Esa Ennelin Barcelonassa

Salainen helmi Barcelonan kupeessa: Tutustu Calellan kaupunkiin

Julkaistu: 05.05.2024

Barcelonan sykkeessä ja upeissa nähtävyyksissä on oma viehätyksensä, mutta keskustan hotellien korkeat hinnat voivat olla haaste. Vastauksena tähän tarjoan vinkkinä suuntaamista kohti Calellan kaupunkia, vain tunnin junamatkan päähän Barcelonan sydämestä. Siellä majoituksen saa jopa kolme kertaa edullisemmin kuin Barcelonassa.

Henkeäsalpaavia maisemia

Calella, noin 45 kilometriä pohjoiseen Barcelonasta, tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia vuorilta Välimeren rannikolle. Kaupunki sijaitsee ihanteellisella paikalla aivan rannan tuntumassa, ja sen ympärillä kohoavat yli 400 metriä korkeat vuoret, jotka houkuttelevat vaeltamaan tai pyöräilemään.

Calellan kaupungin sijainti on ihanteellinen.

Viileämpi ilmasto

Välimeren ja vuoriston tuulien aiheuttama ilmavirtaus tekee Calellasta kesäisin hieman viileämmän vaihtoehdon Barcelonan kuumuudelle. Elokuun keskilämpötila nousee Calellassa vain 29 asteeseen.

Merellisyys viilentää Calellaa mukavasti.

Rantaelämän helmiä

Calellan rannat ovat kaupungin ehdottomia helmiä. Laaja hiekkaranta ja kallioilla ympäröidyt pikkurannat tarjoavat upeat näkymät ja mahdollisuuden rentoutua auringonpaisteessa.

Vilkas kauppakatu ja kulttuuritarjonta

Kaupungin keskustan vilkkaalla ostoskadulla voi viettää tuntikausia. Lukuisat kaupat, kahvilat ja ravintolat tarjoavat elämyksiä paikallisille ja matkailijoille. Calella on vilkas ympäri vuoden ja houkuttelee kävijöitä myös ympäröivistä kylistä.

Calellan kadut ovat vilkkaita.

Calella on myös tunnettu kulttuuritarjonnastaan ja urheilutapahtumistaan. Vuosittain järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten Calellan Teräsmies-kilpailut, joihin osallistuvat niin paikalliset kuin kansainvälisetkin urheilijat. Jopa uusi presidenttimme Alexander Stubb on osallistunut näihin kilpailuihin.

Keväisiä tapahtumia ja päiväretkiä

Tänä keväänä Calella houkuttelee vierailijoitaan myös Välimeren kulinaristisille festivaaleille sekä elokuvafestivaaleille, jotka rikastuttavat kaupungin kulttuuritarjontaa entisestään. Calella tarjoaa kätevän tukikohdan myös päiväretkille Barcelonaan ja Gironan kaupunkiin, joka on vain 30 minuutin ajomatkan päässä.

Upea vaihtoehto Barcelonalle

Calella tarjoaa upean vaihtoehdon Barcelonan kiireelle ja antaa mahdollisuuden tutustua myös muihin Katalonian piilotettuihin aarteisiin.

Lue lisää Barcelonasta:
Sant Jordi – Barcelonan rakkauden ja kirjojen päivä
Vinkit Barcelonan yöelämään kaupungin vilkkailla kaduilla ja kuumilla klubeilla
Seitsemän upeaa kuvauspaikkaa Barcelonassa
Antoni Gaudín Sagrada Família -kirkon rakennusprojekti on jatkunut yli 100 vuotta
Näin vältät taskuvarkaita Barcelonassa

Teksti ja kuvat Esa Ennelin
esa@espanja.com
toimitus@espanja.com

Esa Ennelin toimii Barcelonasta käsin sekä järjestötyön että kulttuuriprojektien edistämistehtävissä. Järjestötöiden lisäksi hän on erikoistunut mm. katuvalokuvaamiseen, ja sukeltanut viimeisten 15 vuoden aikana todella syvälle Barcelonan sykkeeseen. Hän haluaa johdattaa lukijat valokuvien ja juttujen välityksellä Barcelonan kaupungin uskomattomaan historiaan ja kulttuuriin.

Esalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen esa@espanja.com.

Jaa:

Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille lakkautetaan

Joko tunnet Cuevas de Canelobren tippukiviluolan?