AjankohtaistaAsuminenRemontointi ja rakentaminen

Kuusi remontti- ja sisustustrendiä Espanjassa

Julkaistu: 11.05.2023

Asunnon remontoimis- ja sisustustrendit kehittyvät jatkuvasti ja sopeutuvat asunnon omistajien tarpeisiin. Espanjassa kysyntä kotien remontointiin on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosien aikana. Erityistä kasvua aiheutti pandemia, joka loi valtavasti tarvetta ja ideoita sisustussuunnitteluun.

Kiinteistökonsulttiyritys Evernestin mukaan viimeisimpiä kodin remontoimistrendejä Espanjassa leimaavat kodin käytännöllisyyden ja energiatehokkuuden kohentaminen sekä tarve suuremmille ja mukavammille etätyöskentelytiloille.

Nämä seikat ovat luoneet tarpeen monitoiminnallisille tiloille, joita voidaan käyttää esimerkiksi työskentelyyn, opiskeluun, kuntoiluun sekä rentoutumiseen. Tiloissa käytetään liikkuvia paneeleita tai liukuovia, jotka mahdollistavat tilojen muokkaamiseen tarpeiden mukaan.

Evernest on luonut listan, johon on kerätty Espanjan tämän hetken trendikkäimmät remontointi- ja sisustusratkaisut.

1. Ympäristöystävälliset materiaalit ja kodinkoneet

Yksi tämän hetken suurimmista remonttitrendeistä Espanjassa on ympäristöystävällisten ja kestävää kehitystä edustavien materiaalien käyttö. Yhä useammat kodinomistajat haluavat tehdä kodistaan ekologisemman. Materiaaleina käytetään sertifioiduista metsistä peräisin olevaa puuta, korkkia, bambua, orgaanista puuvillaa tai muita kemikaalivapaita materiaaleja. Lisäksi trendinä on hankkia kodinkoneita, jotka käyttävät vähemmän energiaa.

2. Minimalistinen sisustus

Espanjalaiset ovat alkaneet suosimaan seinissä ja sisustuselementeissä yhä enemmän neutraaleja sävyjä. Maanläheiset sävyt kuten beige, ruskea ja luonnonvalkoinen ovat olleet viime vuosina suosittuja ja niiden odotetaan jatkavan suosiotaan myös tulevina vuosina. Lisäksi suurempien ja monitoiminnallisten tilojen tarve on tuonut mukanaan minimalistisen ja toiminnallisen tyylin, jossa vallitsevat selkeät linjat ja esineitä on vähän. Trendinä ovat avarat kodit, joissa on vähän sisustuselementtejä.

Pinnoissa ja sisustuksessa on alettu suosia enemmän maanläheisiä värejä.
3. Tilojen joustavuus

Espanjalaiset haluavat kotinsa tiloilta yhä enemmän joustavuutta, ja se näkyy sekä rakentamisessa että kodin tilojen sopeuttamisessa yksilöllisiin tarpeisiin. Evernestistä kerrotaan, että tämä tarkoittaa modernimpaa tilasuunnittelua, avarampia tiloja ja usein olohuoneeseen avautuvaa keittiötä.

Ratkaisuina käytetään esimerkiksi liukuvia paneeleita, joilla voidaan helposti yhdistää tai erottaa kodin tiloja eri käyttötarkoituksia varten. Suosittuja ovat myös huonekalut, joita voidaan helposti varastoida tai taittaa silloin kun niitä ei tarvita. Tilankäyttöä voidaan lisäksi maksimoida elementeillä, jotka yhdistävät sisä- ja ulkotilat. Tilanjakamiseen voidaan myös käyttää kirjahyllyjä tai monitoimihuonekaluja.

Tiloista halutaan avaria ja monitoiminnallisia.
4. Graniitti, marmori ja laatta ovat ikisuosikkeja

Kivi on yksi vanhimmista sisustusmateriaaleista, ja se tulee olemaan jatkossakin suosittu. Kalkkikivi, laatta ja marmori ovat suosituimpia materiaaleja espanjalaisessa sisustuksessa. Kiven yhdistämisessä sisustukseen on useita vaihtoehtoja. Se on kaunis materiaali esimerkiksi lampun jalkana, pöydän kantena ja sisustusyksityiskohtina.

Laattalattiat ovat Espanjassa edelleen suosittuja.
5. Puuta kaikille pinnoille

Myös puu on Espanjassa hyvin suosittu sisustusmateriaali johtuen sen kauneudesta, lämmöstä ja monipuolisuudesta. Se mukautuu moneen tyyliin rustiikista moderniin, ja sitä löytyy monessa sävyssä ja muodossa. Yksi puun eduista on, että sitä voi käyttää talon jokaisessa osassa lattiasta kattoon. Parkettilattia on aina muodissa, ja se tuo kotiin lämpöä ja tyylikkyyttä, mutta myös puulla päällystetyt seinät ja katto voivat olla elegantti sisustusratkaisu.

Puu on Espanjassa suosittu sisustusmateriaali, sillä se mukautuu moneen sisustustyyliin.
6. Sisä- ja väliseinäikkunat tuovat valoa ja avaruutta

Espanjalaiset haluavat koteihinsa valoisuutta ja luonnonvalon maksimoimisessa sisustusratkaisuna toimivat sisä- ja väliseinäikkunat. Niillä voidaan ratkaista myös tilan käytön ongelmia huomioiden toiminnallisuus ja viihtyvyys. Suurten sisäikkunoiden lisäksi myös peileillä ja LED-valaistuksella saadaan lisävaloa ja viihtyisä ympäristö. Valaisimissa trendeinä ovat tällä hetkellä luonnonmateriaaleista tehdyt lamput ja minimalistinen muotoilu.

Peileillä ja sisäikkunoilla saadaan sisustukseen avaruutta ja tilan tuntua.

Kodin remontoimiseen ja asuntoasioihin Espanjassa kannattaa hankkia asiantuntevaa apua. Espanja.Com tarjoaa 25 vuoden kokemuksella apua asunnon ostossa, asunnonvaihdossa, sijoitusasuntojen ostossa tai remonttitarpeissa.

Lue lisää asumisesta Espanjassa:
Ennen espanjalaisen taloyhtiön uima-altaaseen pulahtamista on hyvä huomioida säännöt
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Espanja on ihanteellinen etätyöskentelypaikka
Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa
Ulkomaalaiset ostivat asuntoja Espanjasta vuonna 2022 enemmän kuin koskaan
Asiantuntijat ennustavat pieniä hinnanlaskuja Espanjan rannikkoalueiden asuntoihin
Harkitsetko uudiskohteen ostoa Aurinkorannikolta?

Lähde
idealista.es

Kuvat ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Lentoyhtiö Air Baltic aloittaa marras-joulukuussa suorat reittiyhteydet Tampereelta Teneriffalle

Espanjassa Ellun kaa! -osa 9