Tiesitkö, että maailman suurin jouluseimi on Alicantessa?

Julkaistu: 07.12.2023
AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailuJaana Pohjanheimo Costa Blancalla

Kyllä vain! Alicanten uskomattoman kokoinen jouluseimiasetelma pääsi Guinnessin ennätysten listalle 2020 maailman suurimpana. Viime vuonna seimeen lisättiin alkuperäisten hahmojen Jeesus-lapsen, Marían ja Joosefin lisäksi kolme uutta hahmoa, eli kolme tietäjää Melchior, Gaspar ja Balthasar. Tänä vuonna jouluseimi on pystytetty Alicanten ayuntamienton eli kaupungintalon aukiolle.

Valtaisa seimiasetelma pystytettiin ensimmäisen kerran 2020 keskellä covid-pandemiaa. Samana vuonna se kirjattiin Guinnessin ennätysten listaan ja rikkoi aikaisemman Meksikon yli 20 vuoden pituisen ennätysputken. Hahmot ovat artisti José Manuel Garcían käsialaa. Seimen kustannukset olivat 230 000 euroa. Patsaiden säilytys maksaa lisäksi 15 000 euroa.

Maailman suurimmassa jouluseimessä täytyy luonnollisesti olla kokoa ja näköä. Suurin hahmoista on Joosef, jolla on korkeutta peräti 18 metriä. María on kymmenmetrinen ja Jeesus-lapsi hieman yli kolmemetrinen. Kolme tietäjää ovat korkeudeltaan 16, 15 ja 11 metriä. Seimen virallinen paikka olisi Explanada-kävelykadulla, mutta alueen viivästyneiden tietöiden vuoksi seimi päätettiin siirtää tänä jouluna kaupungintalon aukiolle, jossa se oli myös vuonna 2020.

Seimiasetelma sijaitsee aivan Alicanten kaupungintalon edessä.

Perinteisempi seimi löytyy Alicanten kaupungintalon aulasta, jossa sitä voi käydä katsomassa samalla, kun ihmettelee aukion suurta seimeä. Alicante on muutenkin pukeutunut jo jouluiseksi. Avenida de la Constituciónille on pystytetty suurikokoinen sinisävyinen joulukuusi ja Plaza de la Montañetalle uutuutena jättiläiskarhun hahmo.

Yhteensä keskustassa ja kaupungin lähiöissä on koristeltu 114 katua, joissa on 1927 koristetta. Ne ovat jouluaiheista kaaria, seppeleitä, katuvalaisimien elementtejä, julisteita ja puiden koristeita.

Kaupungintalon aulasta löytyy perinteisempi seimiasetelma.

Katujen valaistuksessa noudatetaan energiansäästöperiaatetta, eli valot ovat päällä kello 19.00–01.00 paitsi jouluaattona, uudenvuodenaattona ja loppiaisena, jolloin valaistus jatkuu klo 4.30 asti. Alicanten kaupungin julkaisemia kuvia voi ihailla täältä.

Sienikaduksi kutsuttu Calle San Francisco on yksi Alicanten viehättävistä kävelykaduista. Putiikkeja ja pikku ravintoloita täynnä oleva katu ihastuttaa sekä jouluvalaistuksessa että ilman.

Lue lisää artikkeleita Costa Blancan alueelta:
Miksi ulkomaalaiset eläkeläiset viihtyvät niin hyvin Torreviejan seudulla?
Cartagena huokuu historiaa ja luonnonkauneutta
Meri- ja suolamuseo kutsuu tutustumaan Torreviejan ja suolan historiaan
Alicanten maakunnan kesäturismi ylitti pandemiaa edeltäneet matkailijamäärät
Mutakylpyjä ja patikointia San Pedro del Pinatarin suolajärvillä
Uuden suuren asuin- ja kauppa-alueen työt alkoivat Torreviejassa
Päivä Alicantessa, valon kaupungissa
Finestrat – kyläidylliä mahtavan Puig Campanan juurella

Teksti ja kuvat Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Lähteet
guinnessworldrecords.com
elespanol.com

Jaa:

Pekka Haavisto vieraili Fuengirolassa

Espanjassa Ellun kaa – Osa 35!