Viehättävä Peñíscolan kylä tarjoaa keskiaikaista tunnelmaa Valencian kupeessa

Julkaistu: 13.08.2023
AjanvieteAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Alle kahden tunnin ajomatkan päässä Valencian kaupungista sijaitsee täynnä charmia, luontoa ja historiaa oleva Peñíscolan merenrantakylä. Castellónin provinssissa oleva kylä tarjoaa rentouttavia kävelyhetkiä vanhassa kaupungissa tai vaikka romantiikkaa merenrantaterassilla.

Peñíscolan kuvankauniissa kalastajakylässä on paljon monenlaista nähtävää upeissa puitteissa ja siksi se onkin valittu Espanjan kauniimpien kylien verkostoon (Los pueblos más bonitos de España).

Peñíscolan linna

Yksi Peñíscolan päänähtävyyksistä on Castillo del Papa Luna -linna. Sen alkuperä juontaa 1300-luvulle, ja se on erinomaisesti säilynyt. Se on ollut myös Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkana. Linna on yksi alueen suurin vetonaula, ja siellä kannattaa käydä historian ja keskiaikaisen monumenttien takia. Castillo del Papa Luna sijaitsee upealla paikalla kallion päällä vasten Välimerta.

Castillo del Papa Luna sijaitsee upealla paikalla kallion päällä vasten Välimerta. Kuva Wallpaper Flare.

Papa Luna -linnan lisäksi Peñíscolassa on myös muurien sisäpuolella oleva vanha kaupunki. Kadut ovat keskiaikaiseen tyyliin kapeita ja merelle päin katsovat talot valkoisia. Yksi taloista, Casa de las Conchas, on tunnettu erikoisesta julkisivustaan ja sen eteen pysähtyy moni ottamaan kuvan.

Peñíscolassa olevan vanha kaupungin kadut ovat keskiaikaiseen tyyliin kapeita ja merelle päin katsovat talot valkoisia. Kuva Wikimedia.

El Bufador

El Bufador on yksi Peñíscolan erikoisimmista kohdista. Se on kalliokiveen luonnollisesti muodostunut reikä, jonka kautta merivesi kulkee pitäen kovaa ääntä erityisesti silloin kun merenkäynti on rajumpaa. El Bufador on hyvin näkyvillä kuljettaessa kaupungin läpi.

El Bufador. Kuva Wikimedia.

Muita Peñíscolan nähtävyyksiä

Foinikialaiset, roomalaiset, bysanttilaiset ja arabit ovat joitakin kansoja ja kulttuureja, jotka ovat aikojen saatossa asustaneet Peñíscolassa ja jättäneet sinne oman jälkensä. Ne ovat hyvin näkyvillä kaikissa merkittävimmissä nähtävyyksissä. Niitä ovat esimerkiksi Santa María -portti, joka johtaa muurien ympäröimään vanhaan kaupunkiin. Portista sisään tullessa on viehättävä keskiaikainen Plaza de Santa María -aukio.

Muita kiinnostavia paikkoja ovat 1800-luvulla rakennettu majakka, jonne ei pääse sisään, mutta sieltä käsin on upeat näkymät linnalle sekä 1700-luvulla rakennettuun Virgen de la Ermitaña -kirkolle.

Peñíscolan majakka. Kuva Wikimedia.

Parhaat rannat

Peñíscolassa ovat yhdet Välimeren rannikon parhaista rannoista. Rannalla oleilusta voi nauttia laajalla Playa Norte -rannalla, josta on näkymät historialliseen keskustaan. Playa Sur -ranta on rauhallisempi ja suojaisempi, ja soveltuu hyvin esimerkiksi lapsiperheille.

Playa Sur -ranta. Kuva Wikimedia.

Lisäksi kallioiden lomassa on useita pieniä lahtia, kuten Badum-lahti. Peñíscolasta etelään, matkalla Serra de Irta -luonnonpuistoon, on kaksi kultahiekkaista ja kristallivesistä paratiisia: Playa del Pebret ja Playa del Russo -rannat.

Syrjäisemmässä sijaitseva Playa del Russo -ranta. Kuva Flickr.

Miten Peñíscolaan pääsee?

Peñíscola sijaitsee 148 kilometrin päässä Valenciasta. Autolla matka taittuu pitkin AP-7-moottoritietä ja se kestää alle kaksi tuntia.

Lue lisää matkavinkkejä:
Casaresin valkoinen vuoristokylä kiehtoo upeilla maisemilla
Melillan kaupunki on pieni pala Espanjaa Afrikassa
Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki
Ceuta on espanjalainen kaupunki Afrikassa
Päiväretki Júzcariin, Andalusian smurffikylään
Päiväretki Fuengirolasta: Ronda ja Setenil de las Bodegas
Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta
Espanjan itäisin kaupunki ottaa ensimmäisenä vastaan auringonnousun

Lähde
20minutos.es

Pääkuva
Wikimedia
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Benalmádenan Lintupuisto uudistuu lammen ympärille tulevilla liikunta-alueilla

Espanjan 21 luontokohdetta, jotka kannattaa nähdä edes kerran elämässä osa 2