AsuminenEläminen ja lomailu

Mijasin parhaat asuinalueet

Julkaistu: 29.09.2023

Asunnon hankinnassa ja asuinpaikan valinnassa on huomioitava monia tekijöitä. Niitä ovat esimerkiksi ilmasto, sijainti, ympäristö, infrastruktuuri ja asuinalueen tulevaisuus. Viime vuosina Etelä-Espanja on alkanut kiinnostaa asuinpaikkana erityisesti ulkomaalaisia, ja sekä asuntojen kysyntä että asuntokauppa on ollut alueella vilkasta.

Málaga on viime vuosien aikana nostanut merkittävästi statustaan sekä kohentanut talouttaan. Myös Málagan kaupungin lähellä olevat alueet ovat hyötyneet sen nopeasta talouskasvusta sekä vetovoimaisuudesta muun muassa sijoitus-, asunto- ja matkailumarkkinoiden näkökulmasta.

Costa del Sol onkin tällä hetkellä yksi Espanjan parhaista ja suosituimmasta asuntosijoitusalueista. Sen parhaisiin alueisiin lukeutuu myös Välimeren rannalla sijaitseva Mijasin kaupunki, jossa on monipuolinen ja kilpailukykyinen kiinteistötarjonta.

Mijas on monipuolinen kaupunki

Mijas on yksi Costa del Solin kauneimmista asuinkunnista. Se on Málagan provinssin kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee 34 kilometriä Málagasta lounaaseen. Mijas on jaettu kolmeen kaupunkikeskukseen: Mijas Pueblo, Las Lagunas ja La Cala de Mijas.

Mijasin parhaita puolia ovat erinomaiset näkymät Välimerelle sekä hyvin säilyneet andalusialaiset perinteet, joista voi nauttia erityisesti Mijas Pueblossa. Myös monipuoliset harrastus- sekä ulkoilumahdollisuudet tekevät kaupungista kannattavan paikan kiinteistöprojekteille.

Mijasissa onkin runsaasti uudisrakentamista, sillä useat pitävät sitä yhtenä Costa del Solin parhaista kunnista asua. Sen hintataso on jonkin verran matalampi kuin esimerkiksi Benalmádenan tai Fuengirolan.

Mijas Pueblo

Monen mielikuviin perinteisestä andalusialaisesta kylästä kuuluvat valkokalkitut talot, punaiset tiilikatot, patiot ja puutarhat, jotka ovat täynnä kasvillisuutta ja koristelaattoja. Mijas Pueblo vastaa näitä mielikuvia täydellisesti, ja vuonna 1969 se palkittiinkin historiallistaiteellisena matkakohteena.

Mijas Pueblon kaunista kukkaloistoa.

Mijas Pueblossa voi nauttia hiljaisesta, aidosta andalusialaisesta elämästä ainutlaatuisessa ympäristössä. Mukulakivikadut, aukiot, kauniit panoraamanäkymät, vehreä kasvillisuus, kulttuuri ja eloisa tunnelma tekevät siitä viehättävän asuinpaikan.

Mijas Pueblossa on useita kauniita aukioita.

Mijas Pueblon alue ulottuu Fuengirolan koillisosasta Sierra de Mijas -vuoristoon, joka on ihanteellinen kohde patikoinnin ja ulkoilun ystäville. Kylän jyrkät ja mutkaiset kadut sekä niiden varrella olevat vieri viereen rakennetut perinteiset talot muodostavat täydellisen ympäristön perinteitä kunnioittavalle ja yhteisöllisyydestä pitävälle asukkaalle.

Sierra de Mijas -vuoristosta on upeat näkymät alas rannikolle.
Mijas Pueblon perinteisesti rakennettuja taloja.

Mijas Pueblo tarjoaa paljon tapahtumia ja kulttuuria sekä historiaa. Palvelutarjonta on laadukasta, sillä kylässä on kattava valikoima pieniä putiikkeja ja erikoisliikkeitä. Suuret hypermarketit puuttuvat kokonaan, mutta niihin on vain 15 minuutin ajomatka. Alueelta löytyy perinteisten kylätalojen ohella myös suuria omakotitaloja ja pienkerrostaloja.

Katso video Mijas Pueblosta ja sen tarjoamista huikeista maisemista rannikolle.

