Asunnonvaltaukset Espanjassa vähenivät

Julkaistu: 04.12.2023
AjankohtaistaAsuminen

Espanjan sisäministeriön tietojen mukaan Espanjassa on kirjattu 10 345 asunnon laitonta haltuun ottoa tämän vuoden tammi-elokuussa. Se tarkoittaa 11 prosentin laskua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Asunnonvaltauksista 40 % keskittyy Kataloniaan (4218). Seuraavaksi tulevat Andalusia (1607), Valencian itsehallintoalue (1134) ja Madrid (1025). Yhteensä näillä neljällä alueella tapahtuu lähes 80 % kaikista Espanjan asunnonvaltauksista.

Kaikilla neljällä alueella on kuitenkin tapahtunut laskua: Kataloniassa 14 %, Andalusiassa 6 %, Valencian itsehallintoalueella 21 % ja Madrissa 1 %. Katalonian tilastot ovat edelleen huomattavan korkeat verrattuna muihin autonomisiin alueisiin.

Itsehallintoalueet, joissa asunnonvaltausten määrä lisääntyy, ovat Asturias (45 tapauksesta 53:een), Kanariansaaret (319:stä 382:een), Cantabria (57:stä 62:een), Galicia (130:stä 134:ään) ja Baskimaa (170:stä 186:een).

Sisäministeriön tilastoissa ei erotella murtovarkautta ja kiinteistön käyttöoikeuden anastamista, sillä luokittelun tekee rikoksen tutkinnasta vastaava oikeuslaitos jälkikäteen.

Sisäasiainministerin lähteet kertovat, että valtakunnansyyttäjänviraston tilastojen mukaan vuonna 2022 vain 0,16 % kyseisistä rikoksista liittyi murtovarkauksiin ja loput asunnon luvatta käyttöön ottamiseen.

Lue lisää asumisesta Espanjassa:
Espanjan kiinteistömarkkinoiden trendit vuodelle 2024
Yleisimmät ongelmatilanteet kiinteistön ostossa tai myynnissä Espanjassa
Läpileikkaus Málagan kiinteistömarkkinoihin
Viisi tärkeää kriteeriä asuinalueen valinnassa Espanjassa
Lattialämmitys tuo mukavuutta asumiseen myös Espanjassa
Minä kuukausina Espanjassa myydään eniten asuntoja?
Ulkomaalaiset ostavat Espanjasta yhä kalliimpia asuntoja
Miksi Espanjan kiinteistökaupoille kannattaa hankkia asianajaja?
Kiinnostaako uudisasuntokohteen ostaminen Espanjasta?

Lähde
idealista.es

Teksti Espanja.Com
Pääkuva PxHere
toimitus@espanja.com

Jaa:

Fuengirolan uusi urheilu- ja vapaa-ajan puisto Parque de La Loma aukeaa jouluun mennessä

Cami de Cavallsin vaellus alkaa – osa 1