AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytJaana Pohjanheimo Costa Blancalla

Meri- ja suolamuseo kutsuu tutustumaan Torreviejan ja suolan historiaan

Julkaistu: 09.11.2023

Torreviejassa jo vuonna 1995 käyttöön vihitty Museo del Mar y de la Sal, eli Meri- ja suolamuseo, avasi ovensa jälleen elokuussa remontin jälkeen. Pienessä ja sympaattisesssa museossa voi tutustua Torreviejan kaupungin historiaan, tapoihin ja kulttuuriin valokuvien ja arkisten esineiden kautta. Museon esineistö liittyy alueen perinteisiin ammatteihin, kuten kalastukseen, suolakäsityöhön ja merenkulkuun.

Meri- ja suolamuseon informaatiotaulut on jaettu kolmeen teemaan: Torrevieja ja meri, suola sekä historia. Esillä on myös valokuvia ja malleja, joiden avulla vierailija voi oppia, miten Torreviejassa elettiin vuosisatoja ja vuosikymmeniä sitten.  

Suolasta tehdyt pienoismallit ovat torreviejalaista käsityöperinnettä.

Näyttelyn kenties mielenkiintoisin kohde on pienoismalli ja esittely kuuluisasta purjealuksesta nimeltään Pascual Flores. 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla Torreviejan purjehduslaivasto oli yksi Välimeren merkittävimmistä. Tuolloin 6000 asukkaan kaupungissa oli peräti 200 rekisteröityä alusta.

Pasqual Flores rakennettiin 1917 ja se kuljetti hedelmiä, suolaa ja yleisrahtia Välimeren alueella sekä Afrikan pohjois- ja länsirannikolla. Alus päätyi lopulta Englantiin, josta Torreviejan kaupunki osti sen huonokuntoisena vuonna 1999.

Alusta on kunnostettu hartaasti, ja museon hoitajan mukaan se on tällä hetkellä Kataloniassa. Tarkoitus on, että se kiertelee Euroopan merenkulkufestivaaleja Torreviejan matkailun ja kulttuurin edistämiseksi. Suunnitelmissa on, että alus seilaa alkuperäiseen kotisatamaansa Costa Blancalle vuosittain.

Pasqual Floresin pienoismalli.

Meri- ja suolamuseoon kuuluu myös satamassa oleva sukellusvene Delfín S-61, mutta se on tällä hetkellä kiinni satama-alueen remontin takia.

Museo toimii osoitteessa Calle Patricio Perez 10.


Meri- ja suolamuseoon on vapaa pääsy. Talviaukioloajat ovat tiistaista perjantaihin kello 10–14 ja 16–20 sekä lauantaisin kello 10–13 ja 17–20.

Lue lisää artikkeleita Costa Blancan alueelta:
Alicanten maakunnan kesäturismi ylitti pandemiaa edeltäneet matkailijamäärät
Mutakylpyjä ja patikointia San Pedro del Pinatarin suolajärvillä
Uuden suuren asuin- ja kauppa-alueen työt alkoivat Torreviejassa
Päivä Alicantessa, valon kaupungissa
Finestrat – kyläidylliä mahtavan Puig Campanan juurella
Alicanten Villajoyosa on värikäs ja merellinen kesäkaupunki
Benidorm, Alicante ja Torrevieja
Valencia, rosoisen kaunis suurkaupunki
Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Lähteet
torrevieja.es
torrevieja.es
pascualflores.org

Teksti ja kuvat Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Fugesingers  – musiikin voimaa ja ilon kuplia! 

Espanjassa Ellun kaa! -osa 31