Las Lagunas

Las Lagunas on Mijasin uusin ja kosmopoliittisin alue, jonne on kehitetty kunnan teollisuus- ja kauppakeskus. Se rajoittuu Campo de Mijasin asuinalueen ja Fuengirolan välille. Las Lagunasissa on muun muassa kulttuurikeskuksia, teattereita, elokuvateattereita ja puistoja.

Las Lagunasissa on paljon kerrostaloja, mutta saatavilla on myös rivi- ja omakotitaloja sekä pienkerrostaloja. Alueelle rakennetaan myös paljon uudistuotantoa.

Yksi niistä on Jardines de las Lagunasin asuinkompleksi, joka koostuu kahdesta vaiheesta ja yli 200 tilavasta ja valoisasta 65–150 m2 kodista. Asuinkompleksin alueella on uima-allas, puutarha ja leikkialue lapsille. Asuinpaikkana se soveltuu golfista, hyvästä ruuasta ja viihteestä pitäville.

Jardines de las Lagunas I ja II sijaitsevat strategisella, Mijasin merkittävimmällä kasvualueella, aivan Miramar-ostoskeskuksen ja El Corte Inglésin kupeessa. Lähelle on tulossa myös Costa del Solin suurin puisto Gran Parque. Jardines de las Lagunas I on jo valmistunut ja asunnot myyty. Nyt rakenteilla on Jardines de las Lagunas II, jonka asunnot ovat parhaillaan myynnissä.

La Cala de Mijas

La Cala de Mijas tarjoaa merellisiä koteja, joissa voi nauttia merituulesta ja ensiluokkaisista maisemista Välimerelle. La Cala on ollut alun perin pieni kalastajakylä, joka on kokenut tasaisen kasvun erilaisten alueiden ja taloyhteisöjen rakentumisen myötä. Aluetta leimaa rannan ja golfkenttien läheisyys.

La Calan rantatie henkii merellistä tunnelmaa.

La Calan tunnettuja golfkenttiä ovat muun muassa El Chaparral, Calanova ja La Cala Golf. Mijas onkin Costa del Solin ehdoton ykkösmatkakohde golfin harrastajille. La Calan alueella on myös poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet ratsastukseen.

Calanova Golf Clubin golfkenttä.

Alue on kuin tehty erilaisten urheilulajien harrastamiseen. Monet tulevatkin La Calaan nauttimaan erilaisista vesiurheilulajeista, pyöräilystä tai lenkkeilystä. Lenkkeilyyn ainutlaatuiset puitteet tarjoaa puusta rakennettu Senda Litoral -rantareitti, joka kulkee aivan rannan tuntumassa.

La Calan Senda Litoral -rantareitti kulkee rannan tuntumassa.
Myynnissä olevia asuntokohteita Mijasissa

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Las Lagunas, Mijas
 • 1–3 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 223 000 €

Lisätietoja: Jardines de las Lagunas II

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Mijas Costa
 • 2–3 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 253 000 €

Lisätietoja: Dream Golf

 • Rivitalo (uudiskohde)
 • Mijas Costa
 • 34 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 555 000 €

Lisätietoja: Evergreen Homes

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Mijas Costa
 • 3 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 525 000 €

Lisätietoja: Monterrey Residencial

 • Kerrostalo (uudiskohde)
 • Mijas Costa
 • 23 mh huoneistoja
 • Hinta: alk. 578 000 €

Lisätietoja: Elysea Suites

 • Kerrostalo (merinäköala)
 • El Faro, Mijas
 • 1 mh huoneisto
 • Hinta: 165 000 €

Lisätietoja: Merinäköalahuoneisto 1 mh, El Faro, Mijas

 • Townhouse
 • Mijas Pueblo
 • 4 mh
 • Hinta: 1.500.000 €

Lisätietoja: Townhouse Mijas Pueblo

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta Mijasista tai muualta Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Lue lisää asumisesta Espanjassa:
Benalmádenan parhaimmat asuinalueet
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Villa sijoituskohteena Aurinkorannikolla
Mitä veroja maksetaan ostettaessa kiinteistö Espanjasta?
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka

Lähde
primeinvest.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Ruokamatkalla Madridissa – pääkaupungin parhaat ravintola-alueet

Torreviejassa uusi jätteen ovelta ovelle -keräyspalvelu