Espanja.Comin suosituin sisältö vuonna 2023

Julkaistu: 24.01.2024
Ajankohtaista

Suomalaisten kiinnostus Espanjaa kohtaan jatkoi vahvaa kasvuaan vuonna 2023, ja Suomesta Espanjaan lentävät lentoyhtiöt Finnair, Norwegian ja Air Baltic ovatkin lisänneet lentovuoroja Espanjan eri kohteisiin suuren kysynnän vuoksi. Myös Espanja.Comin sisältö kiinnosti lukijoita – lue tästä artikkelista, mitä sisältöä luettiin eniten.

Espanjan suurin vetonaula on yhä Málagan alue. Málagan lentokentän matkustajamäärä kasvoikin viime vuonna ennätyslukemiin, ja hotelliyöpymisiä Málagassa oli enemmän kuin koskaan aiemmin. Kiinnostus vaikutti myös asuntojen myynti- ja vuokrahintoihin, jotka jatkoivat nousuaan vuoden 2023 aikana. Asumiskustannusten lisäksi myös elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden hinnat nousivat.

Huomion arvoista oli myös turistisesongin laajeneminen talvikuukausille sekä kasvava kiinnostus etätyöskentelyyn Espanjassa. Yksi suurimpia huolenaiheita oli Andalusian sateen puutteesta johtuva vesipula, joka jatkuu edelleen.

Espanja.Comin vuosi 2023

Vuonna 2023 Espanja.Com on laajentanut sisältöään eri puolille Espanjaa. Syyskuun alusta lähtien Espanja.Comille on kirjoittanut neljä uutta aluetoimittajaa: Esa Ennelin (Barcelona ja Katalonian alue), Orvokki Kosunen (Teneriffa), Anne-Mari Lu (Gran Canaria) ja Jaana Pohjanheimo (Costa Blanca). Madridissa asuva toimittaja Anna Venejärvi tuli mukaan tiimin jo maaliskuussa.

Aluelaajennuksen lisäksi Espanjassa asumiseen liittyvää sisältöä on lisätty, sillä tällä hetkellä suomalaisten yksi suurimmista kiinnostuksen kohteista on pidempi oleskelu Espanjassa tai muutto Espanjaan. Vuoden 2023 alusta alkaen on myös toimitettu asumisen uutiskirjettä, joka ilmestyy joka toinen viikko vuoroviikoin enemmän muun muassa matkailuun keskittyvän uutiskirjeen kanssa.

Maksuttomat uutiskirjeemme voi tilata alla olevista linkeistä:
Tilaa Espanja.Comin uutiskirje
Tilaa Espanja.Comin asumisen uutiskirje

Maaliskuussa 2023 Espanja.Comissa aloitti myös bloggaaja Ellu, joka kirjoittaa Espanjassa Ellun kaa! -blogia. Blogissaan Ellu kirjoittaa elämästään ja kokemuksistaan Aurinkorannikolla ja Espanjassa sekä antaa vinkkejä elämään Costa del Solin auringon alla. Uusi blogiteksti julkaistaan aina keskiviikkoisin.

Ellu juontaa myös viikoittain Espanja.Comin Elämyksiä- ja unelmia -radio-ohjelmaa, joka lähetetään Radio Finlandialla maanantaina kello 20.00 suomen aikaa (19.00 espanjan aikaa), ja uusintalähetys kuullaan tiistaina kello 11.00 suomen aikaa (10.00 espanjan aikaa). Ohjelma alkoi tammikuussa 2023 ja jatkuu edelleen. Ohjelma on kuultavissa suorana lähetyksenä myös Espanja.Com/radio sivuiltamme.

Vuoden 2023 aikana toteutettavaksi suunniteltu www-sivujen uudistus on hieman viivästynyt, mutta työtä jatketaan edelleen ja uudet sivut tulevat olemaan entistä ehommat. Syksyn aikana on myös laitettu kuntoon uusia toimistotiloja Benalmádenan Arroyo de la Mieliin, jotka avataan tämän kevään aikana.

Kiinnostavimmat artikkelit vuonna 2023

Lukijoita ylivoimaisesti eniten vuonna 2023 kiinnostanut Espanja.Com-artikkeli kertoi Hiitolan-Rantasen perheestä, joka teki unelmistaan totta ja muutti Suomesta metsän keskeltä Fuengirolaan. Artikkelissa perhe kertoo, kuinka ajatus muutosta lähti liikkeelle, miten muutto toteutettiin ja miten elämä Espanjassa on sujunut.

1. Unelmat todeksi – metsän keskeltä Fuengirolaan

Sanna Rantanen ja J-P Hiitola kahden lapsensa Lucan ja Jaden kanssa. Kuva Espanja.Com.

Myös Dannyn konserttivierailu Fuengirolassa herätti kovasti kiinnostusta.

2. Danny villitsi yleisön Fuengirolassa

Kuten aiempinakin vuosina, Espanjan pyhäpäivät -artikkelia luettiin ympäri vuoden.

3. Espanjan pyhäpäivät 2023

Uima-altaan käyttöön Espanjassa liittyviä sääntöjä kuului suosituimpien artikkelien joukkoon ja sitä kommentointiin ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa.

