AsuminenEläminen ja lomailu

Viisi tärkeää kriteeriä asuinalueen valinnassa Espanjassa

Julkaistu: 13.11.2023

Espanjalainen kiinteistöportaali Fotocasa tutki asuinalueen valinnan tärkeimpiä kriteereitä Espanjassa. Kärkeen nousivat turvallisuus, palvelut, kulkuyhteydet, viheralueet, harrastemahdollisuudet sekä terveyspalvelut.

Ennen asunnon ostamista tai pidempään vuokrasuhteesen sitoutumista on tärkeää tuntea tulevan asuinpaikan ympäristö sekä sen tarjoamat palvelut ja mahdollisuudet. Tällä tavoin välttyy suurimmilta yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Asuinpaikan ympäristön tuntemisen tärkeys korostuu, kun on kyse asunnon ostosta tai vuokraamisesta ulkomailla. Asuinympäristön kartoittamista voi lähestyä tekemällä listan itselleen tärkeimmistä kriteereistä ja vaatimuksista asuinalueen suhteen.

Asuinalueelta vaadittavat asiat riippuvat elämäntilanteesta ja asunnon käyttötarkoituksesta. Varttuneemmat arvostavat yleensä rauhallisuutta ja lapsiperheet taas lapsiystävällistä asuinympäristöä ja aktiviteetteja lapsille. Nuoremmat puolestaan valitsevat mielellään vilkkaampia alueita.

Fotocasan analyysin mukaan on kuitenkin perusjoukko kriteereitä, joita kaikki ikäryhmät Espanjassa toivovat omalta asuinalueeltaan.

Turvallisuus

Tärkein asia, jota kaikki asuntoa etsivät arvostavat Espanjassa, on alueen turvallisuus. Suomessa useimmat alueet ovat turvallisia, mutta Espanjassa rauhattomia alueita on enemmän.

Turvallisuustaso vaikuttaa asunnon hintaan, ja siksi edullisimmissa kaupunginosissa on yleensä enemmän rikollisuutta. Turvallisuuteen liittyy myös riittävä katuvalaistus.

Turvallinen asuinalue on yleensä myös siisti, viihtyisä ja hyvin hoidettu. Lisäksi hyvä turvallisuustaso helpottaa päivittäisen elämän aikataulutusta ja liikkumista paikasta toiseen. Turvallisella alueella elämä on rennompaa ja stressitaso matalampi.

Viheralueet

Puistot ja viheralueet ovat toiseksi tärkein asunnonostokriteeri Espanjassa. Tiheämmän asutuksen, luonnonolojen ja ylläpitokustannusten vuoksi niitä on kaupungeissa vähemmän kuin Suomessa. Viheralueet miellyttävät silmää ja tarjoavat erityisesti kaupunkiympäristössä mahdollisuuden virkistäytymiseen.

Viheralueet sopivat kävelylenkkien tekemiseen, urheilun harrastamiseen ja sosiaalisten suhteiden luomiseen naapureiden kanssa. Ne ovat olennaisia myös lasten sekä lemmikkieläimien viihtymisen kannalta.

Viheralueet tarjoavat kaupunkiympäristössä mahdollisuuden virkistäytymiseen.

Hyvät kulkuyhteydet

Olipa kyseessä keskeinen tai syrjäisempi asuinalue, asuntoa etsivät arvostavat sitä, että alueelle on hyvät kulkuyhteydet sekä omalla autolla että julkisilla kulkuvälineillä. Espanjassa liikenneruuhkat ja niissä odottaminen ovat suurempi ongelma kuin Suomessa, sillä väestöä on enemmän ja paikoitellen asutusta on hyvin tiheästi.

Jos asuinalueella on metro-, bussi- tai junapysäkkejä tai sieltä pääsee autolla kätevästi kaupungin keskustaan yhdistäville teille, on se asunnon ostajalle tai vuokraajalle kiistaton lisäetu. Erityisesti nuorille julkisen liikenteen tarjoamat yhteydet ovat merkittävä kriteeri.

Hyvät kulkuyhteydet ovat merkittävä kriteeri asunnon valinnassa.

Terveys- ja vapaa-ajan palvelut

Vaikka terveyspalvelujen tarve riippuu elämäntilanteesta ja yksilöllisistä tarpeista, yleensä kaikki asuntoa etsivät arvostavat helposti saatavilla olevia terveyspalveluja. Samoin muiden palvelujen, kuten kauppojen, ravintoloiden ja koulujen läheisyys on asuntoa etsivälle tärkeää.

Elämänlaatu

Viimeisenä tärkeänä asunnon ostokriteerinä on elämänlaatu. Elämänlaatuun kiteytyy kaikki aiemmin mainittua neljä kriteeriä. Lisäksi elämänlaatu perustuu asunnon ostajan omiin arvoihin, mieltymyksiin, aiempiin kokemuksiin sekä tunteisiin.

Sopivan kunnan ja asuinalueen valinnassa Aurinkorannikolla saa asiantuntevaa apua Espanja.Comin asuntomyynnistä. Kartoitamme ensimmäisen yhteydenoton aikana asunnon ostoa suunnittelevien asiakkaidemme asuinalueeseen ja asuntoon kohdistuvat tarpeet.

Lue lisää:
Espanjan eri asuntotyypit ja niiden väliset erot
Miksi Espanjan kiinteistökaupoille kannattaa hankkia asianajaja?
Málagan maakunnassa joka kolmas koti myydään ulkomaalaiselle
Viisi viehättävää rannikkopaikkakuntaa Espanjassa
Mijasin parhaat asuinalueet
Benalmádenan parhaimmat asuinalueet
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?

Lähde
fotocasa.es

Teksti ja kuvat ja Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Jaa:

Uutiskirje marraskuu 01/2023

Cartagena huokuu historiaa ja luonnonkauneutta