AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Madridin viisi tuntematonta vierailukohdetta

Julkaistu: 29.07.2023

Madridissa on lähes rajaton määrä tekemistä sekä paikkoja, joihin tutustua. Monet niistä ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja, mutta Espanjan pääkaupungissa on myös useita vierailukohteita, jotka ovat todennäköisesti vielä tuntemattomia suurelle yleisölle.

Tuntemattomat paikat mahdollistavat kaupunkiin tutustumisen eri tavoin, ja näin jo ennestään tutusta kaupungista löytää uusia ulottuvuuksia. 20minutos-verkkomedian Viajes-osio on valinnut Madridista viisi vähemmän tunnettua paikkaa, joiden avulla matkailija voi saada kaupungista upean ja erilaisen kokemuksen.

1) El mirador secreto de El Retiro – salainen näköalapaikka

Alfonso XII kunniaksi rakennettu patsas on yksi Madridin symboleista. Se hallitsee El Retiro -järveä yli 20 metrin korkeudesta sekä myös taivasta, sillä sen sisällä on yksi kaupungin erikoisimmista näköalapaikoista. Jopa monet madridilaiset eivät tiedä, että patsaan sisällä voi vierailla ja että näköalat sieltä ovat vertaansa vailla. Paikkaan pääsee vierailemaan vain tekemällä ennakkovarauksen Pasea Madridin kautta.

El mirador secreto de El Retiro. Kuva Flickr.
2) Un museo de arte moderno – modernin taiteen museo

Modernista taiteesta pitäville on Madridissa poikkeuksellinen paikka, joka istuu täydellisesti avantgarde-tyyliin. Kyseessä on La Neomudéjar -museo. Se on keskittynyt mediataiteeseen, Art brut -taiteeseen, feministiseen taiteeseen sekä seksuaaliseen vähemmistöliikkeeseen ja ekologiseen liikkeeseen.

Museorakennus on alkuperäisrakennus, joka oli osa vanhaa Atocha-rautatieasemaa. Junaraide, jota pitkin rahtijunat kulkivat, päättyi juuri nykyiseen museorakennukseen, missä aiemmin purettiin ja lastattiin tavaraa. Pääsymaksun hinta on normaalisti 6 €, ja keskiviikkoisin 11.00–13.00 välillä sisäänpääsy on maksuton.

La Neomudéjar-museossa on näyttäviä taideteoksia. Kuva Wikimedia.
3) El restaurante más antiguo del mundo – maailman vanhin ravintola

Madridissa on huikea määrä ravintoloita ja baareja. Ravintola Botín erottuu joukosta, sillä Guinnessin ennätystenkirja on nimennyt sen maailman vanhimmaksi ravintolaksi. Botínia luonnehditaan yhdeksi parhaimmista paikoista, joissa voi nauttia perinteisestä espanjalaisesta keittiöstä. Sen tähtiruoka-annokset ovat juottopossu ja lammas kastilialaiseen tyyliin.

Madridin ravintola Botín on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman vanhin ravintola. Kuva Wikimedia.
4) El museo del Ratoncito Pérez – Pérez-hiiren kotimuseo

El museo del Ratoncito Pérez on taianomainen paikka perheen pienimmille. Se on maailman kuuluisimman hiiren, Ratoncito Pérezin kotimuseo. Museo sijaitsee Madridin keskeisellä alueella, ja se kuvaa yksityiskohtaisesti kuinka pieni hiiri elää perheensä kanssa. Oman museonsa lisäksi Pérez-hiirellä on oma nimikko-ovi Banco de España -metroasemalla. Vierailu täytyy varata etukäteen verkkosivujen kautta.

Lue lisää Ratoncito Pérezistä ja katso Espanja.Comin video.

El museo del Ratoncito Pérez on kiinnostava paikka perheen pienimmille. Kuva Wikimedia.
5) El Panteón de España – Espanjan Pantheon

El Panteón de España, jota kutsuttiin aiemmin Panteón de los Hombres Ilustresiksi, on paikka, jota useat eivät ole vielä löytäneet. Se on museo, jossa on näytteillä joidenkin tärkeimpien 1800-luvun ja 1900-luvun alun espanjalaisten poliitikkojen, kuten Cánovas del Castillon, Mateo Sagastan, Eduardo Daton ja José Canalejasin hautamonumentteja. Rakennus on tyyliltään neo-bysanttinen, ja se sijaitsee Pacíficon kaupunginossa, Nuestra Señora de Atocha -basilikan vieressä.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja aukioloajat ovat tiistaista lauantaihin klo 10.00–14.00 ja 16.00–18.30. Sunnuntaisin ja juhlapyhinä aukiolo on klo 10.00–15.00.

El Panteón de España on arkkitehtuuriltaan vaikuttava rakennus. Kuva Wikimedia.

Lue lisää:
Kauppahallikierros Madridissa – mercadot kutsuvat nauttimaan
Museokierros Madridissa – löydä pääkaupungin taideaarteet
Ostoksilla Madridissa
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet
Madridissa on katu, joka on kuin Hollywoodin Walk of Fame
Madridiin keinojärvi helteitä helpottamaan
Tutustu Madridin makeaan uuteen herkkumuseoon
Madridin henkireikiä – virkisty kesäkuumalla

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Etelä-Espanjan taivaalla nähdään erikoisia valoilmiöitä tämän viikon torstaihin asti

Benalmádenan kaupunki haluaa avata uudelleen Tívoli-huvipuiston