málagan kaupungissa vuokrataan joka kolmas kiinteistö turisteille
Onko Espanja turvallinen maa asua ja matkailla?
Kuka omistaa Málagan lomavuokra-asunnot?
Mitä maksaa eläminen Aurinkorannikolla?

Lähde
surinenglish.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com

Jaa:

Uutiskirje kesäkuu 01/2024

Nauti Málagan välimerellisestä ilmapiiristä