Mitä tehdä Espanjassa – 12 vinkkiä koko vuodelle osa 2

Julkaistu: 03.02.2024
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Suunnitteletko matkaa Espanjaan? Tulitpa Espanjaan mihin aikaan vuodesta tahansa, löydät jonkin perinteisen juhlan, ainutlaatuisen kulttuuritapahtuman tai paikan, jossa on juuri oikea aika vierailla.

Tässä artikkelisarjassa esitellään yhteensä 12 Espanjan matkavinkkiä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Osassa 2 kerrotaan matkavinkit heinäkuusta joulukuuhun.

Heinäkuu

Maailmankuulu San Fermín -festivaali pidetään Pamplonassa Navarrassa heinäkuun alkupuolella. Ihmiset pukeutuvan punavalkoisiin kaulahuiveihin ja kokoontuvat jännittämään härkäjuoksua sekä nauttimaan ilotulitteista ja musiikista.

Heinäkuussa on monia myös muita juhlia, kuten Moros y Cristianos de Vila Joiosa (maurien ja kristittyjen festivaali). Festivaali pidetään Villajoyosan kaupungissa Valencian alueella. Valencian alueella Benicàssimin kaupungissa järjestetään myös kansainväliset FIB Benicàssim musiikkifestivaalit.

Moros y Cristianos de Vila Joiosa -festivaali. Kuva Wikimedia.

Elokuu

Elokuu on hyvä kuukausi rantalomailuun, joten silloin kannattaa suunnata Espanjan parhaisiin rantalomakohteisiin. Niitä ovat esimerkiksi Mar de Las Calmas El Hierrossa (Kanariansaaret), Cabo de Palos Murciassa tai Islas Medes -saarille Gironassa (Katalonia). Etenkin islas Medes -saaret ovat paratiisi sukeltajille. Siellä voi nähdä koralleja, luolia ja tunneleita sekä satoja erilaisia eläinlajeja ja jopa upotetun laivan, Reggio Messinan.

Elokuu on Espanjan juhlasesonki, jolloin on tarjolla myös hieman erikoisempia tapahtumia, kuten Buñolissa, Valencian alueella pidettävä La Tomatina. Siellä voi kokea tomaattisodan, jonka aseena on yli 150 000 kiloa kypsiä tomaatteja. Catoirassa, Galiciassa pidetään viikinkikulkue, joka tuo mieleen viikinkisotureiden hyökkäykset viikinkilaivoilla. Asturiassa Arriondasin ja Ribadesellan välillä pidetään yksi maailman vanhimmista kansainvälisistä kajakkikilpailuista Descenso Internacional del río Sella.

La Tomatina -festivaali. Kuva Flickr.

Syyskuu

Syyskuussa sää on edelleen kesäinen, mutta hieman viileämpi, joten se on loistava aika vaeltaa tai kiertää Espanjassa. Tunnetuin reitti on Camino de Santiago, joka kulkee Pohjois-Espanjan halki Santiago de Compostelan katedraaliin Galiciassa. Reitin varrella tapaa ihmisiä, näkee upeita maisemia ja pääsee kokemaan rauhaa kaukana kaupungin metelistä.

Maisemia Camino de Santiago -reitin varrelta. Kuva Flickr.

Syyskuussa pidetään myös yksi Espanjan tärkeimmistä kulttuuritapahtumista, joka on San Sebastiánin kansainvälinen elokuvafestivaali. Tuolloin kaupungissa pääsee näkemään kansainvälisiä elokuvatähtiä ja samalla voi myös tutustua kaupungin nähtävyyksiin.

Lokakuu

Lokakuussa on viinirypäleiden sadonkorjuuaika, jolloin kaksi täydellistä matkakohdetta ovat naapurialueet La Rioja ja La Rioja Alavesa. Syksyllä laajat viinitarhat muuttuvat oranssinkeltaisiksi ja heijastelevat upeasti auringon laskiessa. Näillä alueilla tuotetaan erinomaisia viinejä, ja paras tapa maistaa niitä on vierailla missä tahansa retkiä tarjoavista viinitiloista. Tutustua voi myös Vivancon viinikulttuurimuseoon, kokeilla viiniterapiahoitoa tai jopa liidellä viinitarhojen yli kuumailmapallolla.

La Riojan maisemia. Kuva Flickr.

Marraskuu

Marraskuussa syksy on kauneimmillaan, kun voi haistaa kastanjoiden paahtamisen, nauttia kymmenillä eri tavoilla kypsennetyistä sienistä tai kuljeskella metsissä. Yksi alue, josta löytyy paljon aktiviteetteja, on Ambroz-laakso. Se on kaunis erillisalue Extremaduran alueen pohjoisosassa. Joka vuosi sen ”Otoño mágico ” -ohjelma sisältää opastettuja kierroksia vehreässä pyökki- ja tammimetsissä, perinteisten paikallisten erikoisuuksien maistelua, tähtien katselua, käsityömarkkinoita sekä elävää musiikkia.

Ambroz-laakso. Kuva Flickr.

Joulukuu

Joulusesongin aikana Espanjan kadut koristellaan jouluvaloilla. Erityinen paikka nauttia jouluisista tunnelmista ja tehdä jouluostoksia on Madrid. Madridissa on upeat jouluvalot, luistinratoja, taidokkaita seimiasetelmia sekä kuuluisat Plaza Mayor -aukion joulumarkkinat. Joulukuun 31. päivän yönä valtavat väkijoukot kokoontuvat Puerta del Sol -aukiolle ja syövät 12 viinirypälettä vuoden vaihtuessa keskiyöllä. Tammikuun 5. päivän iltana on mahtava Kolmen Kuninkaan eli Cabalgata de los Reyes -paraati.

Madridin Plaza Mayor -aukion joulumarkkinat. Kuva Álvaro López del Cerro (Madrid Destino).

Lue lisää Espanjan matkakohteista:
Mitä tehdä Espanjassa – 12 vinkkiä koko vuodelle, osa 1
11 perinteistä junareittiä halki Espanjan osa 1
11 perinteistä junareittiä halki Espanjan osa 2
Värikäs ja vetovoimainen Las Palmas kiehtoo yhä
Päivä Alicantessa, valon kaupungissa
Tutustu Málagaan 24 tunnissa
Näin vältät taskuvarkaita Barcelonassa
Ruokamatkalla Madridissa – pääkaupungin parhaat ravintola-alueet
Kauppahallikierros Madridissa – mercadot kutsuvat nauttimaan
Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet

Lähde
spain.info

Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Seitsemän upeaa kuvauspaikkaa Barcelonassa

Espanjan 10 kalleinta kaupunkia asua