AjanvieteAlue-esittelytAnna Venejärvi MadridissaEläminen ja lomailu

Lasten kanssa Madridissa

Julkaistu: 05.11.2023

Madrid on yllättävän monipuolinen koko perheen kaupunkikohde. Metropoli tarjoaa lapsiperheille puistoseikkailuita, huvipuistoja, herkuttelua ja hauskoja koko perheen museoita.

Sisämaan suurkaupunki Madrid ei ehkä ole perhelomien ykköskohde Espanjassa, mutta pääkaupunki tarjoaa yllättävän paljon mukavaa puuhaa myös lapsiperheille aina luontoelämyksistä kulttuuriin.

Lapsiperheiden vetonauloihin kuuluvat Madridissa monet vehreät puistot leikkikenttineen, huvi- ja eläinpuistot, sekä mielenkiintoiset koko perheen museot. Hyvään kaupunkilomaan kuuluvat tietysti myös ruokaelämykset, joita on Madridissa tarjolla kaikista maailman kolkista.

Madridin etuihin kuuluvat Espanjassa asuvien ja oleskelevien perheiden kannalta hyvät junayhteydet. Perheloma on rennompi aloittaa junassa kuin auton ratissa istuen, ja esimerkiksi Aurinkorannikon Málagasta pääsee Madridiin helposti vilkkain ja nykyään myös kohtuuhintaisin junayhteyksin.

Puistoseikkailulla pääkaupungissa

Ulkoilmapuuhista ja liikunnasta nauttiville perheille yksi Madridin parhaista vierailupaikoista on Madrid Ríon puistoalue, joka myötäilee kaupungin läpi kulkevan Manzanares-joen uomaa. Joen yli kulkee pitkin puistoa jopa erilaista 33 siltaa, joista tunnetuimpiin kuuluu putkilomainen Puente de Arganzuela.

Puente de Arganzuela on yksi Madrid Ríon kuvatuimmista silloista.

Jokivarren alue on suosittu päiväkävely- ja pyöräilypaikka, ja sen tuntumassa onkin useita pyörävuokraamoita. Alueella on kahviloita, skeittipuisto sekä monenlaisia lasten leikki- ja puuhapuistoja. Kesäisin alueelta löytyy myös Playa de Madrid -virkistäytymisalue, jonka lähteissä ja suihkuissa on hyvä viilentyä kesähelteissä.

Madrid Ríon puistossa on leikki- ja puuhapaikkoja jokaiseen makuun.

Leikkien päätteeksi maistuvat puiston kupeessa sijaitsevan Di Angelo Gelaterian artesaanijäätelöt. Hyviä ruokapaikkoja on läheisessä Plaza Río 2 -ostoskeskuksessa.

Di Angelo Gelaterian artesaanijäätelö.

Mielenkiintoinen vierailukohde on myös puiston alueella sijaitseva Matadero-kulttuurikeskus, jossa on sekä maksullisia että ilmaisia tapahtumia ja näyttelyitä sekä hyvä kahvila-ravintola.

Matadero-kulttuurikeskuksessa kannattaa piipahtaa kahvilla ja näyttelyissä, jos sopiva osuu kohdalle.

Jos mukana reissussa ei ole aivan pieniä lapsia, Madridin puistojen tutkimiseen sopivat hyvin BiciMad-sähköpyörät. Pyörien vuokrauspisteitä on eri puolilla kaupunkia.

BiciMad-sähköpyöräpisteitä on ympäri kaupunkia.

Eläimellistä menoa eläinpuistoissa

Madrid Rión ohella tutustumisen arvoinen on myös valtava Casa de Campo -puisto. Sen Lago-lammella pääsee soutelemaan ja katselemaan sorsien polskuttelua, ja Madrid Ríon tavoin Casa de Campo on suosittu pyöräily- ja piknikpaikka. Puistossa risteilee monenlaisia retkeilyreittejä.

Puiston alueella sijaitsee myös Madridin oma Linnanmäki, perinteikäs huvipuisto Parque de Atracciones de Madrid, sekä Zoo Aquarium de Madrid -eläintarha.

Casa de Campolla riittää retkeilyreittejä tutkittaviksi.

Eläimistä kiinnostuneiden kannattaa vierailla myös Vicálvaron alueelta löytyvässä Faunia-eläinpuistossa, jossa eläinasukkaat elävät perinteisiä eläintarhoja vapaammissa olosuhteissa.

