AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Päiväretki Fuengirolasta: Ronda ja Setenil de las Bodegas

Julkaistu: 23.04.2023

Täällä Aurinkorannikolla riittää upeita päiväretkikohteita. Tällä kertaa suuntana oli iki-ihana ja tunnelmallinen Ronda ja Setenil de las Bodegas. Kylä, joka lepää kallion kielekkeiden alla. Matkaa tehtiin omalla autolla keväisissä tunnelmissa pääsiäisviikonloppuna.

Rondaan kannattaa matkata maisemien vuoksi.

Ronda sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta. Valittavana on eri reittivaihtoehtoja. Päivällä ajaessa kannattaa ehdottomasti valita Marbellan kautta kulkeva reitti, sillä se kulkee upeiden vuoristomaisemien läpi. Reitin ajaminen on jo itsessään elämys, varsinkin jos saa rauhassa ihailla upeita maisemia matkustajana. Kuljettajalla riittää nimittäin keskittymistä mutkaisilla vuoristoteillä väistellen pyöräilijöitä ja välillä vuohiakin. 

Matkan varrella melkein törmäsimme vuohiin.

Reitin varrella kannattaa välillä pysähtyä ihailemaan maisemia, jotka muuttuvat koko ajan ylemmäs ajaessa. Lopulta luonto vuorten päällä onkin yllättävän karua, kunnes alkaa pitkä alamäki kohti Rondan kaupunkia. Matkan varrella on myös erilaisia pieniä ravintoloita, joihin voi tarvittaessa pysähtyä kahville tai syömään.

Vuoristomaisemia.
Rondan upea silta ja vanhakaupunki 

Rondan historiallinen kaupunki sijaitsee käsittämättömän upealla paikalla Serrania de Rondan -vuoristossa. Ronda on yllättävän iso kaupunki, ja siellä asuukin noin 35 000 asukasta. Kaupunkia halkaisee vaikuttava 120 metriä syvä El Tajo -rotko, jonka yli on rakennettu Rondan kuuluisin nähtävyys, Puente Nuevo -silta. Silta yhdistää kaupungin uuden ja vanhan puolen toisiinsa. Näkymät sillalta ovat uskomattoman hienot, ja sinne kannattaa ehdottomasti suunnata Rondan vierailulla. Sillan vieressä on upeita puistoja, näköalapaikkoja, kujia, putiikkeja ja kävelyreittejä joihin kannattaa tutustua.

Ronda on yksi Andalusian kauneimmista ja suosituimmista kaupungeista, johon kannattaa matkata kauempaakin. Siellä on kauniita rakennuksia, aukioita sekä iso härkätaisteluareena. Kaupunki on sen verran pieni, että siihen on helppo tutustua kävellen. Kaupungista löytyykin isoja parkkihalleja, mihin auton saa kätevästi vierailun ajaksi. Rondasta löytyy myös kattava ravintolatarjonta. Tunnelmallisimmat, mutta samalla kalleimmat sijaitsevat sillan tai rotkon vieressä, jossa voit ruokaillessa nauttia mahtavista maisemista. 

Vanhastakaupungista löytyi myös riikinkukkoja.
Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas sijaitsee noin kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Rondasta. Setenil de las Bodegas on alle 3000 asukkaan valkoinen kylä, joka on tunnettu kallion kielekkeiden alle rakennetuista taloista. Kylä onkin yksi Andalusian upeimmista, ja se on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.

Setenil de las Bodegas on upea valkoinen kaupunki.

Setenil de las Bodegas on todella vaikuttava ja ainutlaatuinen paikka, koska siellä on rakennettu taloja ja katuja kallioiden sisään ja kallion kielekkeiden alle. Kävely kylässä onkin elämys. Välillä kannattaa istahtaa alas johonkin kallion alle rakennettuun ravintolaan. Paikka lumosi meidän matkaseurueen. Sinne pitääkin päästä vielä uudestaan tunnelmoimaan ja ihailemaan mielenkiintoista luonnon ja rakennusten yhteiseloa.

Suuntasimme kotimatkalla Fuengirolaan jo pimeän aikaan, joten valitsimme reitin joka kulkee Cartaman kautta. Matka-aika oli reilu puolitoista tuntia, ja se sujui leppoisasti pääosin isoja teitä pitkin. Tämä matka on hyvinkin toteutettavissa yhden päivän aikana, mutta toki kummassakin paikassa riittää nähtävää pidemmäksikin aikaa.

Setenil de las Bodegas on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Lue lisää:
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 1: Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 2: Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Automatkalla Kaakkois-Espanjassa osa 3: Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Antequeran el Torcal on vaikuttava päiväretkikohde
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Risteilylle kätevästi Espanjan satamista

Lähde:
wikipedia.fi

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet

Rullakiekko yhdistää lapsia ja aikuisia Fuengirolassa