Tainan härkäjahti rullaa Välimeren rannikolta sisämaahan päin

Julkaistu: 20.08.2023
AjankohtaistaUusimmat

1.6.2023 Taina Liekari aloitti härkäjahdin, jonka tavoitteena on kiertää pyörällä kaikki Espanjan 87 kuuluisaa Osbornen härkää. Espanja.Com oli saattelemassa Tainaa matkaan Fuengirolan härällä, ja olemme seuranneet hänen matkaansa parin viikon välein. Tällä kertaa tavoitimme Tainan illalla Noveldassa todella kuuman päivän päätteeksi.

– Tämä päivä tuntui koko matkani kuumimmalta päivältä vaikka lämpömittari näytti vain +34 astetta. Olin Valenciassa, kun siellä mitattiin lämpöennätys +45.8 astetta, mutta silti tänään tuntui kuumemmalta. Kroppani sanoi, että ei enempää, niin minä lopetin ajamisen siihen. Järki pitää olla päässä näissä lämmöissä, Taina toteaa.

Valencian härkä

Välimeren rannikkoa alas

Viimeiset noin pari viikkoa Taina on pyöräillyt Välimeren rannikkoa pitkin helteisessä säässä. Tähän mennessä Taina on bongannut 66 härkää, ja takana on noin 4700 kilometriä.

– Aikatauluni on heittänyt volttia, ja sen myötä budjettini on heittänyt häränpyllyä, koska se laskettiin sähköpyörällä etenemisen mukaan. Onneksi olen nyt saanut vielä apua eri yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Iso kiitos heille! 

Myös Espanja.Com osallistuu Tainan härkäjahdin tukemiseen.

Matkan varrella sattuu ja tapahtuu

Tällekin etapille on sattunut monenlaisia haasteita ja kommelluksia. Aluksi Tainan haasteena oli todella kova vastatuuli, joka hidasti matkaa. Välillä myös majoituksen suhteen on ollut haasteita.

– Kun käännyin rannikkoon päin Caspen kaupunkiin, niin en ollut varannut hotellia etukäteen. Siellä olikin sitten pyöräilykisat, ja kaikki hotellit oli täynnä. Eräs hotellin pitäjä soitteli ympäriinsä, ja lopulta minulle löydettiin huone. Mietin siinä, että lähdenköhän aamulla samaan suuntaan kilpapyöräilijöiden kanssa. Olisin kyllä näyttänyt hassulta, kun ajaisin Tunturillani heidän perässä, naurahtaa Taina.

Pyöräilykisan mainos

Aiemmin härkäjahdin aikana Taina koki jännittäviä hetkiä romahtaneessa tunnelissa, ja sen jälkeen hänellä onkin ollut pientä tunnelikammoa. Vähän aikaa sitten hän kaatui kylpyammeessa, joka myös pelästytti. 

– Lensin kunnon voltit kylpyammeessa ja pelästyin, että tähänkö tämä minun reissu sitten loppui. Mutta onneksi ei siinä sen kummempaa käynyt! 

Tunneleita riittää matkan varrella.

Kyläilyä suomalaisten luona

Matkan varrella Taina on tavannut suomalaisia, jotka ovat kutsuneet hänet yöksi ja esitelleet paikallisia nähtävyyksiä. Benicarlossa Taina yöpyi Tuijan luona, johon hän oli tutustunut Suomeen kävelyllä.

–  Pidin vapaapäivän Benicarlossa, ja Tuija vei minut autolla Morellaan. Se oli tosi kiva kylä nyppylän päällä ja siellä oli hieno linna. Siellä oli juuri härkäjuoksut menossa, mutta me emme halunneet nähdä niitä, koska se on sellaista eläinten kiusaamista. Minun härkäjahti on paljon härkäystävällisempi. Niitä härkiä ei vahingoiteta, toteaa Taina.

Taina ja Tuija linnassa.

Taina oli kutsuttu myös härkäjahtia seuranneen Ullan luokse vieraaksi Beniarbeigiin. 

– Ulla oli minulle uusi tuttavuus, ja vietin sielläkin vapaapäivän. Minusta onkin tullut oikein kyläluuta! Kävimme Deniassa, joka oli värikäs ja tunnelmaltaan mukava rantakaupunki. Siellä on hieno linnoitus ylhäällä, mistä oli upeat näköalat. Siellä oli menossa paikalliset juhlat, jossa oli todella riehakas tunnelma, naurahtaa Taina.