Teemapuistojen ystävien kannattaa puolestaan pitää mielessä San Martín de la Vegassa, noin 30 kilometrin päässä Madridin keskustasta sijaitseva elokuvateemainen Parque Warner. Kätevimmin teemapuistoon pääsee autolla, mutta perille pääsee myös Villaverde Bajon -linja-autoasemalta bussilla 412.

Museoita joka makuun

Madrid on loistava museokaupunki, ja monet museoista ovat mainioita koko perheen kohteita. Lapsiperheiden suosikkimuseoihin kuuluvat muun muassa luonnon ja ihmisyyden historiaan sukeltava luonnontieteiden museo Museo Nacional de Ciencias Naturales, vahamuseo Museo de Cera sekä rautatiemuseo Museo del Ferrocarril.

Espanjalaislasten hampaat kerää talteen hammaskeijun sijaan Ratón Pérez – Pérez-hiiri –, ja Madridissa on mahdollista vierailla hammashiirulaisen kotimuseossa. Varsinkin perheen pienimmät hullaantuvat ydinkeskustassa, aivan Puerta del Sol -aukion tuntumassa sijaitsevasta Casa Museo de Ratón Pérez -museosta.

Hieman isompiakin reissaajia kiinnostaa toinen keskustasta löytyvä hauska perhemuseo, optisille illuusioille omistettu Museo de las Ilusiones.

Salamancan kaupunginosassa sijaitseva Sweet Space on perinteisen museon sijaan interaktiivinen, luova tila, joka hellii sekä näkö- että makuaistia. Sweet Spacessa voi seikkailla värikkäissä teemahuoneissa ja maistella talon makeislaboratoriossa valmistettuja herkkuja. Takuuhitti lasten kanssa!

Madridin Sweet Spacessa nautitaan värien ja makujen ilotulituksesta.

Loman kruunut: musikaali ja hyvä ruoka

Kulttuuriperheille Madrid tarjoaa museoiden ohella muitakin taide-elämyksiä. Niistä ikimuistoisimpiin kuuluu takuulla musikaali-ilta jossain Gran Vía -kadun musikaaliteattereista.

Musikaaliksi voi valita joko vuosia Teatro Lope de Vega -teatterissa pyörineen Leijonakuninkaan (El Rey León) tai jonkun muun monista koko perheen musikaaleista. Esimerkiksi Teatro Coliseum -teatterissa esitetään helmikuuhun 2024 asti Disney-musikaali Aladdinia ja Teatro Alcalássa Roald Dahlin kirjaan perustuvaa Matildaa.

Disney-klassikko Leijonakuningas on pyörinyt Madridin Gran Víalla jo noin vuosikymmenen.

Teatterin päälle maistuu illallinen, ja Madridissa riittää valinnanvaraa ravintoloiden suhteen. Yksi lasten suosikkiravintoloista on Chamartínin alueella sijaitseva sarjakuvateemainen Comic Planet, joka tarjoilee hampurilaisia ja muita amerikkalaisen keittiön suosikkeja. Listalla on myös gluteenittomia ja kasvisvaihtoehtoja.

Pienten sushin ystävien suosikkeja Madridissa ovat Running Sushi -ravintolat, joita löytyy muun muassa ydinkeskustan Plaza de los Cubos -aukiolta (Running Sushi in Akihabara) ja Goyan kaupunginosasta (Running Sushi in Osaka). Running Sushi -ravintoloissa syömisestä on tehty hauskaa, sillä ideana on poimia itse annokset ravintolan läpi kulkevalta hihnalta.

Lue lisää Madridista:
Ruokamatkalla Madridissa – pääkaupungin parhaat ravintola-alueet
Kauppahallikierros Madridissa – mercadot kutsuvat nauttimaan
Museokierros Madridissa – löydä pääkaupungin taideaarteet
Ostoksilla Madridissa
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet

Teksti ja kuvat Anna Venejärvi
anna@espanja.com
toimitus@espanja.com

Anna Venejärvi on Espanjassa noin 15 vuotta asunut freelancer-toimittaja, -copywriter ja -sisällöntuottaja. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Anna asui Málagan seudulla, ja pääkaupunkiin Madridiin hän muutti vuonna 2016.

Anna kirjoittaa sekä Espanjan ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä että mielenkiintoisista matkakohteista Madridissa ja muualla maassa. Madridin Anna näkee moniulotteisena suurkaupunkina, jossa riittää koettavaa ja nähtävää.
Annalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen
anna@espanja.com.

Jaa:

Espanjassa suunnitellaan lyhyiden sisäisten lentojen kieltämistä

Kymmenen espanjalaista tapaa