Asuntojen myyntihinnat nousivat Málagan maakunnassa Espanjan kolmanneksi eniten

Julkaistu: 15.01.2024
AjankohtaistaAsuminen

Keskimääräisellä 2874 euron neliöhinnalla Málaga on käytännössä tasoissa ensimmäisellä sijalla olevan Santa Cruz de Tenerifen ja toiseksi sijoittuneen Valencian kanssa.

Málaga on Espanjan toiseksi suurin maakunnan pääkaupunki, jossa jälleenmyyntiasuntojen hinnat nousivat eniten vuonna 2023. Hinnat nousivat 19,1 prosenttia kuluneen vuoden aikana, jonka seurauksena Málagan kaupungin neliöhinta nousi joulukuussa 3262 euroon.

Se on kuudenneksi korkein neliöhinta maakuntapääkaupunkien vertailussa. Pisos.com-kiinteistöportaalin mukaan 70 neliömetrin kiinteistö maksaa nyt noin 228 000 euroa kaupungin kiinteistömarkkinoilla.

Koko Málagan provinssi oli myös kolmen kärjessä asuntojen hintojen vuosittaisessa nousussa, heti Santa Cruz de Tenerifen ja Valencian jälkeen. Asuntojen hinnat nousivat maakunnassa 16,5 prosenttia, ja keskihinta oli 2874 euroa neliömetriltä.

Valtakunnallisesti asuntojen keskihinta oli 2160 euroa neliömetriltä. Kuukausittainen nousu oli 0,51 % ja vuosineljänneksellä 3,41 %. Vuosittainen nousu oli 8,86 %.

Hinnat koko Andalusiassa

Andalusiassa jälleenmyyntiasuntojen keskihinta oli 1661 euroa neliömetriltä joulukuussa 2023, joka tekee 0,87 % nousua marraskuuhun verrattuna. Pisos.comin mukaan vuotuinen nousu on 9,4 prosenttia, mikä on maan viidenneksi suurin. Andalusian neliöhinta sijoittui kalleimman alueen, eli Baleaarien saarten (4141 euroa neliömetriltä) ja halvimman alueen, eli Extremaduran (819 euroa), väliin.

Andalusian sisällä Málaga erottuu provinssina, jolla on korkeimmat hinnat sekä vuosi- että kuukausitasolla. Samaan aikaan Jaén on maakunta, jossa hinnat laskivat eniten: 2,1 % kuukaudessa ja 0,66 % vuositasolla. Keskimääräinen neliömetrin hinta vaihtelee Málagan 2932 eurosta Jaénin 694 euroon.

Muissa Andalusian kaupungeissa Huelva (2,53 %) oli viides kuukausittaisten kansallisten korotusten listassa, kun taas Cadizissa (-1,13 %) hinnat laskivat kuudenneksi eniten Espanjan provinssien pääkaupungeista.

Andalusian muista kunnista Almerían Cuevas del Almanzorassa (9,3 %) oli Espanjan viidenneksi suurin jälleenmyyntiasuntojen hintojen nousu vuoden viimeisellä neljänneksellä. Espanjan kunnista vuokrat laskivat eniten Jaénin Andújarissa (-8,8 %).

Ferran Font, Pisos.comin tutkimusjohtaja kertoo, että hintojen romahtamisen uhka on vuonna 2024 poissuljettu korkeista rahoituskustannuksista huolimatta. Asuntotarjonnan puute pysäyttää laskun, ja suurin ongelma voi olla löytää sopiva kiinteistö markkinoilta.

Lue lisää asumisesta Espanjassa:
Espanjan kiinteistömarkkinoiden trendit vuodelle 2024
Yleisimmät ongelmatilanteet kiinteistön ostossa tai myynnissä Espanjassa
Läpileikkaus Málagan kiinteistömarkkinoihin
Viisi tärkeää kriteeriä asuinalueen valinnassa Espanjassa
Minä kuukausina Espanjassa myydään eniten asuntoja?
Ulkomaalaiset ostavat Espanjasta yhä kalliimpia asuntoja
Espanjan eri asuntotyypit ja niiden väliset erot
Miksi Espanjan kiinteistökaupoille kannattaa hankkia asianajaja?
Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?

Lähde
surineglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Jaa:

Uutiskirje tammikuu 01/2024

Málagan maakunnassa sijaitseva El Valdésin kylä kunnioittaa Gaudía