Ulla ja Taina
Denian maisemia.

Valenciassa nähtävyyksiä ihaillen 

Matkan varrella Taina pysähtyi myös Valenciassa, jossa hän vietti vapaapäivän ja tutustui kaupungin eri nähtävyyksiin. 

– Taisin taaperrella koko päivän ympäri Valenciaa. Siellä on upeita rakennuksia. Erityisesti tiedepuisto oli hieno ja kävin siellä meripuistossa. En tiennyt, että siellä oli myös kiinalaiskortteli, joka oli kiva yllätys. Kävin siellä jalkahoidossa, ja nyt jalkani ovat taas pehmeät. llmeisesti pyöräilyssäkin tulee kovettumia, naurahtaa Taina.

Valencian tiedepuiston flamingoja.

Taina ei syönyt Valenciassa paellaa, vaikka kyseinen riisiruoka on sieltä lähtöisin. Hän näki kuitenkin pyöräillessään kaupungista poispäin paljon riisipeltoja.

– Olen kuullut, että Risella-riisi on lähtöisin Valenciasta. Pelloilla ei nyt vettä kauheasti näkynyt, mutta kyllä ne vie hirveästi vettä. Riisin viljely onkin aikamoinen ilmastopahis, toteaa Taina.

Riisipeltoja Valencian lähellä.

Rantalomalla Benidormissa

Taina pääsi nauttimaan hetken myös rantalomailusta. Hän vietti miehensä Karin kanssa päivän Benidormissa, joka on kuuluisa pilvenpiirtäjistään. Taina oli käynyt aiemmin Benidormissa 18-vuotiaana ensimmäisellä etelänlomalla, mutta sen jälkeen kyseinen rantakaupunki oli muuttunut todella paljon.

Benidormin upeita maisemia.

– Minua oli varoiteltu, että Benidorm on nykyään hirveä rälläyspaikka, mutta en nähnyt rälläämistä ollenkaan. Minulle se oli oikein tervetullut loma. Pulahdin jopa välimeressä, jonka olen tehnyt vain kerran aiemmin sinä aikana, kun olen asunut Fuengirolassa. Sain heittää aivot narikkaan ja vain katsella rantaa ja kierrellä kauppoja. Benidormin pilvenpiirtäjät olivat tosi kivaa vaihtelua! 

Matkan varrella Taina pysähtyi myös Alicantessa, jossa hän ehti kierrellä läpi kaupungin nähtävyyksiä. Erityisesti hän ihastui vuoren päällä olevaan linnoitukseen, joka oli kaiken lisäksi ilmainen.  

– Aluksi päätin, etten kiipeä ylös linnalle, mutta minun jalat sinne kuitenkin vei. Ei ne usko mua. Sinne olisi ollut hissikin, mutta jaloillani ei ollut tietoa siitä. Alicante on todella kiva paikka, ja sielläkin oli paljon näkemistä.

Härkäjahti jatkuu

Tainan matka jatkuu seuraavaksi sisämaahan päin. Matkaa hänellä on jäljellä vielä noin 1900 kilometriä. 

– Minulla ei ole ihan tarkkaa aikataulua, mutta noin kuukauden päästä olisi tavoite olla kotona. Seuraavaksi jatkan härkäjahtia sisämaahan Toledon ja Madridin suuntaan. 

Tainan matkantekoa voi seurata mm. Facebookissa Taina vaeltaa ryhmässä sekä lukemalla Espanja.Comin artikkeleita.
Tainaa sponsoroivat Espanja.Com, Suomen Jalometallikierrätys, E-FULL, Lomakoti Ulkomailta ja Sol Eyes.

Lue lisää Tainasta:
Härkäjahti jatkuu kohti Välimeren rantoja
Tainan härkäjähti on jo puolessa välissä
Härkäjähti jatkuu Pohjois-Espanjassa pyhiinvaeltajien jalanjäljissä
Taina Liekari on löytänyt jo 25 härkää
Taina starttasi härkäjahtiin Espanjaan
Eurooppa tutuksi – kävellen Espanjasta Suomeen
Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen – Espanjan osuus takana
Jalkapatikalla Taina on perillä

Teksti Espanja.Com
Kuvat Taina Liekari
toimitus@espanja.com

Jaa:

Málagan satamasta risteilylle

Espanjassa matkustetaan yhä useammin junalla kuin lentokoneella