AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Aurinkorannikko on matkalla ennätysvilkkaaseen turistikesäkuuhun

Julkaistu: 10.06.2023

Turismin asiantuntijat raportoivat, että perustuen ennakkovarauksien määrään, Málagan provinssissa tullaan ylittämään ennätysvuoden 2019 kesäkuun lukemat. Costa del Sol ja Málagan provinssi valmistautuvat yli kolmeen miljoonaan yöpyjään kesäkuussa.

Tämän vuoden vahvat turistilukemat alkoivat historiallisesta pääsiäisviikosta, jota seurasi kaikkien aikojen paras huhtikuu, ja sen jälkeen vielä loppuunmyyty pidennetty vapaaviikonloppu heti toukokuun alussa. Nyt turismin asiantuntijat ovat vakuuttuneita, että kesäkuussa ylitetään 3 045 546 yöpymistä, joka tilastoitiin kesäkuussa 2019.

Useat työantajayhdistykset ovat yhtyneet Costa del Solin turismisektorin asiantuntijoiden mielipiteeseen, että huolimatta 10–20 % hintojen noususta, matkailijoita tulee alueelle kesäkuun aikana enemmän kuin edellisen ennätysvuoden 2019 vastaavana aikana.

Costa del Solin hotelliyrittäjien liitto Aehcos (Asociación de empresarios hoteleros de la Costa del Sol) odottaa kesäkuulle 85 % varausastetta, mikä on 2 % enemmän kuin 06/2019. Varausaste on lisäksi 4 % enemmän kuin 06/2022.

Suosituimmat kohteet

Aehcosin mukaan matkailualan ennusteet kesälle 2023 ovat optimistisia, mutta majoitusalan yritysten kannattavuutta ja tuottoa vierasta kohti tulee seurata ja valvoa tarkkaan, sillä se määrittää alan kehityksen suuntaa. Suosituimmat matkakohteet ovat Torremolinos, Mijas, Benalmádena, Fuengirola ja Nerja.

Myös loma-asuntojen omistajat ovat raportoineet varausten tasaisesta virrasta, vaikka Andalusian turistiasuntojen liitolla AVVA Pro:lla (Asociación de Profesionales de Viviendas y Apartamentos Turísticos de Andalucía) ei ole vielä tarkkoja tietoja varausasteesta.

Leirintäalueet

Osa provinssin leirintäalueista, jotka jo edellisenä vuonna ylittivät pandemiaa edeltävät luvut viidellä prosentilla, ovat viimeisen neljän viikon ajan olleet täyteen varattuja.

Cabopinon leirintäalue Marbellassa.

Leirintäalueyrittäjien puheenjohtaja Emilio Domingo kertoi, että koko kesäkuun leirintäalueiden varausaste tulee ennusteiden mukaan olemaan 90 %. Kesäkuun kahtena jälkimmäisenä viikkona majoitusta ei ole enää saatavilla.

Hotelli- ja ravintoala

Varausmäärän nousu johtuu sekä kansainvälisen että kansallisen turismin kiinnostuksesta Costa del Solia kohtaan.

Málagan provinssin matkatoimistojen liiton puheenjohtaja Sergio García sanoi, että tämä kesä tulee olemaan ehdottomasti paluu normaaliin. Kaikki rajoitteet ovat poistettu ja kaikki markkinat reagoivat aktiivisesti. Myös Málagan asukkaat matkustavat jälleen USA:han, Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan.

Hotelli- ja ravintola-alan sektorin turistibuumin odotetaan myös johtavan ennätysmäärään työpaikkoja ja nousua myyntiin. Kesäkuussa sektorilla odotetaan olevan 10 % enemmän työpaikkoja kuin viime vuonna. Lisäksi odotetaan myös liikevoiton kasvua, vaikka liiketoiminnan kannattavuus kärsii edelleen pandemian vaikutuksista.

Chringuito-rantaravintoloihin odotetaan kesäksi paljon asiakkaita.

Chringuito-rantaravintoloissa on jo havaittu kansainvälisten turistien, erityisesti hollantilaisten kasvu. Manuel Villafaina, Costa del Solin ja Andalusian rantaliiketoimintayrittäjien liitosta kertoo, että tämä kesä tulee takuulla olemaan parempi liiketoiminnan kannalta kuin kesä 2019. Hänen mukaansa pandemian paras opetus on ollut, että elämä on tässä ja nyt, ja jokaisesta hetkestä kannattaa nauttia. Covidin jälkeen monet ihmiset ovatkin oivaltaneet tämän, ja se näkyy myös hotelli- ja ravintola-alalla.

Lue lisää:
Viisi syytä Málagassa asumiseen
Kuukausivuokrat Costa del Solin suurimmissa kaupungeissa nousivat yli 1000 euroon
Aurinkorannikon sinisen lipun rannat kesällä 2023
Aurinkorannikko vetää ensi kesänä ison määrän suomalaisia
Costa del Solilla asumisen hyvät ja huonot puolet
Málagan “Mr. Günter” -kissanäyttely rikkoo vierailuennätyksiä
Málagan provinssin asukasluku on Espanjan nopeimmin kasvava
Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023

Lähde:
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki

Fuengirolan ensimmäiset Spain Nordicum -messut järjestetään maaliskuussa 2024