4. Ennen espanjalaisen taloyhtiön uima-altaaseen pulahtamista on hyvä huomioida säännöt

Allassääntöjä. Kuva Espanja.Com

Espanjassa riittää aurinkoa ja energiamuotona se on edullinen. Siksi usea talon omistaja miettii aurinkopaneelien asentamista ja artikkelilla oli paljon lukijoita.

5. Käyttäjän kokemuksia aurinkopaneeleista Espanjassa

Espanja.Com seurasi aurinkopaneelien asentamista Isto Molariuksen Benalmádenassa sijaitsevassa villassa. Kuva Jaana Monto.

Vapun tienoilla vietettävät Fuengirolan kansainväliset päivät on monelle suomalaiselle tuttu tapahtuma jo vuodesta 2001.

6. Suomi on vahvasti edustettuna Fuengirolan kansainvälisillä päivillä 27.4.-1.5.2023

Kuvassa Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko haastattelee Fuengirolan kansainvälisten päivien Suomi-osaston järjestelyistä vuonna 2023 vastannutta Marko Levanderia. Kuva Espanja.Com.

Fuengirola on suomalaisten kestosuosikki, ja siellä matkailu ja asuminen kiinnostaa monia.

7. Fuengirolan parhaat asuinalueet

Näkymä rannalta Sohailin linnalle. Kuva Espanja.Com.

Dannyn konserttiin liittyen kirjoitettiin myös toinen artikkeli, joka kuului myös luetuimpien joukkoon.

8. Dannyn 7×7 Fuengirolan konsertissa 3.3.2023 nautitaan Picantin tarjoiluista

Pia ja Antti Pesonen Picantti-pitopalvelusta. Kuva Antti Pesonen.

Espanjan julkiseen liikenteeseen liittyvät artikkelit ovat Espanja.Com lukijoiden suosiossa.

9. Bussilla kulkeminen Aurinkorannikon kaupunkien välillä ja sisämaahan helpottuu

Asumiseen liittyvät artikkelit olivat vuoden aikana 2023 suosittuja, sillä Espanjassa asumisesta ja asunnonostosta Espanjasta etsitään yhä enemmän tietoa.

10. Paras ilmansuunta asunnolle Espanjassa

Katsotuimmat videot

Suomalaisia asuminen Espanjassa sekä Aurinkorannikolla vierailevat suomalaiset muusikot. Myös luontomatkailu kiinnostaa.

 1. Kotini Espanjassa: Omakotitalosta kattohuoneistoon Aurinkorannikolla
 2. Dannyn konserttitunnelmaa Fuengirolassa 3.3.2023
 3. Unelma-asunto Espanjassa -ohjelman kilpakumppanit tentissä  
 4. Espanja.Comin Marion Rungin haastattelu
 5. Caminito del Rey – Kuninkaanpolku vaellusreitti on Malagan alueen nähtävyyksien kestosuosikki

Katso kaikkia videoitamme osoitteesta:

Espanja.Com – YouTube

Haetuimmat palvelut

Palveluhakemistosta löytyvät tuotteita ja palveluita tarjoavien paikallisten yritysten tiedot sekä espanjalaisten kaupunkien tietoja.

Eniten tietoa haettiin kategorioista:

 1. Kiinteistönvälitys ja vuokraus
 2. Ravintolat, kahvilat ja kaupat
 3. Koti, sisustus ja remontointi
 4. Harrastukset ja vapaa-aika
 5. Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät

Halutuimmat asuntotyypit:

Vuokralle haettiin niin yhden makuuhuoneen kerrostaloasuntoa kuin usean makuuhuoneen laadukasta villaa. Kaikille oli yhteistä toive merenläheisyydestä tai merinäköalasta.

Suomalaisten jo pitkäaikainen suosikki kiinteistökaupassa on kahden makuuhuoneen asunto rannan läheisyydessä Fuengirolassa.

Haetuimmat yritykset:

 1. Iskelmäbaari Gran Canaria
 2. Costa Klinikka
 3. Farmacia las Salinas
 4. Andalusian elämysretket
 5. Rincon de la Victoria

Vuonna 2023 Espanja.Comin sivuilla vieraili lähes 600 000 yksittäistä kävijää.
Espanjan Palveluja ja yrityksiä etsi yli 100 000 vierailijaa.
Asuntoja Espanja.Comin sivuilta etsi vuoden aikana 93 500 yksittäistä vierailijaa.

Uudistuksia vuodelle 2024

Tänä vuonna Espanja.Com järjestää 9. maaliskuuta Fuengirolan Las Palmeras -hotellissa Terveys- ja hyvinvointimessut. Suunnitteilla on myös muita tapahtumia, joista tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Uusi toimisto Benalmádenan Arroyo de la Mieliin avataan kevään aikana.

Teksti Espanja.Com
Pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Yrittäjä:
Haluatko mainoksesi tai yrityksesi esille Espanja.Com uutiskirjeeseen, sivuille, karttaan tai Palveluhakemistoon? Katso lisätietoa täältä tai lähetä viesti osoitteeseen myynti@espanja.com niin otamme sinuun yhteyttä.

Jaa:

Santa Bárbaran ja San Fernandon linnoitukset – Alicanten ylpeys ja mieliharmi

Espanjassa Ellun kaa!