Nauti uimisesta Espanjan parhailla rannoilla

Julkaistu: 03.06.2023
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Aika moni on ainakin joskus haaveillut rentoutumisesta rannalla Espanjassa. Aurinkoa sekä lämpöä riittää ja vesi on mukavan lämmintä uimista varten.

Upeita uimarantoja löytyy eri puolilta Espanjaa, Välimeren, Cantabrian meren sekä Atlantin valtameren rannoilta.

Playa de Ses Illetes -ranta, Formenteran saari (Baleaarit)

Pohjois-Formenteran Playa de Ses Illetes -rannalla voi nauttia valkoisesta hiekasta ja kristallisista vesistä. Sieltä on kauniit näkymät pienille saarille sekä Ibizan saarelle. Ranta on osa luonnonaluetta. Ses Illetes -ranta on yksi parhaimmista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjehtimista ja sukellusta. Sen lisäksi se tarjoaa monenlaisia palveluja. Rannalta on myös laivareitti, joka yhdistää alueen La Sabinan satamaan ja Espalmadorin saareen.

Playa de Ses Illetes -ranta.
Playa de As Catedrais -ranta, Ribadeo (Lugo, Galicia)

As Catedrais -ranta on yksi Galician kuuluisimmista rannoista. Se on maailmanlaajuisesti tunnettu kalliomuodostelmistaan, jotka ovat tuulen ja meriveden muokkaamia. Vuoroveden laskiessa pystyy kalliomuodostelmien holvikaarien läpi kulkemaan. Vuoroveden noustessa rannalla voi vierailla pysymällä kallioiden päällä, joilla turvallisuusetäisyys nousuveteen on riittävä.

Playa de As Catedrais -ranta.
Playa de la Concha -ranta, Donostia-San Sebastián (Gipuzkoa, Baskimaa)

Kultahiekkainen Playa de la Concha -ranta sijaitsee La Concha -lahdella, ja se on yksi San Sebastiánin symboli. Rannalla voi harrastaa esimerkiksi surffausta, purjelautailua, lentopalloa tai rantafutista. Ranta on suojaisa ympäröivien vuorten ansiosta, ja sitä suositellaan perheille, joilla on pieniä lapsia. Siellä on myös alue, jossa on aurinkovarjoja ja lepotuoleja rentoutumista varten.

Playa de la Concha -ranta.
Playa de Bolonia -ranta, Tarifa (Cádiz, Andalusia)

Tarifan valkohiekkainen Playa de Bolonia -ranta sijaitsee luonnonkauniilla alueella, joka on paratiisi purjelautailijoille voimakkaiden tuulien takia. Rannalla kannattaa kivuta korkean dyynin päälle ja katsella havupuiden latvoja ja jopa näkymiä Afrikkaan. Lisäksi hyvin lähellä rantaa on arkeologinen kohde Baelo Claudia, joka on yllättävän hyvässä kunnossa säilynyt roomalainen tehdaskaupunki.

Playa de Bolonia -ranta.
Playa El Cofete -ranta, Fuerteventuran saari (Kanariansaaret)

Playa El Cofete -ranta sijaitsee Fuerteventuran saaren eteläosassa, ja se on lähes 14 km pitkä sekä vuorten ympäröimä. Se on kaukana turistialueista, ja siksi se on yleensä erittäin rauhallinen. Mikäli etsii yksityisyyttä, tämä ranta on ihanteellinen kohde.

Playa El Cofete -ranta.
Cala Bassa -ranta, Ibizan saari (Baleaarit)

Cala Bassa -ranta sijaitsee Ibizalla yhdeksän kilometrin päässä Sant Antoni de Portamanyn kaupungista. Se on kallioiden ja havupuiden ympäröimä, ja sinne on helppo kulku. Sen lähellä on paljon palveluita ja rannalta voi vuokrata rantatuolin ja aurinkovarjon. Myös veneen vuokraaminen on mahdollista ja veneestä käsin voi sukeltaa. Lähialueella on lisäksi leirintäalue.

Cala Bassa -ranta.
Playa de las Canteras -ranta, Gran Canarian saari (Kanariansaaret)

Playa de las Canteras -ranta on yksi Kanariansaarten tärkeimmistä kaupunkirannoista, jossa lämpötila on yleensä miellyttävä ympäri vuoden. Rannalla on koralliriutta noin 200 m päässä rannasta, joka suojelee rantaa vuorovedeltä. Rannalla voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, ja rantapaseon varrella on useita kahviloita ja ravintoloita.

Playa de las Canteras -ranta.
Playa de Rodas -ranta, Vigo (Pontevedra, Galicia)

Playa de Rodas -ranta on yksi Espanjan kauneimmista rannoista, ja sitä ympäröi kaunis luonto. Se sijaitsee Islas Cíes -saarella ja on sen suurin ja parhaiten tunnettu ranta. Rannan takana on kaunis suolavesijärvi, joka tekee maisemasta vaikuttavan. Rannalla on myös ravintoloita ja leirintäalue. Hiekka on hienoa ja vesi kristallisen turkoosia.

Platja Gran -ranta, Tossa de Mar (Girona, Katalonia)

Platja Gran -ranta sijaitsee hieman länteen Tossa del Marin keskiaikaisesta linnoituksesta. Sen ympäristö on erittäin viehättävä, ja rannalla on kaikki tarvittavat palvelut mukavan päivän viettoa varten.

Platja Gran -ranta.
Playa Cué -ranta, Llanes (Asturia)

Playa Cué -ranta on viihtyisä ja se on tunnettu esteettömästä kulusta ja turvallisuudesta. Sen vesi on kiritallinkirkas ja tyyni, mikä tekee siitä täydellisen myös lapsille. Rannan välittömässä läheisyydessä on paljon palveluja, ravintoloita ja kahviloita. Rannalle pääsee helposti autolla.

Playa Cué -ranta.

Lue lisää:
Ceuta on espanjalainen kaupunki Afrikassa
Nerjan tippukiviluolissa on maaginen tunnelma
Päiväretki Júzcariin, Andalusian smurffikylään
Päiväretki Fuengirolasta: Ronda ja Setenil de las Bodegas
Antequeran el Torcal on vaikuttava päiväretkikohde
Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Lähde
spain.info

Pääkuva Flickr
Kuvat spain.info
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uusi pormestari haluaa tehdä Benalmádenasta Costa del Solin vetovoimaisimman kaupungin

Fuengirola avaa tarjouskilpailun uuden kauppahallin rakentamiselle