AsuminenEläminen ja lomailu

Viisi viehättävää rannikkopaikkakuntaa Espanjassa

Julkaistu: 05.10.2023

Trendi muuttaa pois kaupungista jatkaa kasvuaan Espanjassa. Yhä useampi on kiinnostunut asumaan suurimpien kaupunkikeskuksien ulkopuolella sijaitsevilla rannikko- ja maaseutualueilla niiden tarjoaman korkean elämänlaadun vuoksi. Monille paikkakunnille houkuttelevat myös asuntojen matalammat myynti- ja vuokrahinnat.

Rannikkokaupungit ja -kylät tarjoavat hiljaisuutta ja rauhaa, ja niissä sijaitsevien kiinteistöjen arvo on voimakkaasti nousussa. Kun yhtälöön lisätään vielä maailman parhaimmat rannat ja huippuhyvä ilmasto, ei ole yllättävää, että moni hakeutuu asumaan Espanjan rannikolle.

Kiinteistöportaali Fotocasa on valinnut yhteistyössä Vente a Vivir a un Pueblo (Tule asumaan kylään) -alustan kanssa viisi kauneinta rannikkokylää ympärivuotiseen asumiseen. Vente a Vivir a un Pueblon tavoitteena on uudelleenasuttaa Espanjan autioituneita kyliä sekä luoda niihin mahdollisuuksia ja edellytyksiä toimeentulolle.

Benahavís

Kierros alkaa Málagan provinssista, Benahavísin pienestä valkoisesta kaupungista. Se sijaitsee seitsemän kilometrin päässä rannikosta Serranía de Ronda -vuoriston rinteillä. Noin 8000 asukkaan Benahavísin perinteisen historiallisen keskustan tyyli sekoittuu Costa del Solin nykyiseen moderniin tyyliin, joten sieltä löytyy korkeatasoisia kiinteistöjä.

Benahavísissa viehättää kaunis luonnonympäristö sekä useiden golfkenttien läheisyys. Lisäksi rannoista ja ihanasta ilmastosta voi nauttia ympäri vuoden.

Asuntojen hinnat ovat kylässä huomattavasti maltillisempia kuin kaupungeissa. Kuukausivuokrahinnat alkavat 500 eurosta ja kiinteistöhinnat noin 150 000 eurosta.

Video Benahavísista. Vente a vivir a un Pueblo.

Alcudia de Veo

Castellónin provinssista, Sierra de Espadánin luonnonpuistosta löytyy kaunis vuorten välissä oleva kylä, noin 200 asukkaan Alcudia de Veo. Vuorten läheisyydestä huolimatta rannikolle on vain lyhyt matka.

Kylän hurmaavassa ympäristössä on rauta- ja korkkitammia, mäntyjä ja kosteikoita. Upea luonto yhdistyy palveluiden ja toimivan infrastruktuurin läheisyyteen. Nämä seikat tekevät Alcudia de Veosta täydellisen paikan aloittaa uusi elämä luonnon ja rannikon helmassa.

Asuntojen hinnat eivät päätä huimaa, sillä kuukausivuokrahinnat alkavat 200 eurosta ja kiinteistöhinnat noin 20 000 eurosta.

Video Alcudia de Veosta. Vente a vivir a un Pueblo.

A Mariña Lucense

A Mariña Lucense on maakunta täynnä mahdollisuuksia koko perheelle. Se on kunta, jossa meri ja vuoret yhdistyvät sanoinkuvailemattomalla tavalla.

A Mariña Lucense koostuu 16 kunnasta, joissa kaikissa on lukuisia avoimia työpaikkoja sekä monipuoliset palvelut. Lugon kaupunki sijaitsee vain 100 kilometrin päässä. Asuntoon pääsee kiinni 250 euron kuukausivuokralla ja kiinteistöjen ostohinnat lähtevät 30 000 eurosta.

Video A Mariña Lucensesta. Vente a vivir a un Pueblo.

El Pinar del Hierro

Kanariansaarten Teneriffan saarella sijaitsee noin 2000 asukkaan El Pinar del Hierron pikkukaupunki. Se on kiehtova paikkakunta, joka tarjoaa ainutlaatuisen tyylin elää. Myös palvelutarjonta on monipuolinen.

Asumiskustannukset ovat hyvin kohtuulliset, sillä vuokrahinnat alkavat 300 eurosta ja omistusasuntoon pääsee kiinni 50 000 eurolla.

Video El Pinar del El Hierrosta. Vente a vivir a un Pueblo.

Llanes

Asturian itsehallintoalueella sijaitseva noin 13 500 asukkaan Llanes on todennäköisesti yksi Espanjan suosituimmista pikkukaupungeista sekä turisti- että muuttokohteena.

Llanesissa yhdistyvät uskomattomat Cantabrianmeren rannat ja vuoristomaisemat. Laaja palveluvalikoima ja hyvä infrastruktuuri tekevät tästä pikkukaupungista lähes täydellisen paikan elämään suuren kaupungin ulkopuolella.

Vuokra-asunnon kuukausivuokrat ovat 400 eurosta ylöspäin ja kiinteistöjen ostohinnat alkaen 100 000 euroa.

Video Llanesista. Vente a vivir a un Pueblo.

Espanjasta löytyy paljon muitakin kauniita sisämaan ja rannikkoseutujen kyliä, joihin matkustaa tai joissa asua. Niihin voi tutustua esimerkiksi Vente a vivir a un Pueblon -verkkosivuilla.

Lue lisää eri asuinalueista Espanjasta:
Benarrabá on edistyksellinen kylä Costa del Solin tuntumassa
Zamoran tyhjä kylä Salto de Castro palaa markkinoille kaksinkertaisella hinnalla
Benalmádenan parhaimmat asuinalueet
Fuengirolan parhaat asuinalueet
Málaga on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi etätyökaupungiksi
Unelmat todeksi – metsän keskeltä Fuengirolaan
Viisi syytä Málagassa asumiseen
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Viisi parasta rannikkoaluetta ostaa asunto Espanjasta

Lähde
fotocasa.es

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Myös Málagan kaupungissa asuntojen hinnat ovat nousseet ja moni onkin suunnannut katseensa lähikuntiin. Yksi näistä kunnista on kovaa vauhtia kehittyvä Alhaurin de la Torre. Alhaurin de la Torre sijaitsee vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Málagasta ja sieltä pystyy ostamaan kodin huomattavasti halvemmalla neliöhinnalla kuin Málagasta.

  • Finca
  • Alhaurin de la Torre
  • 4 mh
  • Hinta: 749 000 €

Lisätietoja: Finca 4 Mh, Alhaurin De La Torre

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Xi’anin terrakottasotilaat näyttelyssä Alicanten arkeologisessa museossa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 26