Uusi keittiö Espanjassa – helppo homma?

Julkaistu: 19.01.2024
AsuminenRemontointi ja rakentaminen

Espanja.Com on viime syksyn ja kuluneen tammikuun aikana seurannut Benalmádenassa sijaitsevan kattohuoneiston remontin etenemistä. Remontin avulla asunnon viihtyisyyttä ja tasoa sekä asumismukavuutta on parannettu entisestään.

Huoneistoon tehdyt remontit

Kattoterassihuoneisto sijaitsee Sensara-taloyhteisössä Benalmádenassa. 220 m2 huoneistossa on kaksi tilavaa makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuone, avokeittiö, sauna, suihkutila ja kodinhoitotila. Tilavia terasseja on kaksi ja pienempiä parvekkeita kolme.

Huoneisto vaihtoi omistajaa syyskuussa 2023. Uusi omistaja Pauli Hentunen päätti vaihtaa uudet lattiat olohuoneeseen ja keittiöön sekä asentaa myös lattialämmityksen. Lattiamateriaaliksi valikoitui laadukas 80×80-kokoinen laatta.

Lattiamateriaalina on laadukas 80×80-laatta.

Makuuhuoneiden neliön muotoisista palasista koostuviin kokolattiamattoihin vaihdettiin uudet palaset uudella kuosilla. Lisäksi vanha tummanpuhuva keittiö purettiin, ja tilalle suunniteltiin ja asennettiin tyylikäs, avara ja huipputoiminnallinen keittiö uusine kodinkoneineen.

Huoneistoon vaihdettiin myös alkuperäisten ilmastointilaitteiden tilalle modernimmat ja energiatehokkaammat laitteet. Ilmastointilaitteen keskusyksikkö sijoitettiin ja kanavoitiin uudelleen, minkä ansiosta asuntoon saatiin huonekohtaisesti tasaisempi lämpötila.

Ilmastointiremontin ansiosta jokaiseen huoneeseen saadaan sopiva, tasaisempi lämpötila.

Luksuselementtinä on asuntoon tilattu spa, joka asennettiin toiselle terassille. Sen toimituksessa oli talvituulien tuomia haasteita, sillä se piti nostaa asuntoon nosturilla ulkokautta.

Spa on asennettu toiselle kattoterassille.

Nostoa yritettiin kahtena eri päivänä, sillä ensimmäisellä kerralla tuuli heilutti kylpykalustoa niin voimakkaasti, että nosto piti keskeyttää.

Huoneisto sai myös uuden valaistuksen, uuden maalipinnan ja kalustuksen sekä sisustuksen.

Keittiön suunnittelu ja tilaus

Asunnon omistaja Pauli Hentunen on aiemmin työskennellyt pitkään keittiösuunnittelun ja keittiöiden myynnin parissa, joten alan ammattilaisena hän vastasi oman keittiönsä suunnittelusta itse. Periaate on sinänsä sama kuin Suomessa. Jos on joskus tehnyt keittiöremontin Suomessa, ei se perusasioiltaan juuri poikkea Espanjassakaan. Ensin tarvitaan tarkat mitat ja sen jälkeen suunnitelma.

Hentusen kohdalla suunnitelman tekeminen ei tietenkään ollut ongelma satojen keittiöiden suunnittelemisen ansiosta. Myös aikaisempi kokemus keittiöremontista Espanjassa kymmenen vuotta sitten osoitti asioiden toimivan paikallisten ammattilaisten kanssa hyvin.

Lähtökohtana uudelle keittiölle oli värimaailman ja koko keittiömallin muutos sekä ison kaasulieden poistaminen. Suunnittelussa painotettiin toimivuutta ja tyylikkyyttä. Tiskikone ja uuni nostettiin ergonomiselle tasolle sekä mikro ylös. Keittiösaareke sijoitettiin siten, että sen voi kiertää. Siihen tuli myös arkiruokailupaikat. Kodinkoneet on integroitu ja keittiössä hyvä valaistus.

Keittiösaarekkeen voi kiertää ja siinä on tila arkiruokailuun.

Vanhan keittiön purkaminen ja uuden asennus

Huoneistossa ollut tumma keittiö purettiin kokonaan ja mitään vanhan keittiön osia ei hyödynnetty uudessa keittiössä. Keittiö purettiin yhdessä päivässä ja uusi keittiö tilattiin Cocina Plus -nimisestä yrityksestä, joka myy saksalaista Nobilia-keittiötä. Hentunen tilasi myös edellisen asuntonsa keittiön Cocina Plussalta kymmenen vuotta sitten.

Vanha keittiö purettiin yhdessä päivässä.
Keittiö tilattiin Cocinas Plussalta.

Hentusen tehtyä itse perussuunnittelun, keittiömyyjä piirsi kolmiulotteisen kuvan, joka oli valmis seuraavana päivänä tarjouksen kera. Koko prosessin hoito onnistui englanniksi. Toimitusaika oli kuusi viikkoa, joka sopi perheelle hyvin koska sen aikana tehtiin muita remontin osa-alueita

Espanjassa kannattaa huomioida hieman erilaiset vesi ja viemäriliitännät. Myös ilmanvaihto on syytä tarkistaa, jotta saadaan selville, kuinka esimerkiksi liesituuletin voidaan kytkeä. Myös sähköt täytyy suunnitella uutta keittiötä varten huolellisesti, jotta saadaan riittävä määrä pistorasioita oikeisiin paikkoihin ja riittävästi sähköä on uusille kodinkoneille.

Asennus alkoi toimituspäivänä ja se kesti kokonaisuudessaan neljä päivää. Keittiön ovet ovat kuultovärjättyä tammiviilua. Ovissa ei ole kahvoja vaan ne avataan reunasta vetäen. Keittiössä on integroidut koneet, jääviileäkaappi, pakastin, viinikaappi liesitaso, liesituuletin, astianpesukone, uuni ja mikro sekä lautasten lämmitin.

Asennus alkoi heti toimituspäivänä.
Keittiön kaapistojen ovissa ei ole kahvoja, vaan ne avataan reunasta vetämällä.

Asennus sujui muutamaa pientä toimitusvirhettä lukuun ottamatta hyvin. Kivitasojen mitat otettiin sen jälkeen, kun kaapit olivat asennettu. Tasojen toimitus kesti neljä päivää ja asennustyö, jota Hentunen valvoi itse, pari tuntia.

Keittiöremontin kustannukset olivat noin 30 000 euroa, johon sisältyivät kaikki kaapistot, kodinkoneet, graniittitasot ja asennukset.

Keittiösuunnittelussa mukana: Cocinas Plus

Lue lisää remontoinnista Espanjassa:
Lattialämmitys tuo mukavuutta asumiseen myös Espanjassa
Kuinka parantaa lomakodin esteettömyyttä ja samalla nostaa asunnon arvoa?
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 3
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 2
Benalmádenan huvivenesataman kattoterassihuoneisto kävi läpi muodonmuutoksen osa 1
Käyttäjän kokemuksia aurinkopaneeleista Espanjassa
Aurinkopaneeleilla helposti energiaa ja rahansäästöä Espanjassa

Kuvat Pauli Hentunen ja Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Mikäli olet kiinnostunut asunnon ostosta tai myynnistä Aurinkorannikon alueelta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Jaa:

Madrid – jalkapallofanin unelmakohde

Lomavaraussivusto paljastaa Aurinkorannikon halvimmat ja kalleimmat lomavuokra-asunnot