Espanjan 10 romanttisinta kylää

Julkaistu: 10.02.2023
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Eri puolilla Espanjaa on useita idyllisiä kyliä ja kaupunkeja, joissa pariskunnat voivat viettää romanttisia hetkiä tai vaikka pian tulevaa ystävänpäivää. Sopivia matkakohteita on niin meren rannalla kuin vuoristomaisemissa, ja niihin kaikkiin on useita syitä matkustaa.

Espanjalaisen 20minutos-median matkailuosio on valinnut 10 romanttisinta kylää, joille kaikille on yhteistä se, että ne ovat täydellisiä kohteita pariskunnille.

Valldemossa (Mallorca)

Valldemossan romanttinen kylä kapeine kujineen sijaitsee keskellä laaksoa Serra Tramuntanan ja meren välissä. Kylän talot ovat kivestä rakennettuja, ja niiden ikkunapuitteet sekä ovet on maalattu vihreäksi. Talojen sisäänkäynneillä on paljon värikkäitä kukkia. Kylän koko ympäristö on idyllinen satamasta Sas Puntesin näköalapaikalle asti. Valdemossassa kannatta vierailla La Cartujan luostarissa ja sen puutarhoissa. Kirjailija Georges Sand ja pianisti Frédéric Chopin olivat rakastavaisia ja viettivät talven 1838 Valldemossassa. He kuvailivatkin kylää maailman kauneimmaksi paikaksi.

Näkymä Valldemossan idylliseen kylään. Kuva Flickr.
Pasaia Donibane (Guipúzcoa)

Lähes 20 vuotta aiemmin, kuin Victor Hugon kirjoittama romaani Kurjat ilmestyi, hän teki matkan Espanjan Baskimaahan vuonna 1843. Kävellessään San Sebastiánista Mount Ulíaan, hän rentoutui matkan varrella meressä ja näki sieltä rauhallisen talon Pasaia Donibanessa. Hugo päätti majoittua taloon muutamaksi päiväksi, ja tänä päivänä talo onkin museo hänen kunniakseen.

Pasaia Donibanessa sanotaan olevan yksi katu, jota pitkin pääsee joka paikkaan. Katu kulkee lahden itärannikkoa ja menee talojen alitse värikkäästi maalattujen alikulkukäytävien kautta. Veneellä puolestaan pääsee romanttiseen Pasaia San Pedron kaupunginosaan, jossa on majakka ja kauniita kävelyreittejä.

Pasaia San Pedron kaupunginosan viehättävää satama-aluetta. Kuva Flickr.
Pasarón de la Vera (Cáceres)

Extremaduran itsehallintoalueella Sierra de Tormantos -vuoren juurella, Sierra de Gredos -vuoriston läntisimmässä osassa, sijaitsee historiallinen la Veran alue. Sieltä löytyy kylä, Pasarón de la Vera, joka on julistanut itsensä “rakkauden kyläksi”. Julistuksen taustalla on Palacio de los Condes de Osorno -palatsin tapahtumat, jossa Pasarónin lordin tytär rakastui epätoivoisesti vuonna 1539 nuoreen Juan de Austriakseen. Pasarón de la Verassa on kauniita historiallisia kivi- ja savitiilitaloja sekä Blancan pyhäkkö. Romanttinen Ruta de los Boo -reitti kulkee läpi upeiden metsien, joissa kasvaa tammi-, kastanja-, kirsikka- ja oliivipuita.

Pasarón de la Veran kylän kapeita kujia. Kuva Flickr.
Cadaqués (Girona)

Salvador Dalílla oli tapana sanoa, että hänen ansiostaan Cadaquésissa oleskelee paljon taiteilijoita. Tämä boheemi Espanjan niemimaan itäisin pieni kaupunki Gironan alueella, on säilyttänyt vanhan viehätysvoimansa valkoisine taloineen ja mukulakivikatuineen. Cadaquésissa on myös Santa Marían kirkko ja Es Cucurucucin kaunis pieni saari. Lisäksi kannattaa vierailla romanttisella Portlligatin lahdella, jossa on nykyään museona toimiva Dalín kesätalo.

Kaunis Cadaqués kuvattuna mereltä päin. Kuva Flickr.
Aranjuez (Madrid)

Madridin itsehallintoalueella sijaitsevan Aranjuezin kaupungin hyvän ilmaston huomasivat ensimmäisenä Espanjan katoliset monarkit. Kaupunki sijaitsee Tajo- ja Jaramajokien yhtymäkohdassa. Vehreissä jokilaaksoissa viljeltävät mansikat ovat maankuuluja. Aranjuez on tunnettu erityisesti kuninkaallisesta palatsistaan (Palacio Real), jonka kuningas Filip II rakennutti loma-asunnokseen 1500-luvulla. Palatsin ympäristössä ovat upeat puutarhat Parterre ja Isla, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Aranjuezin idyllinen kulttuurimaisema suurine puistokatuineen ja suorine samansuuntaisine katuineen on Unescon maailmanperintöluettelon kohde.

