Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 3

Julkaistu: 26.08.2023
Alue-esittelytEläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi

Espanjassa on maailman neljänneksi eniten Unescon maailmanperintökohteita. Sillä on myös eniten luonnonalueita, jotka on julistettu biosfäärialueiksi sekä sinisen lipun rantoja. Espanjassa riittää siis matkakohteita lähes loputtomiin, joten sinne kannattaa ehdottomasti tehdä useampi matka.

Espanjan Geologien virallinen toimikunta (Ilustre Colegio Oficial de Geólogos, ICOG) on koonnut listan Espanjan luonnonihmeistä. Listassa on yhteensä 21 luontokohdetta, joissa kannattaa vierailla ja nauttia niiden erilaisista maisemista. Kaikki nimetyt kohteet ovat rauhallisia, ja niihin pystyy tutustumaan omaan tahtiin ilman tungoksia. Artikkelisarjan osassa 3 esitellään loput seitsemän kohdetta.

Baskimaa

15. Polje de Olatz (Guipúzcoa)

Polje on maanalaisen luolan sortuessa muodostunut laaja painuma maanpinnassa karstialueilla. Polje de Olatz on ovaalin muotoinen noin 35 hehtaarin alue. Se sijaitsee Álavan ja Guipúzcoan provinssien välissä ja sitä ympäröi Sierra Gorda -vuoristo. Polje de Olatz on Iberian niemimaan suurin polje.

16. Calcita espática de la falla de Valnera (Vizcaya)

Calcita espática de la falla de Valnera -kalsiittirailo sijaitsee Soban (Cantabria), Karrantza-Turtziozin (Biskaja) ja Castro-Urdiales/Santoña (Cantabria) kaupunkien välissä. Se on muodostunut Jorriosin massiivin kalkkikivestä ja se koostuu suurista railoista ja rakenteista.

17. Humadales de Salburua (Álava)

Humadales de Salburua on kosteikoista muodostunut kaunis puisto. Kosteikkoja ovat esimerkiksi märät ja vettyneet matalat maa-alueet. Humadales de Salburua on pinta-alaltaan noin 200 hehtaaria, ja se koostuu Betoñon ja Zurbanon kosteikoista. Alueella on myös upeita metsiä ja niittyjä sekä poppelipuita.

Kuva Flickr.

Asturia

18. Depresión kárstica y playa de Gulpiyuri

Depresión kárstica ja playa de Gulpiyurin alue on ollut suojeltu luonnonalue vuodesta 2001 lähtien. Siellä olevaa karstipohjaista rantaa ympäröivät jylhät kalliot ja laajat vihreät niityt. Ranta on vain 40 m pitkä ja vesialue on soikion muotoinen.

Kuva Flickr.
19. Budines y estructuras asociadas en la playa del Silencio

Playa del Silencio -rannan aluetta ympäröivät hienot jyrkänteet ja kalliot, joihin merivesi on muokannut luolia ja maanalaisia railoja. Rannan hiekka on valkoista ja vesi kirkasta.

Kuva Wikimedia.

Rioja

20. Dolina en Serradero

El Serradero on vuorenhuippu Sierra de Moncalvillo -vuoristossa, Sierra de Cameros -vuoristosta luoteeseen. Tämä pyöristetyistä huipuista muodostuva vuorijärjestelmä, joka on aiemmin raivattu laitumiksi laitumensiirron aikana, sijaitsee Neveras-huipun vieressä idässä ja etelässä Monte de Roñasin vieressä.

21. Sinclinal de Brieva (Burgos)

Sinclinal de Brieva -massiivi on laaksojen erottama suuri ja korkea vuoriston osa, joka sijaitsee Burgosista kaakkoon pain. Se koostuu kolmesta vuorijonosta: Sierra de San Millán, Mencilla ja Neila. Ympäristö on ihanteellinen patikointiin, ja siellä on tammi-, koivu-, pyökki ja mäntypuista koostuvia metsiä.

Lue lisää luontomatkakohteista:
Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 1
Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 2
Viisi erilaista luonnonpuistoa Espanjassa
Espanja tutuksi vaellusreiteillä
Antequeran el Torcal on vaikuttava päiväretkikohde
Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi
Asturiassa on vanhoja paimensuojia, joihin pääsee vain jalan
Aktiivimatkailu kasvattaa suosiotaan
Espanjan virkistävät luonnon uima-altaat

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjalaisia makuja kotiin vietäväksi

Málaga on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi etätyökaupungiksi