AjankohtaistaAsuminenJaana Pohjanheimo Costa Blancalla

Uuden suuren asuin- ja kauppa-alueen työt alkoivat Torreviejassa

Julkaistu: 12.10.2023

La Hoya de Torreviejan alueen rakennustyöt ovat alkaneet Torreviejassa. 1,8 neliökilometrin kokoinen alue sijoittuu CV-905-tien sekä Torreta III:n, El Chaparralin ja Jardín del Marin asuinalueiden väliin. Kyseessä on yksi viime vuosien merkittävimmistä rakennushankkeista Valencian itsehallintoalueella.

La Hoya de Torreviejan alueelle on suunniteltu 7500 uutta asuntoa jopa 18 000 asukkaalle. Osa tulee olemaan sosiaalista asuntotuotantoa. Näiden lisäksi suunnitelmaan sisältyy viher- ja kaupallinen alue. Uutta aluetta innokkaimmin odottavien kannattaa kuitenkin laittaa vielä jäitä hattuun, koska alueen lopullisen valmistumisen lasketaan kestävän 25 vuotta.

Nyt aloitettu ensimmäinen vaihe käsittää infrastruktuurityöt, eli teiden, valaistuksen, viemäröinnin, juomaveden, viheralueiden ja sadeveden keräyksen toteuttamisen. Hankkeen budjetti on 57 miljoonaa euroa, ja toteuttajiksi valittiin Grupo Bertolín- ja Eiffage Infraestructuras -yritykset. Alue ei ole ollut alun perin osa Torreviejan kaupunkisuunnittelua, vaan maa oli luokiteltu ”joutomaaksi”. Mutkikas uudelleenluokitusprosessi alkoi jo 1990-luvun lopulla ja hyväksyttiin lopulta 2009.

Rakennuttajaksi valittiin yhteisyritys UTE, jonka muodostavat Grupo TM Torrevieja, Grupo Corpic de Elche, Eurovillas del Mar ja Urbanizadora S-14. Matkailu- ja asuntorakentamiseen erikoistuneet yritykset Grupo TM ja Grupo Corpic ovat projektin pääyritykset, koska niillä on suurin omistusosuus maa-alueesta.

Työmiehet kertoilivat mielellään hankkeesta Espanja.Comin toimittajalle aamutuimaan.

Kunnianhimoinen hanke on alusta alkaen ollut ympäristönsuojeluyhdistysten silmätikkuna. Etenkin Friends of the Southern Alicante Wetlands -järjestö kritisoi Torreviejan kaupunginvaltuuston sitoutumista maata kuluttavaan ja ahtautta lisäävään kaupunkimalliin. La Hoyan alue on viimeinen rakentamaton alue La Matan luonnonpuiston ja Torreviejan laguunien välissä.

Alueen keskellä sijaitsee vanha maatila Casa de la Hoya. Nähtäväksi jää, miten sille käy.

Lue lisää artikkeleita Costa Blancan alueelta:
Päivä Alicantessa, valon kaupungissa
Torreviejassa uusi jätteen ovelta ovelle -keräyspalvelu
Finestrat – kyläidylliä mahtavan Puig Campanan juurella
Viehättävä Peñíscolan kylä tarjoaa keskiaikaista tunnelmaa Valencian kupeessa
Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki
Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Lähteet
informacion.es
alicanteplaza.es

Teksti ja kuvat Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Jaana Pohjanheimo asuu Torreviejassa ja hän on matkailu- ja sisustusalan ammattilainen.
Jaanan rakkain harrastus on vaeltaminen ja hän kirjoittaa erityisen mielellään Costa Blancan alueen monista mielenkiintoista matkailu- ja luontokohteista sekä viinitiloista.
Jaanalle voi lähettää juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta osoitteeseen jaana@espanja.com.

Jaa:

Marbellassa otetaan käyttöön uudet tiukat säännöt sähköpotkulautailijoille

Helsinki-Vantaa sai tunnustuksen arvostetulta matkailualan lehdeltä: paikka maailman 10 parhaan lentoaseman joukosta