Palacio Real de Aranjuezin upea puutarha-alue. Kuva Flickr.
Carmona (Sevilla)

30 kilometrin päässä Sevillasta, maaseudun sydämessä ja kukkulan päällä sijaitsevassa Carmonassa, sanotaan olevan Espanjan upein auringonlasku. Andalusian vanhimpiin alueisiin kuuluvasta kaupungista on hienot näkymät niitylle, jonka läpi virtaa Carbones-joki. Seutu on täynnä historiaa. Kuuluisia nähtävyyksiä ovat Alcázar del Rey Don Pedro -linnoituksen lisäksi Puerta de Sevilla, San Felipen mudéjar-tyylinen kirkko ja Santa Marían goottilainen kirkko.

Näkymä Carmonan kaupunkiin. Kuva Flickr.
Villanueva de la Concepción (Málaga)

Antequeran alueella sijaitsevan Villanueva de la Concepciónin pienen kaupungin iskulause on ”Paras paikka sanoa rakastan sinua”. Siellä on myös oma rakkauden reitti. Kaduilla ja kadunkulmauksissa on nähtävillä erilaisia rakkauteen liittyviä mietelauseita kuten “Unelmoi minusta ja minä unelmoin sinusta” tai ”Me kuljimme löytääksemme toisemme”. Näitä lauseita etsiessä voi nauttia valkoisista taloista, silloista ja viehättävistä aukioista. Paras nähtävyys on kuitenkin El Torcalin luonnonalue, joka sijaitsee kaupungin laitamilla. Siellä on kalkkikivikallioita sekä Peña de los Enamorados -vuori, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Kuvassa El Torcalin kalkkikiviluonnonalue. Kuva Flickr.
Montblanc (Tarragona)

Francolín jokilaaksossa, Prades-vuorten juurella sijaitseva Montblanc on Conca de Barberàn alueen pääkaupunki. Tarinan mukaan San Jorge taltutti täällä lohikäärmeen, joka oli juuri nielaisemassa kuninkaan tyttären. Montblancissa on yksi Katalonian parhaimmin säilyneistä vanhan kaupungin muureista. Niiden sisäpuolella on paljon nähtävää, kuten viehättäviä kirkkoja, kapeita katuja, pääaukio ja romanttinen vanha silta. Viinin ystävien kannattaa myös vierailla Catedral del Vissä, joka on Cèsar Martinellin suunnittelema viininvalmistamo.

Montblancin vanhan kaupungin hyvin säilyneet muurit. Kuva Flickr.
Anento (Zaragoza)

Päästäkseen Zaragozassa olevaan noin sadan asukkaan Anentoon, joka sijaitsee Jiloca-laaksossa 20 kilometrin päässä Darocasta, täytyy matkata läpi hedelmällisen laakson. Laaksossa on Aguallueve-lähde, joka on sammaleisten kiviseinien ympäröimä ja kätkee sisäänsä pieniä luolia. Anentossa on myös 1300-luvulta peräisin oleva linna, jonka tehtävä oli aikoinaan vastustaa vihollisten hyökkäyksiä. Lisäksi Anenton vanhakaupunki on sadunomainen ympäristö romanttiselle matkalle.

Anenton maasutumaista idylliä. Kuva Flickr.
Altea (Alicante)

Alicanten Marina Baixan alueella sijaitseva Altean kaupunki on klassinen merellinen matkakohde pariskunnille. Erityisesti tähän aikaan vuodesta se on rauhallinen, ja sen kapeat kadut ovat hiljaisia. Altea on myös taiteilijoiden rakastama. Siellä on kolme historiallista keskustaa: Altea, Altea la Vella ja Bellaguarda, joissa on kaunista perinteistä arkkitehtuuria. Camins d’Altea on alue, jossa on viisi merkittyä reittiä, joiden kautta voi tutustua paremmin Altean upeisiin maalaismaisemiin. Reitin voi kulkea jalkaisin tai pyöräilemällä. Matkan varrella voi vierailla pyhäköissä ja ihastella luontoa, vanhoja myllyjä, satoja vuosia vanhoja kastelukanavia sekä idyllisiä huviloita ja maalaistaloja.

Altean kapea katu valkokalkittuine taloineen. Kuva Flickr.

Lue lisää muista Espanjan viehättävistä alueista:
Nautinnollinen seitsemän maaseutukylän viikonloppureitti Córdobassa
Viisi ympäri vuoden auki olevaa ilmaista kylpylää Espanjassa
Neljä Espanjan plazaa kuuluvat Euroopan viehättävimpiin aukioihin
Tutustu Espanjan tuntemattomiin viehättäviin rannikkokaupunkeihin
Tutustu tänä kesänä Andalusian kauniisiin kyliin
Reitti Galician kiehtovan Ribeira Sacran läpi
Costa Brava on monipuolinen lomakohde
Romanttisesti vaeltaen Rondasta  El Secaderoon

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Pexels
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Kotini Espanjassa: Isosta omakotitalosta moderniin kattohuoneistoon

Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi