Eläminen ja lomailuJaana Pohjanheimo Costa Blancalla

Alicante-Elchen Miguel Hernández palkittiin Euroopan parhaana esteettömänä lentoasemana

Julkaistu: 05.04.2024

Alicante-Elchen lentoasema on vuoden 2023 Euroopan esteettömin lentoasema. Historiansa parhaimman matkustajaennätyksen tehnyt kenttä on sijoittunut Euroopan parhaimmistoon neljästi viimeisten viiden vuoden aikana.

Airports Council International (ACI) on palkinnut Alicente-Elchen lentoaseman vuoden 2023 Euroopan parhaana esteettömänä lentoasemana. ACI:n mukaan se on edistynyt eniten esteettömien palvelujen tarjoamisessa. Lentokenttä on ylittänyt EU:n asetuksessa nro 1107/2006 määritellyt esteettömyyttä koskevat vähimmäisvaatimukset ja kehittänyt liikuntarajoitteisille henkilöille sopivia innovatiivisia välineitä ja palveluita.

Näitä ovat muun muassa sähköpyörätuolien latauspaikka, mobiilisovellus, joka helpottaa näkörajoitteisten matkustajien navigointia lentoasemalla, ja erityiset liikuntarajoitteisille tarkoitetut kaistat turva- ja passintarkastuksiin.

ACI Europe edustaa yli 500 lentoasemaoperaattoria 45 Euroopan maassa, ja sen jäsenyhtiöt kattavat yli 90 prosenttia Euroopan kaupallisesta lentoliikenteestä.

Alicanten kenttä löi vuonna 2023 kaikkien aikojen matkustajaennätyksensä 15,7 miljoonalla matkustajalla.

Osa kansainvälistä ASQ-laatuohjelmaa

Nämä palkinnot ovat osa lentoasemien palvelun kansainvälistä ASQ-laatuohjelmaa, jonka avulla testataan lentoasemilla tarjottavaa palvelua ja verrataan sitä muihin samankokoisiin lentokenttiin ympäri maailman.

Tulokset saadaan matkailijoille tehdyistä kyselyistä, joissa asiakkaat arvioivat kokemuksiaan muun muassa lentokentälle pääsyn helppoudesta, tiloista, henkilökunnan ystävällisyydestä ja palvelualttiudesta, turvallisuudesta sekä turvatarkastuksen odotusajoista.

Alicantesta avataan uusia suoria reittejä jatkuvasti.

ACI:n maailmanjärjestö ACI World palkitsee myös lentoasemat, joiden kokonaistyytyväisyyspisteet sisältyvät parhaimpaan 20 prosenttiin. Nämä palkinnot jaetaan useassa kategoriassa riippuen lentoaseman sijainnista ja matkustajamäärästä.

Yhteensä yhdeksän Aenan hallinnoimaa lentoasemaa Espanjassa saivat tämän palkinnon omissa kokoluokissaan. Näitä ovat Barcelonan El Prat yli 40 miljoonan matkustajan kategoriassa, Palma de Mallorca 25–40 miljoonan matkustajan kategoriassa ja Alicante-Elchen Miguel Hernández 15–25 miljoonan matkustajan kategoriassa.

Pienien, 2–5 miljoonan matkustajan kategoriassa palkittiin Menorcan kenttä sekä alle kahden miljoonan matkustajan luokassa Almerían, Gironan, Reusin, Murcian ja El Hierron lentokentät.

Alicanten kentällä tehdään töitä palveluiden parantamiseksi entisestään.

Mainittakoon, että Alicanten kanssa samassa kokoluokassa oleva Helsinki-Vantaan lentoasema palkittiin vuoden 2023 Euroopan parhaana kenttänä 15–25 miljoonan matkustajan kategoriassa. Helsinki-Vantaa sai palkinnon erityisesti sitoutumisestaan nettonollapäästöjen saavuttamiseen vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää Costa Blancan alueesta:
Calpe on kohde kauneuden ja gastronomian ystäville
Orihuela on runouden ja historian kaupunki
Lähde mukaan ilmaiselle opastetulle kävelylle Torreviejan La Matan luonnonpuistoon
Historiallinen Guadalest on kauneinta Costa Blancaa
Huvia ja hyötyä Torreviejan suolalaguunista
Miksi ulkomaalaiset eläkeläiset viihtyvät niin hyvin Torreviejan seudulla?
Cartagena huokuu historiaa ja luonnonkauneutta
Mutakylpyjä ja patikointia San Pedro del Pinatarin suolajärvillä
Päivä Alicantessa, valon kaupungissa
Finestrat – kyläidylliä mahtavan Puig Campanan juurella

Lähteet
informacion.es
euroweeklynews.com

Teksti ja kuvat Jaana Pohjanheimo
jaana@espanja.com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Málagan kuuluisa maamerkki La Farola -majakka avataan yleisölle

Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti