Costa del Solin hotellit pitävät ovensa auki talvella suuren kysynnän vuoksi

Julkaistu: 11.12.2023
AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Tänä talvena Costa del Solilla pidetään hotelleja auki enemmän kuin koskaan aiemmin, sillä kysynnän odotetaan jatkuvan vahvana myös sesonkiajan ulkopuolella.

Costa del Solin Aehcos-hotelliyhdistys kertoi, että Málagan maakunnassa vain 25 hotellia sulkee ovensa tänä talvena, mikä on lähes puolet vähemmän kuin viime vuonna. Ne majoitusliikkeet, jotka ovat kiinni, sulkivat ovensa paljon tavallista myöhemmin suuren kysynnän vuoksi.

Kiinni olevista hotelleista kolmasosa sulki ovensa parannustöiden tai suurten uudistusten vuoksi. Yksi niistä on viiden tähden Don Carlos -hotelli Marbellassa, joka avautuu uudelleen vuonna 2025 täysin remontoituna.

Aehcosin varapuheenjohtaja Javier Hernández sanoi, että tämän vuoden sesonki on pidentynyt normaalia lämpimämmän syksyn vuoksi. Suurin osa marraskuun lopussa suljetuista hotelleista kirjasi kyseiseltä kuukaudelta erinomaisia tuloksia.

Espanjan kansallisen tilastolaitoksen INE:n tiedot osoittivat, että Málagan maakunnassa kirjattiin 2 184 382 yöpymistä tämän vuoden loka- ja marraskuussa, mikä on yli 221 000 enemmän kuin vuoden 2019 vastaavaan aikaan.

10 800 vuodepaikkaa vähemmän

25 hotellin sulkeminen talvisesonkiajaksi poistaa markkinoilta 10 800 vuodepaikkaa, mikä on noin 11,4 % hotellien työnantajaliiton rekisteröimistä 94 600 hotellipaikasta. Useimmat kiinni menevät hotellit pysyvät suljettuina helmikuun loppuun asti ja loput avataan maaliskuun alkupuolella. Aiemmin Costa del Solin hotellit suljettiin lokakuusta melkein pääsiäiseen asti.

Torremolinos ja Marbella

Monet suljetuista hotelleista sijaitsevat Torremolinosissa, joka on yksi tämän vuoden eniten kysytyistä matkakohteista Málagan maakunnassa.

Hotelleja suljetaan myös Marbellassa, Benalmádenassa ja Esteponassa. Vain harvat hotellit sulkeutuvat Málagassa, koska Costa del Solin pääkaupunki näyttää vetävän joulun tapahtumiin ja juhliin matkustavia vierailijoita.

Ilmastonmuutoksen vaikutus

Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutoksen vaikutukset alkavat jättää jälkensä Málagan alueelle ja ne pidentävät matkailusesonkia, joka aiemmin rajoittui kesäkuusta syyskuuhun.

Syksyn lämpimät ilmat ja kesän erittäin korkeat lämpötilat, olivat iso tekijä esimerkiksi brittimatkailijoille, jotka suunnittelivat matkaa Costa del Solille tänä vuonna. Ison-Britannian matkailualan yhdistyksen ABTA:n mukaan helleaallot ja lämpötilan nousu Etelä-Espanjassa saivat brittimatkailijat matkustamaan myöhemmin syksyllä.

Tämä suuntaus jatkuu ensi vuonna, sillä monet ilmoittivat matkustavansa mieluummin syys- tai lokakuussa heinä- tai elokuun sijaan.

Lue lisää Málagasta:
Málagan upeat jouluvalot 2023 syttyvät
Málagan parhaat asuinalueet
Tutustu Málagaan 24 tunnissa
Málaga kuuluu nyt maailman parhaiden ruokamatkakohteiden viiden kärkeen
Málagan maakunnassa joka kolmas koti myydään ulkomaalaiselle
Yhdeksän kymmenestä Málagan provinssin uudesta asukkaasta on syntynyt Espanjan ulkopuolella
Málaga on äänestetty maailman toiseksi parhaaksi etätyökaupungiksi
Viisi syytä Málagassa asumiseen

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Aurinkorannikon suomalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää Torremolinosissa – katso videokooste

Jouluinen Madrid valloittaa tunnelmallaan