Mieskuoro Örisevät esittää Vexi Salmen lauluja

Julkaistu: 21.11.2023
AjankohtaistaAjanviete

Mieskuoro Örisevien ja naiskuoro Sirisevien yhteiskonsertti Vexin riimit kajahtaa ilmoille torstaina 30. marraskuuta kello 18 Las Palmeras -hotellin España-salissa. Kuorot esiintyvät sekä yhdessä että erikseen.

Espanjan Aurinkorannikon Fuengirolassa jo 32 vuotta toiminut mieskuoro Örisevät laulaa Vexi Salmen kappaleita Las Palmeras -hotellissa marraskuun viimeisenä päivänä. Vierailevina tähtinä ovat Siresevien, eli What Ever Sistersin, naiset Suomesta.

Energinen mieskuoro

Örisevät-kuoron laulajat ovat musiikista ja laulamisesta nauttivia suomalaisia miehiä. Kuorossa on tällä hetkellä 26 laulajaa. Suurin osa laulajista viettää talvet Aurinkorannikolla ja kesät Suomessa. Kuoroa on viimeiset viisi vuotta johtanut legendaarinen Kari Alajuuma.

Örisevät juhlivat kaksi vuotta sitten 30-vuotistaivaltaan. Kuoron perusti muusikko J. Karjalaisen isä Erkki Karjalainen vuonna 1991. Hän kokosi miehiä laulelemaan samana keväänä perustetun Suomelan illanviettoihin. Hän kutsui porukkaa leikillisesti ”Öriseviksi äijiksi”, josta sitten juontuikin nimi ”Örisevät”.

Sittemmin kuoro on itsenäistynyt omaksi yhdistyksekseen. Kuoron johtajina ovat toimineet E. Karjalaisen jälkeen Lauri Parviainen, Jyrki Harikoski, Hannu Ruotsalainen ja nyt Kari Alajuuma.

Örisevät ovat esiintyneet vuosien varrella lukuisia kertoja. Oman syyskonsertin lisäksi kuoroa pyydetään erilaisiin tilaisuuksiin, kuten itsenäisyyspäivän lipunnostoon, joulujuhliin, kirkkokonsertteihin, pesäpallo-otteluihin, syntymäpäiville sekä yksityistilaisuuksiin.

Mieskuoro Örisevien joulukonsertti Arroyo de la Mielin kirkossa 2022.

Kesään kuuluu yleensä konsertti jossain päin Suomea. Esitettävä musiikki vaihtelee laidasta laitaan, eli vanhasta nykypäivään. Säännöllisten lauluharjoitusten lisäksi Örisevät-kuorolle on tärkeää huumori ja yhteisöllisyys.

Naiskuoro Sisters-aatteella

What Ever Sisters -naiskuoro, eli Sirisevät, on elämäniloinen laulava naisryhmä, jossa on jäseniä monelta eri ammattialalta ja elämänalueelta. Kuoron naisia yhdistää ”ensimmäisten ruuhkavuosien” taakse jäänti. He nauttivat yhdessä laulamisesta ja yhteisestä ajanvietosta. Musiikki antaa iloa ja energiaa elämään.

What Ever Sisters/Sirisevät -naiskuoro.

What Ever Sisters -lauluryhmä sai alkunsa 50-vuotissynttärijameista, jotka yksi kuoron perustajajäsenistä, Annukka Jauhiainen, järjesti vapun alla 10 vuotta sitten. Tarkoitus oli koota yhteen kourallinen laulavaisia ystäviä ja esittää muutama kappale synttärivieraille.

Syntymäpäivillä ollut hyvä ystävä tykkäsi esityksestä niinkin paljon, että kysyi, voisiko lauluryhmä tulla esiintymään hänen työpaikkansa virkistyspäivään. Virkistyspäivän lauluesitys kesäkuussa 2013 synnytti palon yleisölle esiintymiseen.

Kuoron taiteellinen johtaja ja stemmalaulujen sovittaja on sen koko toiminnan ajan ollut Tuula Sailola. Muita johtajia kuorolla ei ole varsinaisesti ollut, vaan se toimii demokraattisesti, ja erilaisia vastuutehtäviä jaetaan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Tänä vuonna What Ever Sisters viettää 10-vuotisjuhlaa, ja vuosien varrella lauluryhmä on esiintynyt monenlaisissa tilaisuuksissa, kuten erilaisten seurojen ja yhdistysten juhlissa, yksityistilaisuuksissa, häissä, syntymäpäivillä, pihajuhlissa, taidenäyttelyn avajaisissa, saattohoitokodissa sekä muistotilaisuuksissa.

Ideana on alusta lähtien ollut muuntautua kulloisenkin yleisön mukaan. Nimi ”What Ever” on siis kirjaimellisesti tarkoittanut, että lauluryhmä on tilanteesta riippuen milloin mitäkin, muun muassa Hormony sisters, Tractory sisters, Intervallisiskot, Evakkosiskot tai – kuten nyt tässä yhteiskonsertissa – Sirisevät. Lauluryhmän kohdalla voidaankin puhua Sisters-aatteesta tai -hengestä, mikä tarkoittaa, että heistä on tullut toisilleen kuin sisaria.

Lipunmyynti

30. marraskuuta kello 18.00 Las Palmeras-hotellin España-salissa pidettävän Vexin riimit -konserttilipun hinta on 20 €. Lippuja myyvät ravintola Dos Renos, kahvila-ravintola Kardemumma, ravintola La Nave ja New Ewald’s -kauppa.

Lue lisää suomalaisesta kulttuurista Aurinkorannikolla:
Aurinkorannikon muusikot kunnioittavat Kari ”Kapu” Alajuuman elämäntyötä ”Elämän sain soimaan” -konsertissa
Fugesingers  – musiikin voimaa ja ilon kuplia! 
Teatteri Suomelan esittämä Tuntematon Sotilas -näytelmä herää uudella tavalla eloon Aurinkorannikolla!
Teatteri Suomela tuo Irwinin Aurinkorannikolle
Suomelan syksy on aktiivinen
Upea nostalginen konsertti – lavalla Marion Rung ja Mikko Alatalo  

Teksti Espanja.Com
Kuvat Örisevät ja What ever sisters
Video Marja Kajava
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjassa Ellun kaa!

Asumisen uutiskirje marraskuu 02/2023